שתף קטע נבחר

טורבו מאופק: סוני אריקסון Xperia X10

לקחנו את האקספריה X10 לבדיקה שנה אחרי שהושק. האם הוא עדיין רלוונטי לשוק הישראלי, שאליו הגיע רק לאחרונה? בדקנו, ומלבד כמה נגיעות של אושר, העונג היה כולו של המכשיר. כלומר לא שלנו

<< מוטורולה Defy: צ'אק נוריס סלולרי

 

סוני אריקסון Xperia X10 יצא לשוק העולמי במרץ 2010, אבל לישראל הגיע עשרה חודשים לאחר מכן. העיכוב, כך אומרים בנציגות סוני אריקסון בישראל, נבע מגיור מערכת ההפעלה. עכשיו הוא כאן אבל עם חומרה דאשתקד. האם הוא עדיין יכול להחזיק בתואר של סמארטפון חזק וזול?

 

עיצוב ומבנה: כואב ביד

במגע ראשוני הטלפון טוב, בנוי היטב ונוח. לאחר שיחת טלפון אחת אנחנו מתחרטים וקובעים שהוא לא נוח. המכשיר מעוגל בגבו אבל החלק הקדמי שלו זוויתי וחד, כך שבהחזקה ממושכת ליד האוזן זה לוחץ ולא נוח.

 

הכפתורים שתמצאו על המכשיר הם כיבוי בחלקו העליון וכפתורי ווליום וצילום בצידו הימני. בחזית המכשיר כפתורי בית, תפריט וחזרה. בניגוד למכשירי אנדרואיד אחרים, כפתור החזרה ממוקדם בקצה התחתון-ימני בצורה קיצונית, מה שמקשה על לחיצתו. זה חבל כי כפתור החזרה שימושי ביותר. הכפתורים בחזית מקבלים תאורה אחורית כשהמכשיר בשימוש וזה מקל על השימוש שלהם בחושך.

 

לאקספריה X10 יש מסך נדיב של 4 אינץ' - חצי אינץ' יותר מאייפון אבל 0.3 אינץ' פחות מ-Desire HD. מסך גדול לכל הדעות, אבל הוא יכול להציג רק 65 אלף צבעים.

 

האקספריה מתחבר למחשב ולמטען דרך חיבור מיקרו USB סטנדרטי שמשתמשי אייפון יכולים רק לחלום עליו. רק חבל שעל החיבור יש מכסה מעצבן שקשה לפתוח ולחבר את המכשיר אליו. אין שום הצדקה לכסות חיבור שהשימוש בו הוא יום יומי.

 

אחת הבעיות היותר קשות שנתקלנו בהן עם הטלפון היא עוצמת השמע של הפומית ושל הרמקול. כמעט שאי אפשר לשמוע את הצד השני של השיחה בפומית ברחוב סואן ולא בעזרת הרמקול בזמן נהיגה. עוד דבר לא נוח שנתקלנו בו הוא חריץ ה-MicroSD שנמצא מאחורי הסוללה, כמו בהרבה מהטלפונים היום בשוק. כן, זה סטנדרטי, אבל יצרניות צריכות להבין שזה לא נוח.

 


 


 

ממשק ומערכת הפעלה: יש לנו חדשות טובות וחדשות רעות

סוני אריקסון ידועים לשמצה במערכת ההפעלה המרגיזה שלהם בטלפונים ישנים יותר כמו ה-K800i וה-K610i. החדשות הטובות הן שבסדרת האקספריה של סוני אריקסון מותקנת מערכת ההפעלה אנדרואיד. החדשות הרעות הן שהיצרנית מטביעה את חותמה בגירסה שלה לאנדרואיד.

 

מסך המגע בוחר להתייחס לנגיעות מסויימות ובוחר להתעלם מאחרות. לא היה לנו קל לפתוח את הטלפון ממסך הנעילה בהנפת אצבע מהירה, מה שכן עובד באייפון ומכשירי אנדרואיד יותר חזקים. אפילו לחיצות פשוטות על כפתורים לפעמים היו צריכות לבוא בזוגות כדי שהמכשיר יגיב. הרבה פעמים גם קרה שהמכשיר זיהה גלילה בתור לחיצה, וזה דרש מאיתנו לחיצות תכופות על כפתור החזרה.

 

אחת התקלות היותר קשות שראינו במערכת ההפעלה "המשודרגת" של סוני אריקסון נמצאת ביומן השיחות של הטלפון. שיחות שיצאו, נכנסו או לא נענו נכנסו ליומן באופן אקראי - לפעמים כן ולפעמים לא. בעיקר לא. הדבר מנע מאיתנו לדעת מי התקשר בזמן שלא היינו ליד הטלפון והקשה עלינו לבצע חיוג חוזר למישהו שדיברנו איתו קודם.

 

הטלפון הושק בעולם ב-2010 עם אנדרואיד גירסה 1.6 ובארץ עם גירסה 2.1. בחודשים הקרובים ישחררו סוני אריקסון עדכון של מערכת ההפעלה בעברית ל-2.3 החדשה.

 

חומרה וביצועים: טורבו מאופק

לאקספריה X10 יש מעבד חזק גם במונחים של היום, למרות שיצא לפני שנה - סקורפיון 1 גיגהרץ. הבעיה? צימדו לו זיכרון פנימי שמהווה צוואר בקבוק צר ביותר - רק 384 מגה. התוצאה היא מעבד שלא ממצה את היכולות שלו, ורואים את התוצאות בשטח: הטלפון איטי עד איטי מאוד.

 

מערכת ההפעלה בקושי מגיבה. לעיתים קרובות מצאנו את עצמנו מבצעים את אותה פעולה פעמיים כי המכשיר היה באמצע פעולה ובסוף הוא ביצע אותה פעמיים.

 

מולטימדיה: כמו מצלמת כיס של סוני

המצלמה של ה-X10 טובה למדי ביחס למכשירים דומים. סוני מביאה איתה את הידע וההצלחה של המצלמות שלה אל תוך הסמארטפון והתוצאה היא מצלמה טובה ברזולוציה של 8.1 מגהפיקסל. הצבעים בה טובים למדי, במיוחד בצילום חוץ באור יום. אפילו בתמונות שצילמנו בתוך המשרד המצלמה התנהגה יפה.

 


 

 


 

צילום הוידאו של האקספריה מתקדם ביותר בקטגוריה שלו. האייפון 4, שיצא אחרי האקספריה היה אחד הטלפונים הראשונים שהציע צילום וידאו ב-720p. האקספריה עושה את זה בצורה מצוינת ואפילו ב-30 פריימים לשניה. המכשיר מאפשר גם לשנות את רזולוציית הצילום אם אין לכם מקום על כרטיס הזיכרון לוידאו ב-HD.

 


 

נגן המדיה של המכשיר עושה את העבודה ונהנינו לשמוע איתו אמנים שאף אחד לא מכיר. עם המכשיר מגיע כרטיס MicroSD בנפח 8 גיגה - תוספת מכובדת ביותר לטלפון סלולרי.

 


 

קישוריות וזמן סוללה: מחזיקה ויכלה להחזיק עוד יותר

האקספריה X10 מצוייד בחבילה הסטנדרטית לסמארטפונים: בלוטות', WiFi, ו-GPS. לא היתה לנו בעיה עם אף אחד מהרכיבים האלה.

 

זמן הסוללה של הטלפון סביר בהחלט, ובשימוש סטנדרטי (WiFi דולק ובעיקר שימוש בשיחות) החזיק לנו כיומיים. הנתון הזה מפתיע לאור העובדה שתאורת המסך לא נכבית כשהטלפון קרוב לאוזן בזמן שיחה, כמו שצריך להיות. אם סוני אריקסון היו משכילים לכבות את כל המסך ולא רק את חיישן המגע שלו בזמן השיחה, היינו מקבלים זמן סוללה יותר נדיב.

 

סיכום

סוני יודעת לייצר מצלמות הרבה יותר טוב משאריקסון יודעת לייצר טלפונים. לצערנו, אתם מקבלים שילוב של שניהם. החומרה של המכשיר אמורה לתת עבודה, אבל מחסור בזיכרון פנימי משאיר אותה צעד אחד מאחור. עם זאת, המסך של ה-X10 גדול ויכול להציג וידאו ברמה טובה, כך שאפשר להגיד שהוא יכול להיות מיני טאבלט.

 

יתרונות: מסך גדול, מצלמה מתקדמת.

חסרונות: איטי, ממשק אנדרואיד לא נוח, הנדסת אנוש בינונית.

שורה תחתונה: אם אתם מחפשים מצלמה שיודעת להתקשר או להיפך.

 

מחיר: 1,650 שקל.

 

למפרט המלא של המכשיר

 

הסיפור המלא על האייפון הלבן >>

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חומרה דאשתקד. אקספריה X10
צילום: אסף שגיא
מומלצים