שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

10 המכות של עולם העיצוב הישראלי

נצנצים ופלזמות במקום קירות, ריהוט זעיר לננסים וחיות מתות בתור קישוט - מספר החלטות שגויות עלולות להפוך את הבית שלכם לקרקס. ynet מגיש: רשימת מלכודות העיצוב המלאה

מסע בין כוכבים: אם אסי דיין היה צריך לכתוב לעפרה חזה שוב את "שיר הפרחה" הוא היה משנה את מילותיו, מ"פוסטרים במקום קירות", ל"נצנצים במקום קירות".

 

דיירים מהגיהנום: 10 המכות של משכירי הדירות

צרות עם השכנים: 10 מכות בבית משותף

למכות כלכליות נוספות - לחצו כאן

 

הקירות המנצנצים הפכו לסוג של בון טון של טעם רע, אולי בהשפעת עולם הריאליטי ותרבות הסלבס, וכל מי שמבקש להוסיף לחדר כלשהו נופך יוקרתי צובע אותו מכל צדדיו בצבע הנוצץ ובטוח שהבית שלו נראה עכשיו מיליון דולר. אז זהו - שלא. אם אתם כבר עושים שימוש בצבע נוצץ - עשו זאת במשורה, כעיטור של פס דקורטיבי או בקיר אחד אותו אתם רוצים להבליט.


 

רוצים נצנצים על הקיר? עשו זאת במשורה

 

חיות מתות הן לא קישוט: פעם האחרונה שריפודים בדוגמת נמר, עור פרה או זברה היו באמת אופנתיים הייתה כנראה בזמן המנדט. במילים אחרות: הקולוניאליזם נגמר ואת הזכרונות שלכם מאפריקה כדאי שתשאירו במצלמת הוידיאו.

 

השימוש בעורות ובפרוות טבעיות ומלאכתיות מפנה את מקומו לטובת חומרים טבעיים שמקורם בעולם הצומח – פשתן, במבוק, רטאן ובדים מכותנה איכותי במיוחד. אם אתם בכל זאת חייבים נקודה חייתית בחייכם, נסו להמעיט עד כמה שאפשר בשילוב של הדוגמה בחדר, וקחו בחשבון שאקטיביסטים צמחוניים כמו החברים של הבן המתבגר שלכם, עלולים להשפריץ לכם צבע על הרהיטים.  


כיסאות עם ריפוד בדוגמת עור פרה (צילום יקי אסייג)

 

הפלזמה שלי הכי גדולה: טענה עממית ולא מוכחת גורסת, שרוכשי פלזמות בגודל של מעל ל-45 אינץ' זקוקים, בנוסף להלוואה גדולה מהבנק, גם לייעוץ סקסולוגי. אך ברצינות - באמת כל כך חשוב לכם לגלות כמה טוב התגלח יעקב איילון או האם ליונית לוי צמח חצ'קון חדש?

 

ברוב המקרים, איכות התמונה בטלוויזיות גדולות כל כך, תהיה נמוכה ומרוחה והדמויות יופיעו בגודל לא טבעי מצד אחד, אבל לא מרשים מספיק כמו שמתקבל על מסך הקולנוע מאידך. 


מפלצת פלזמה (צילום עודד סמדר)

 

העדר פרופורציה - נניח שדודה רבקה מחפשת בית לפינת האוכל הישנה והענקית שלה, או שהשכנה שלכם מחפשת רוכש במחיר מציאה למערכת הישיבה 1+2+3 שלה - אז מה אם בבית שלכם יש רק שני חדרים ואפס מקום? אתם תנצחו את השיטה ותביאו את הקומבינה, גם אם זה אומר שכשתשבו לאכול - תצטרכו לנשום קצת פחות כדי להידחק למרווח הצר.

 

במילים אחרות - בפעם הבאה שאתם מקבלים משהו בחינם או משיגים מציאה, בדקו האם הגודל שלה מתאים לגודל הבית שלכם. 

 

הכסא נמוך מדי. וגם השולחן, הספה והכורסה: נכון שרציתם ליצור סלון מפנק ונעי,ם אבל למה לעזאלזל אתם חושבים ששימוש ברהיטים נמוכים מדי ישיג את המטרה הזאת?

 

כסא, ספה או כורסה נוחים, הם כאלה שקל לקום ולשבת עליהם, וגובה טוב לשולחן הסלון הוא כזה שאתה מבחין בו כשאתה צועד בחדר. משום כךף העדיפו רהיטים שהשימוש בהם אינו מחייב אימון יומיומי ביוגה ובטכניקות נוספות מהמזרח הרחוק ותחשבו על זה כשאתם רוכשים את הסלון הבא שלכם.


שולחן נמוך (צילום: Zinon Razutdinuv)

 

כסאות בר במטבח: למה זה טוב? על הנייר זה נראה כמו בטלוויזיה - מטבח עם שולחן אוכל גבוה שצמודים לו כסאות בר גבוהים, המאפשר לאכול ארוחת בוקר עם הילדים ולהרגיש בסדרה אמריקנית.

 

אבל המציאות נראית אחרת - ישיבה של יותר מעשר דקות על כסאות בר היא משימה מעיקה ולא נוחה, שהופכת את השימוש בפינת האוכל לעניינית ולא כיפית. תכל'ס, בשביל זה המציאו את הבר - כדי לשתות מהר לפני שחוזרים הביתה.


כסאות בר (צילום: רמי ארנולד)

 

כסאות פלסטיק: דוגמה לדרך שבה פתרון יעיל ונוח הופך להיות מכת מדינה. מאז כניסתם לחיינו, אי שם בשנות ה-80, השתלטו כסאות הפלסטיק על כל חלקה טובה והפכו מפיתרון יעיל ונוח לאחסון ולניקוי שנעשה בו שימוש בעיקר לאירוח רב משתתפים, למכת מדינה מעיקה.

 

היום תמצאו כסאות פלסטיק כמעט בכל מרפסת, גינה או בריכה, למרות שפתרונות כמו כסאות עץ מתקפלים, שרפרפי רטאן וכסאות עשויים בשילוב של אלומיניות ופלסטיק הפכו, לזמינים וזולים מאוד. אז יאללה - תתקדמו.

 

תריסי פלסטיק: הראש הישראלי לא מפסיק להמציא פטנטים. הקומבינה הידועה בשם "לסגור מרפסת", שנועדה להרוויח עוד חדר בבית, הפכה את חזיתות הבניינים שלנו לאוסף של מפלצות שמשלבות בטון ופלסטיק מצהיב ומכוער. המהדרין בקומבינה מוסיפים לצידו הפנימי של החדר גם קיר גבס, ולצדו החיצוני תריס פלסטיק שבו מותקן חלון בתוך חלון.

 

גם כאן, על הנייר הכוונות טובות אבל הביצוע לא משהו. תריסי הפלסטיק הם פיתרון יעיל נגד שמש ואבק, אך פחות יעיל כנגד רעש וחום. מלבד זאת, השימוש הבלתי מרוסן בהם הפך את הערים הישראליות לבעלות מראה אחיד ובדרך כלל לא אסתטי, שהגיע הזמן שיטופל.

 

מזגנים בחזית הבניין: איך שלא נהפוך את זה, השימוש במזגן בישראל הוא כורח המציאות, אבל ביותר ויותר בתים מותקנים מזגנים בצורה שמכערת את חזית הבניין – מנועים שתלויים על החזית ומרעישים לשכנים, צינורות ניקוז ש"משתינים" על העוברים ושבים ברחוב, ופתחים של מזגני קיר שנסתמו בבלוקים חשופים - הם רק חלק מהדוגמאות לכך.

 

שיטת העדר: צמחי במבוק, ספה מאיקאה, פופים, פוטונים, נרגילות, צלחות מרובעות או תמונת הילד הבוכה - עבור ישראלים רבים עיצוב הוא נגזרת ברורה של התפיסה שאם לשכן שלי יש כזה - זה בטח טוב. אז עזבו אתכם מטעם אישי, עיצוב מעניין או השראה, ואז מה אם זה ילדותי? ראיתי, אהבתי - גם אני רוצה כזה.

 

מכות שלא הגיעו לקו הגמר: מגנטים של מפרסמים על המקרר, דלת הפלדה החומה, פורמייקה מאיכות נמוכה במיוחד, רהיטי גן בסלון וגדרות במבוק, ברזנט או יוטה. חושבים ששכחנו משהו? ספרו לנו בטוקבקים. 


הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כיסאות בר (צילום: יקי אסייג)
מומלצים