שתף קטע נבחר
צילום: index open

מעוצב בלי גימיקים: כשקיבוצניקים משפצים בית

בני זוג שמתגוררים בקיבוץ, ביקשו לעצב לעצמם בית בעל ייחודי אך גם צנוע ולא מתבלט. חלל גבוה ומואר בכניסה, מטבח בסגנון כפרי ופאטיו מקורה - אפשרו לעשות זאת. צפו בתמונות

בלבו של קיבוץ רמת יוחנן שבצפון, מומקם בית, שאינו עוד בית קיבוצי טיפוסי. בני הזוג אופק שמתגוררים בו, ביקשו בעזרת האדריכלית מירה סולטניק, ליצור בית בעל אופי ייחודי גם אם צנוע ולא מתבלט.

 

עוד בנושא עיצוב הבית - בעמוד הנדל"ן של ynet

 

ביתם של בני הזוג החל את דרכו כבית קיבוצי סטנדרטי בגודל 95 מ"ר, שכלל 4 חדרים ששימשו אותם ואת שלושת ילדיהם. לאחר ההרחבה גדל שטח הבית ל-170 מ"ר ונוספו לו שני חדרים מרווחים וגבוהים, שמהווים את החלל הציבורי של הבית.

 

צילום: שי אפשטיין

 

התוספת לבית נבנתה לגובה של שלושה מטרים ומכיוון שמבנה הבית המקורי נמוך יותר, נוצרה הפרדה מכוונת בין שני חלקי הבית, שיצרה גם חזית בעלת פאות מיוחדות וחלל פנימי המשמש כפאטיו.

 

בניסיון להרחיב ולהגדיל את הבית תוך כדי השתלבות בנוף הקיבוצי הצנוע והשיוויוני, החליטה סולטניק יחד עם בעלי הבית לחפות את הקירות החיצוניים של הבית בשליכט אקרילי בגוון בז' ולקרות אותו ברעפים.

 

נוף ירוק מבעד לחלונות

הכניסה אל הבית חושפת חלל בהיר, גבוה ומואר, שנוצר בזכות החלונות הרבים הקיימים בו. החלונות והפתחים האחרים נתונים במסגרות אלומיניום בלגי כחול ולהם אדנים פנימיים רחבים. צבעוניות הבית מתונה, ונעה בין בז' לירקרק. הקומפוזיציה מעודנת ואחידה. החומריות הכללית הינה נקייה וטבעית: רצפת גרניט פורצלן בגוון צהוב מצפה, קירות בגוון שמנת, רהיטי עץ מלא, פתחים גדולים ללא תריסים.

 

מבואה קטנה מובילה אל החלל הציבורי של הבית, שכולל סלון, מטבח רחב ופינת אוכל. החלק הגדול והמרכזי בבית הוא המטבח, שהחומרים החמים בו שומרים על צביונו הנקי והפרקטי. "בני הזוג מרבים לבשל ולארח ולכן נדרשתי להתייחס לחלק זה כאל חלק מהותי ומרכזי של הבית" אומרת סולטניק.

 

במרכז המטבח מוצב אי עשוי עץ בצבע ירקרק, ארונות המטבח הלבנים בסגנון כפרי ועשויים עץ טבעי ומבעד לחלונות הגדולים נשקף הנוף הירוק של גינת הבית. מול המטבח נמצאת פינת אוכל מעץ אלון מלא המשמשת כשטח אירוח גדול. בשני החללים קיימת יציאה אל הפאטיו המקורה, שמהווה חלק אינטגרלי של הבית והמשך ישיר של שטח האירוח.

 

בית חם בכפר

חלקו השני והמקורי של הבית משמש כחלל הפרטי. הוא בנוי כמרחב רבוע, הנחלק בסימטריה ברורה לארבעה אזורים בכל אחת מפינות הריבוע. "לבני הבית היה חשוב לשמור על הפרטיות של יושביו ולכן החלל תוכנן כך שיש חדר בכל קצה ושהמרחק בין חדר אחד לשני הוא מירבי", מסבירה האדריכלית.

 

חדר השינה של ההורים כולל מקלחת פרטית, חדר ארונות גדול ונוח ומרפסת פרטית בה ממוקמים אובניים וכלי קדרות נוספים. בצמוד לחדרי הילדים יש חדר אמבטיה נוסף בסגנון כפרי, שנועד לשימושם המשותף. באמבטיה זו יש מראה גדולה וממוסגרת בעץ לבן מלוטש בדיסק, המקנה לה מראה משופשף. השיש עשוי חתיכות חתיכות המודבקות יחד ויוצרות מראה דמוי פסיפס חמים וכפרי.

 

"זהו בית נקי מגימיקים, בעל סגנון מעודן ומגובש של זוג שיודע מה הוא רוצה" אומרת סולטניק, ומדגימה את הביטוי האישי של בני הזוג בכלי הקרמיקה מעשה ידיה של בעלת הבית שמקשטים את פינת האוכל והמטבח, וברהיטי העץ העתיקים, המתגלגלים זה דורות במשפחה ומוצבים בפתחו של הבית - בית חם בכפר.

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית  מבית המגזין "בניין ודיור"

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התחיל כבית קיבוצי סטנדרטי
צילום: שי אפשטיין
מומלצים