שתף קטע נבחר
צילום: index open

איך דוחפים שני ילדים, אמא וחתול ל-32 מ"ר?

מה השטח הכי קטן שאפשר לגור בו בלי "להתכלב"? האדריכלית רחל צירין הצליחה לענות על השאלה הזו בדירה בה היא מתגוררת עם ילדיה בסמוך לשפת הים בת"א. לא תמצאו בשום מקום אחר: פתרונות אחסון מקוריים "בוידעם" מתחת למיטה וקיר שהוא בעצם ארון

הדרך של האדריכלית רחל צירין לדירה הקטנטנה בה היא גרה כיום עם שני ילדיה הפעוטים וחתולה סיאמית - החלה מתוך עניין מקצועי. רחל, שלמדה אדריכלות, שעשעה את עצמה בשרטוט סקיצות תוך שהיא שואלת את עצמה מה השטח הקטן ביותר שאפשר לגור בו "בלי להתכלב".

 

"היה לי חשוב, למשל, שלמיטה הזוגית אפשר יהיה להיכנס משני הצדדים, שחדר האמבטיה יהיה מפנק ונוח לשימוש, שלא ייראו את ארונות המטבח מהסלון ושבאופן כללי, למרות הגודל – או הקוטן – תהיה בדירה תחושה של פרטיות", היא מספרת.

 

צילום: אביעד בר-נס

 

מה שהתחיל בתור תרגיל משעשע הפך במהירות למציאות בשטח. צירין, שהבינה ששרטטה בעצם את דירת חלומותיה, החליטה להפוך את השרטוטים למעשים והתחילה לחפש דירה. מסע החיפושים שלה הסתיים לפני כתשע שנים כשהגיעה לדירה בשטח 32 מ"ר ברחוב הירקון בתל אביב – סמוך למלון הילטון ולשפת הים. "ברגע שנכנסתי הבנתי שזה 'זה'", היא מספרת בחיוך, "הסקיצות שיצרתי פשוט 'התלבשו' על הדירה".

 

הדירה תוכננה כדירת סטודיו ליחיד או לזוג, כך שקיימות בה כל הפונקציות האפשריות בנוחות, תוך שמירה על פרטיות. עם השנים הפכה צירין לאם, ולמרות שבדירה הקטנה קיימים רק שני חדרים היא מגדלת בה את שני ילדיה הקטנים, בני 4 וחצי ושנתיים. איך? צירין מצאה פתרון מקורי – היא וילדיה חולקים את אותה מיטה. "זה יותר נוח וכולנו נהנים מזה" היא מספרת, "יותר מזה, אני חושבת שגם אם היינו גרים בדירה גדולה יותר הייתי ישנה איתם ומחזיקה חדר משחקים, זה כיף גדול".

 

מה בבית?

מימין לכניסה לדירה נמצאים המטבח והסלון ומשמאל פינת העבודה, חדר השינה וחדר האמבטיה. המטבח, קטן ויעיל, מרוהט בפשטות בארונות מטבח לבנים ובמקרר קטן, ומחולק למשטח עבודה ואיזור אחסון.

 

משטח העבודה כולל כיריים קטנים, כיור נירוסטה עגול וקטן ואת משטח העבודה האפור. תחתיו נמצאים מכונת הכביסה (שמשמשת גם כמייבש) וארונות לאחסון חומרי ניקוי ואביזרי תחזוקה. באיזור האחסון מוקמו לצד התנור ארון וארבע מגירות רחבות שבהן נמצאים כל כלי הבישול והאכילה והמזווה ("וזה מספיק להכל").

 

רצפת הסלון חופתה בפרקט למינציה בגוון עץ חם ונעים, והסלון עצמו רוהט בפשטות בספה סגולה, בשולחן קטן בצבע חום כהה ובכורסה עם הדפס בגווני צהוב-ירוק-לבן מחנות ברחוב הרצל. "הנקתי עליה בחנות והיא הייתה לי מאוד נוחה, אז קניתי אותה", מספרת צירין. 

 

כל הרהיטים פונים אל גולת הכותרת של הדירה - חלון שממנו ניתן להשקיף אל הים. תכנון החלון מפגין את מקוריות המחשבה של צירין, שביקשה תחושה של גינה קטנה בלב העיר. לצורך כך היא הרחיקה את המעקה ב-30 ס"מ החוצה ויצרה מצב שבו העציצים והאדניות הם חלק מהדירה ומחלל הסלון.

 

בין הסלון לחדר השינה ניצב ארון דו צדדי נמוך, שנבנה עם הגיעו של הילד הראשון והחליף קיר שהיה במקום. הארון משמש לאחסון פיצ'פקס מצד אחד, ומצדו השני משמש כארון הצעצועים והספרים של הילדים וכארון הבגדים של צירין.

 

חדר השינה הוגבה ב-40 ס"מ מגובה הסלון והמיטה ניצבת על גבי גלריה קטנה עשויה עץ. הצבע השולט בחדר הוא לבן וכפי שהבטיחה לעצמה צירין - החדר מרווח דיו כדי לאפשר כניסה למיטה משני צדיה. מול המיטה נמצא חדר המקלחת המרווח יחסית – 1.20 על 2.10 מטרים שכולל: מקלחת רחבה, כיור ואסלה ומעוצב בגווני חום ולבן.

 

בפינת העבודה ארון מגירות אדום שנרכש באיקאה, כסא ישן ומקסים שנרכש ברחוב, ומשטח עבודה שהותאם לפינה בה הוא נמצא ומעליו מדפים לבנים.

 

גישה אקולוגית

הסיור הקצר בדירה החזיר אותנו אל צירין, שספרה על המגורים בדירה קטנה כל כך. "כדי לגור בדירה של 32 מ"ר צריך אופי מסויים. אי אפשר להיות אספנים, למשל, וכל דבר שנכנס לבית מחייב שמשהו אחר ייצא. בשביל הצעצועים של הילדים הוספתי את הארון הדו-צדדי שבין הסלון ולחדר השינה שהחליף קיר שהיה שם קודם. ארון הבגדים שלי, הוא קטן ויש בו דלת אחת בלבד – מה שאני לא לובשת הולך".

 

אפשר להגיד שזו צורת חיים פילוסופית?

"בפירוש כן. זה עניין של פשטות מרצון, של צריכה מבוקרת וגם של גישה אקולוגית שאני מחזיקה בה. אין אצלי בבית סטוקים של שום דבר, וכשחסר לי משהו אני פשוט יורדת לחנות וקונה אותו, בכל זאת, אני גרה בלב תל אביב ולא במקום נידח".

 

ומה עם הילדים?

"כיף להם. זו דירה כיפית שנעימה מאוד לילדים. עובדה, כל החברות שלי אומרות שהילדים שלהם תמיד רוצים לבוא אלינו ואפילו ימי הולדת חגגנו כאן בנוחות עם יותר מ-15 ילדים שהסתובבו בבית".

 

ומה יהיה כשהילדים יגדלו?

"אולי אני אעבור לסלון או שפשוט נעבור דירה. בינתיים אנחנו כאן".


הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים