שתף קטע נבחר

רפתנים נגד יבוא: "החלב ברומניה לא בריא"

"החלב ברומניה לא עומד בתקן", אומר רפתן שמייעץ לממשלת רומניה להקמת רפתות. מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר לחלב: "אנו מתנגדים נמרצות לפתיחת הייבוא. פגיעה בענף החלב זו פגיעה בתשתית הציונות. רפתן מקבל 19 אג' על ליטר חלב"

הרפתנים מגיבים להמלצה של ראש הממשלה נתניהו אתמול (ד') בביקורו ברומניה, לייבא חלב מהמדינה. יואב צור, בעל רפת בבאר טוביה, שמחזיק גם רפת ברומניה ומייעץ לממשלת רומניה בהקמת רפתות אומר: "זה פשוט חוסר אחריות להמליץ על יבוא חלב מרומניה. רוב המשקים ברומניה פרימיטיביים המייצרים איכות חלב ירודה ביותר" אומר צור.

  

לפי צור, ברומניה מגדלים 1.2 מיליון פרות לחלב, רובן חיות ב-800 משקים קטנים מאוד, בכפרים נידחים (כ-3 פרות למשק כפרי). ברפתות המודרניות במדינה, ישנן רק 20 אלף פרות. במשקים שמרוחקים מהמחלבות, החלב נחלב בידיים חשופות לדליים שאינן מחוטאים או נקיים. אלו מועברים על גבי טנדרים ללא קירור, לעיתים במשך 6-7 שעות, עד לנקודת איסוף. משם מועברים הדליים לכלי איסוף נוספים מפח, שגם הוא אינו מחוטא, אל המחלבות.

 

"ברומניה יש הרבה חלב, זה נכון, אך רובו אינו ראוי לשימוש", אומר צור. "הוא מגיע ממחלבות קטנות מרוחקות ללא קירור, באיכות ירודה מאוד, לעיתים כבר חמוץ. זה מזכיר לי את תנאי הרפתות בבאר טוביה לפני 70 שנה. כמות החלב המאושרת לשימוש, שעברה את בדיקות התקן הרומני, אינה מספיקה אפילו לרומנים עצמם, אז לבוא להטעות את הציבור עם נתונים שאינם מדויקים זו פשוט חוסר אחריות ויוצר ספין מיותר".

 

ישראל היא ההוכחה שבמדינה מדברית מייצרים חלב מצוין

יעקב בכר, מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר לחלב הצהיר שוב כי החקלאים מתנגדים נמרצות לפתיחת היבוא למוצרי חלב לישראל. "פתיחת היבוא אינה יכולה להיות תחליף למשק חלב טרי וציוני במדינת ישראל", אמר.

 

"ענף החלב מספק פרנסה לישובי הפריפריה במדינה, את הפרות כידוע לא מגדלים בתל אביב. אין אף מדינה אירופאית או אחרת המרשה או מסכימה לגדוע מטה לחמם של חקלאים, השומרים על אדמת המדינה ועל ריאות ירוקות ודואגים למערכת אקולוגית שלמה. פרנסתם של הרפתנים מפוקחת על ידי המדינה. פגיעה בענף החלב הינה פגיעה בתשתית הציונות. ענף החלב בישראל הינו דוגמא לעולם כולו ומוכיח כי במדינה מדברית מייצרים חלב מצוין.

 

"אני מציע לכל הגורמים לשבת ולנהל את המשבר בשולחן עגול ולא בהורדת ידיים, מאחר שמוצר חלב הינו מורכב לטיפול. לא נסכים לזריית חול בעיני הציבור. למען שמירת פרנסה ציונית מקומית ומחירים הוגנים. פתיחת יבוא מוצרי החלב תהווה מכה לשרשרת פרנסה עבור עשרות אלפי משפחות, חקלאים, מובילים, מתקינים, טכנאים ואנשי ייצור".

  

מהתאחדות חקלאי ישראל נמסר כי מחיר המטרה לחלב - המחיר המפוקח המשולם לרפתן עבור ליטר חלב, עומד על 2.15 שקלים. הוצאות הפקת ליטר חלב נחלקות כך: 56% מזון, 13% פחת, 15% בריאות העדר, 7% שכר עבודה לפועלים. סה"כ מ-8% מכלל מחיר המטרה - הרפתן מקבל כתמורה לעבודתו על ליטר חלב - 19 אג'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים