שתף קטע נבחר

המירוץ למתכון

האינטרנט מלא ברבבות מתכוני אפייה: בבלוגים, במדורי האוכל, בפורומים ואיפה לא. השפע הזה מבורך, אבל גם מבלבל: איזה מתכון יביא ניצחון ואיזה ינחיל כישלון? יעל גרטי מציצה אל מאחורי הקלעים ומביאה המלצות, פתרונות ואפילו נוסחאות

"נתקלתי באינטרנט במתכון של קונדיטור אהוב עליי", מספרת חברתי דנה, "כיוון שכבר הכנתי 15-20 מתכונים שלו בהצלחה, החלטתי להכין גם את המתכון החדש. קראתי את רשימת המרכיבים והבחנתי ב-360 גרם חמאה, שזו כמות מטורפת עבור שתי תבניות אינגליש. כל הנורות האדומות נדלקו אצלי בבת אחת, כך שהחלטתי להפחית את כמות החמאה ל-250 גרם. לצערי הרב, על אף הפחתת השומן התקבלה עוגה צפה בשמן, שהושלכה לפח באופן מיידי. חבל שלא סמכתי על תחושת הבטן שלי".

 

פורומי אוכל, בלוגים, מדורי אוכל באתרי האינטרנט; כל אלה משופעים במאות, אלפי או עשרות אלפי מתכונים. אז איך מוציאים את המוץ מן התבן? או בעברית פשוטה: איך נופלים על מתכון טוב ולא זורקים חומרים לפח? תִחקרתי אופים וקונדיטורים עתירי-נסיון למענכם וקוששתי טיפים לבחירה במתכונים מוצלחים. התשובות לפניכם.

 

אז איפה אפשר למצוא מתכונים באינטרנט?

  • לכל פורטל או אתר חדשות שמכבד את עצמו יש מדור אוכל. שהמוצלח ביותר, לדעתי הבלתי-אובייקטיבית, הוא ערוץ האוכל של ynet.
  • אתרי מתכונים כמו האתר החדש והיפהפה של איילת הירשמן, האתר של ניקי ב. ורבים אחרים.
  • בלוגים של מתכונים: בעולם קיימים אלפי בלוגים בנושאי בישול ואפייה – והיריעה קצרה מלהכיל. מטעמי נוחות הקריאה וזמינות חומרי הגלם, מוטב להעדיף את הבלוגים מהארץ.
  • פורומי אוכל (למשל הפורומים שלנו - פורום האוכלפורום האוכל הכשר, מתוקים ועוד).

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות? צריך גם מזל
עוגיות? צריך גם מזל
צילום: shutterstock
ליצירת קשר עם יעל גרטי לחצו על התמונה
ליצירת קשר עם יעל גרטי לחצו על התמונה
צילום: שירן כרמל
מומלצים