שתף קטע נבחר

צילום: AP

פוקושימה: הבטון לא עזר, "המאמץ ייקח חודשים"

שפיכת הבטון לכור הדולף ביפן לא הביאה לאטימת הסדק, והמהנדסים פונים לחלופות אחרות. סוכנות הבטיחות: "בחודשים הקרובים נתמודד עם נקודת מפנה קריטית, אבל זה לא הסוף"

לאחר פרסום התמונות החושפות את הנזק הקשה לכורים בפוקושימה, פרסמה חברת החשמל היפנית, TEPCO, תמונות שמראות את מאמציה להילחם בדליפה הרדיואקטיבית מכור 2. אתמול הודיעה החברה כי מים רדיואקטיביים דולפים מסדק בכור אל הים, וכי עובדיה ינסו לאטום את הסדק באמצעות בטון. היום (יום א') התברר כי הבטון לא עצר את הדליפה. גם ניסיון להשתמש בפולימרים סופגי-מים לא הניב תוצאות עד כה.

 

 

המהנדסים ניסו להשתמש מפולימר שהורכב מכמיקל שעורבב עם נסורת ונייר עיתון גרוס. דובר הסוכנות לבטיחות גרעינית, הידהיקו נישיאמה, אמר שהפולימר עדיין לא אטם את הסדק. עם זאת, המהנדסים עדיין לא אמרו נואש ולדבריהם ידעו רק מחר האם החומר עובד.


עובד בתחנה מצביע על פיר שמשמש את המהנדסים בעבודתם (צילום: רויטרס)

 

עדות לזיהום רדיואקטיבי במי הים נמצאה כבר לפני כשבוע בבדיקות שנערכו במקום. בדיקות של משרד המדע היפני הוכיחו אתמול כי המים הרדיואקטיביים הגיעו גם לאזורים רחוקים. 40 קילומטרים דרומית מהמפעל בפוקושימה התגלו כמויות רדיואטיביות בכמות כפולה מהכמות המותרת. זה המרחק הגדול ביותר שבו התגלו מים רדיואקטיביים שהגיעו מהכור. עם זאת, הרשויות הבהירו כי אין סכנה בריאותית לתושבים באזור בו התגלו המים המזוהמים.

 

בד בבד נמשכים המאמצים לקרר את הכור הפגוע. המהנדסים בוחנים חלופות להזרמת מים לאגנים המכילים את מוטות הדלק. בין היתר הם בודקים אפשרות להפעיל מערכת מיזוג מאולתרת, לרסס את המוטות באדים או להשתמש במערכת הניקוי של הכור.


מאות הפגינו מול משרדי חברת החשמל ביפן (צילום: רויטרס)

 

"המצב בתחנת הכוח הגרעינית בלתי צפוי", אמר מזכ"ל ממשלת יפן יוקיו אדנו והבהיר כי יש להמשיך ולפעול בזהירות בטיפול במפעל הפולט קרינה מאז רעידת האדמה שאירעה ב-11 במרס. חברת החשמל הודיעה מוקדם יותר כי גופותיהם של שניים מעובדיה שנעדרו מאז האסון נמצאו רק היום במרתף התחנה וככל הנראה נספו בצונאמי. במקביל, הפגינו היום מאות אזרחים מול משרדי החברה בטוקיו. 

   

במקום תרגיל המלחמה, הנחתים יעזרו ביפן

דובר סוכנות הבטיחות אמר כי ייתכן שחודשים רבים יעברו עד שתושג שליטה על תחנת הכוח ההרוסה. "זה עלול לקחת כמה חודשים עד שנשתלט על העניינים ונקבל מושג טוב יותר לגבי העתיד. בחודשים הקרובים נתמודד עם נקודת מפנה קריטית, אבל זה לא הסוף".


מאמצי הקירור במתחם נמשכים (צילום: רויטרס)

 

שלושה שבועות לאחר הצונאמי, כ-164 אלף בני אדם עדיין חיים במקלטים. אלפי חיילים יפנים ואמריקנים עדיין סורקים את השטח בחיפוש אחר גופות. הם מקווים שהשפל המתקרב יאפשר להם לאתר גופות נוספות ולאפשר טיפול ראוי במתים, על פי מנהגי המקום.

 

כ-3,000 נחתים אמריקנים לא ישתתפו בתרגיל המלחמה השנתי שנערך בפיליפינים וימשיכו לסייע במאמצי החילוץ והשיקום ביפן. דובר הצבא בפיליפינים, מייג'ור אנריקו אילטו, אמר כי תמרונים מסוימים יצומצמו בשל פעילות הסיוע ביפן. התרגיל יתחיל ביום שלישי ויימשך עשרה ימים. כ-6,000 אמריקנים ואלפיים חיילים פיליפינים היו אמורים להשתתף בתרגיל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבטון שנשפך לכור
צילום: רויטרס
"בלי גרעין, יותר לבבות". הפגנה בטוקיו
צילום: AP
תמונות מזל"ט מהכור הפגוע
צילום: AFP PHOTO / HO / AIR PHOTO SERVICE
מומלצים