שתף קטע נבחר

צילום: AP, Getty Images imagebank

בריטניה: איראן מייעצת לסוריה איך לדכא הפגנות

שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג, אמר כי טהרן מספקת ציוד לדמשק ומייעצת לה כיצד להתמודד מול המתקוממים, יממה לאחר חשיפת קבר אחים בג'יסר א-שורור והשתלטות הצבא על העיר שהפכה למוקד המחאה. "איראן - דוגמה יוצאת דופן לצביעות"

בעולם שוב מפנים את הזרקור לקשר הישיר בין איראן לסוריה, יממה לאחר חשיפת קבר אחים בג'יסר א-שורור והשתלטות כוחות הביטחון של אסד על העיר הצפונית שהפכה למוקד המחאה. משרד החוץ הבריטי אמר כי הממשלה האיראנית מספקת "ציוד" ומייעצת לדמשק כיצד לדכא את המפגינים.

 

"תפקידה של איראן הוא דוגמה יוצאת מן הכלל לצביעות ביחסים הבינלאומיים", אמר שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג. בריטניה, צרפת וארצות-הברית גינו בחריפות את האלימות כלפי המתקוממים נגד שלטונו של בשאר אסד, אבל חוסר התמיכה מצד הליגה הערבית, וכן התנגדותן של רוסיה וסין, מנע בינתיים אפשרות של מעורבות בינלאומית. "במקרה של לוב היתה קריאה ברורה מהליגה הערבית לפעולה. אין קריאה כזו במקרה הסורי", הוסיף הייג.

 

אתמול דיווחה הטלוויזיה הממלכתית בסוריה כי התגלו שרידי גופותיהם של אנשי כוחות הביטחון בג'יסר א-שורור שבצפון-מערב המדינה, וחלק מהן הושחתו בידי "חמושים". בשבוע שעבר דיווחו הרשויות בסוריה כי 120 שוטרים וחיילים נהרגו בעיר בידי "כנופיות חמושים" שתקפו גם את מפקדת כוחות הביטחון. אולם עדים ועריקים טענו כי השוטרים נהרגו במהלך מרד שפרץ במפקדה.

 

הטלוויזיה דיווחה קודם לכן כי כוחות הצבא נכנסו לעיר כדי "לגרש ממנה את

הכנופיות" וציינה כי במקום נרשמו עימותים בין הצבא לחמושים שהתבצרו בעיר ובשוליה. על פי הדיווח, החיילים נאלצו לפרק מטעני נפץ שהונחו בדרכי הגישה לעיר ועל גשרים. בסופו של דבר השתלטו כוחותיו של אסד על ג'יסר א-שורור.

 

מאז תחילת הלחימה ברחו מג'יסר א-שורור כמעט 2,800 פליטים, שהצטרפו במחנות בטורקיה לעוד סורים רבים שנמלטו מהמדינה. גל הפליטים מתעצם על רקע הימשכות מאבק הדמים, שלפי הדיווחים גבה בסוף השבוע האחרון את חייהם של 36 אזרחים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכוחות הסורים נכנסים לג'יסר א-שורור
צילום: EPA
הפליטים הסורים בטורקיה
צילום: AFP
מומלצים