שתף קטע נבחר

שובה של המרמרה: "מה שהיה לא ישפיע עלינו"

כשנה אחרי השתלטות שייטת 13 על הספינה שהשתתפה במשט לשבירת המצור על עזה, צפויה המרמרה לשוב לרצועה במשט נוסף שבו ישתתפו כ-15 ספינות. מנהיג ארגון IHH: "זו אינתיפאדה ימית להסרת המצור על רצועת עזה"

הספינה שמזוהה יותר מכל עם פריצת המצור על רצועת עזה, בעקבות מרחץ הדמים שהתרחש על סיפונה, תשוב לישראל בעוד כחודש. כך הבטיח בצהריים (יום ה') ראש ארגון IHH הטורקי, בולנט ילדרים. לדבריו, המרמרה תפליג שוב לחופי עזה כחלק מ"משט החירות 2" שאמור להתקיים במחצית השנייה של חודש מאי.

 

"מה שקרה במשט שיצא בשנה שעברה לא ישפיע עלינו או על המשט שייצא", אמר. לדבריו, המרמרה תצא מחופי אירופה ועליה יהיו אמנים, עיתונאים ופוליטיקאים. לטענת המארגנים צפויות להשתתף במשט הבא יותר מ-15 ספינות.


המרמרה עם שובה לטורקיה (צילום ארכיון: AFP)

 

ילדרים הוסיף כי ההתקפה הישראלית, כדבריו, על משט הראשון "הדגישו את פניה השחורות של הישות הציונית וכי כעת ייצא משט גדול יותר ומאורגן יותר" הוא כינה את המשט "אינתיפאדה ימית להסרת המצור על רצועת עזה". עוד הסביר מנהיג IHH כי המטרה המרכזית של המשט היא לרכז את תשומת הלב העולמית לנעשה בעזה ומטרתו להביא את המצור לסיומו. למרות דברי ילדרים, חשוב להדגיש כי בשבועות האחרונים הלך ופחת מספר המשתתפים במשט, שהיה אמור לכלול בתחילה כ-30 ספינות.

 

פצעי האירועים עדיין מדממים בטורקיה. רק לאחרונה נבחרה תמונתו של לוחם שייטת 13 שנפצע בהשתלטות על ספינת המרמרה לתואר תמונת השנה בקטגוריית "חדשות" של איגוד צלמי העיתונות הטורקי. אחד מאתרי האינטרנט הגדולים במדינה יצר פאזל מהתמונה הקשה לצפייה.

 

ב-31 במאי אשתקד השתלט כוח של השייטת על ספינת המרמרה שפרצה את הסגר הימי שהוטל על רצועת עזה. על סיפון האנייה היו פעילי טרור מארגון IHH שהכינו מארב מתוכנן לחיילים שלא ציפו להתנגדות אלימה. לצד הטרוריסטים היו על הספינה גם פעילי שלום, שככל הנראה לא ידעו על הכוונות של הארגון הטורקי.

 

כמה מלוחמי השייטת הותקפו ונחטפו לבטן האונייה.

 הם נאלצו להשתמש באש חיה, והרגו תשעה מנוסעי הספינה. כשבוע לאחר התקרית מיהרה התקשורת הטורקית להפיץ תמונות של חיילי צה"ל שנתפסו בידי הפעילים על האנייה, כשהם מוכים ומדממים. דו"ח ועדת טירקל שבדקה את השתלשלות העניינים קבע כי צה"ל אמנם הופתע מהתגובה האלימה, אך פעל כראוי.

 

אחרי תקופה קצרה בישראל, שבה המרמרה לטורקיה והתקבלה ברוב הוד והדר. מאז לא פסקה התעמולה והספינה הפכה מוזיאון על המים, להנצחת אירועי הדמים. ארגון IHH אירח בטורקיה עשרה ילדים פלסטינים, ששיבחו את מארחיהם: "הקריבו את חייהם ואת דמם על המרמרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים