שתף קטע נבחר

המדינה ביקשה צו מניעה נגד שביתת העו"סים

בעתירתה לבית הדין לעבודה טענה המדינה כי ההחלטה להמשיך בשביתה אינה ברורה ומהווה "הפגנת כוח ללא מטרה", משום שהאוצר וההסתדרות גיבשו כבר הסכמות מלאות במו"מ ביניהן

לאחר שבועיים וחצי של שביתה, בית הדין לעבודה יכריע אם העובדים הסוציאליים ישובו לעבודה: המדינה הגישה היום (ג') לבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב בקשה להנפיק צווי מניעה זמניים נגד העובדים הסוציאליים השובתים, והסבירה זאת בכך שהמשא ומתן בין האוצר להסתדרות בנושא כבר הסתיים וגובשו בו הסכמות מלאות בין הצדדים.

 

מאבק העובדים הסוציאליים - סיקור נרחב ב-ynet:

בואו לדבר על זה בפייסבוק של ynet

 

לטענת המדינה ההחלטה להמשיך בשביתה אינה ברורה, ומהווה "הפגנת כוח ללא מטרה", שפוגעת קשות באוכלוסיות החלשות. דיון בבית הדין ייערך עוד הערב. בעתירה מפרטת המדינה את ההסכמות שגיבשו נציגי האוצר וההסתדרות במהלך דיוניהם הרבים, ומציינת כי המשא ומתן מוצה במלואו כבר לפני כשבוע, אז גובש גם הסכם עקרונות.


עובדים סוציאליים מפגינים אתמול מול בניין ההסתדרות (צילום: ירון ברנר)

 

"משמעותה של שביתה זו הינה היעדר יכולתה של המדינה לטפל במגזרים החלשים, ובכלל זה ילדים ובני נוער המצויים בסיכון, השירות למען הילד, אוכלוסיות במצב סיכון, אוכלוסיית עוברי החוק ועוד", נטען בעתירה. המדינה צירפה לבקשה רשימת בכירים במשרד הרווחה, שאמורים להעיד על הפגיעה הנגרמת למי שנזקקים לשירותי העובדים הסוציאליים. ברשימת הבכירים סמנכ"ל השירותים לטיפול במפגר, סמנכ"ל שירותי שיקום וסמנכ"ל שירותים אישיים-חברתיים.

 

העו"סים הפגינו בחוץ, האיגוד דחה את ההסכם

העובדים הסוציאליים שובתים זה יותר משבועיים במחאה על תנאי העסקתם. אתמול דחה איגוד העובדים הסוציאליים את ההסכמות שהושגו עד לאותה שעה עם משרד האוצר לגבי תנאי העסקת העובדים, כשמועצת האיגוד - המונה 30 עובדים - הצביעה נגד ההבנות בתום ישיבה בת תשע שעות.

 

לפי ההסכמות שהושגו עם משרד האוצר עד קיום הישיבה אתמול, לכל העובדים הסוציאליים בשירות המדינה הייתה מוענקת תוספת שכר אחידה של 7.25 אחוז והם היו אמורים לעבוד עוד שעה וחצי בשבוע. עד 2014 אמורים היו כל העובדים לקבל גם תוספת של 1,100 שקלים, וההפרשות לפנסיה שלהם אמורות היו לגדול.


ההפגנה ברחוב ארלוזורוב בת"א אתמול. יש ועדת חריגים (צילום: ירון ברנר)

 

עוד כלל ההסכם שנדחה בסופו של דבר מתן מענק חד-פעמי של 2,000 שקלים ותוספת לילדים במעונות יום - 300 שקלים לילד ראשון עד גיל 5 ו-200 לילד שני. משרד האוצר התחייב ששכר עובדים סוציאליים בעמותות לא יפחת מ-6,000 שקלים, והבטיח לאכוף סנקציות על מי שלא יצייתו לכך, עד כדי ביטול ההתקשרות עם עמותות סוררות.

 

המדינה: לא אנחנו מעסיקי העובדים בעמותות

בזמן שאנשי מועצת האיגוד קיימו את הדיון אתמול, הפגינו מחוץ לבניין ההסתדרות עובדים סוציאליים שהשמיעו קריאות נגד ההסכם המתגבש. בסופו של דבר 14 נציגים תמכו בהמשך המאבק, 11 תמכו בהסכם שהושג עד כה ו-4 נמנעו. משמעות החלטתם של העובדים הסוציאליים אתמול לדחות את ההסכם היא שהם ימשיכו לנהל לבדם את המשא ומתן מול האוצר, ללא ליווי של ההסתדרות.


באיגוד יאמרו: "ההסכם היה טעון את אישור המועצה שלנו" (צילום: ירון ברנר)

 

לגבי הסוגייה העיקרית שנותרה במחלוקת בין העובדים הסוציאליים לאוצר - הוצאת צווי הרחבה לעובדים בעמותות, מתנערת

המדינה בעתירה שהגישה היום, ומציינת כי "עניין זה אינו נושא לסכסוך עבודה, באשר המדינה אינה מעסיקתם של עובדים סוציאליים אלה. נושא זה אף לא נזכר בהודעה על סכסוך העבודה".

 

באיגוד העובדים הסוציאליים ישמיעו את טענותיהם לפני בית המשפט. חברי האיגוד צפויים לומר כי ההסכם היה טעון אישור של מועצת חברי האיגוד, שכאמור דחתה ביום ראשון את ההסכם. עוד יטענו כי ועדת החריגים של האיגוד מטפלת במקרים קשים, כך שהפגיעה בנזקקים לשירותי הרווחה היא מידתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת עובדים סוציאליים נגד ההסכם
צילום: ירון ברנר
מומלצים