שתף קטע נבחר
צילום: index open

תכנון עתידי כפילוסופיית עיצוב: פנטהאוז בשרון

הורים שילדיהם בגרו ועזבו את הבית, החליפו את דירתם בפטנהאוז דו מפלסי, שעוצב בראייה קדימה: חדר השינה נמצא בקומת הכניסה כדי שהם לא ייאלצו לטפס לקומה העליונה, ובמרפסת מתוכנן ג'קוזי להנאת הנכדים בעתיד. צפו בתמונות

שיחה עם מעצבת הפנים מירב בן חמו ועם דיירת שהיא עיצבה לה את הבית, נשמעת כראיון עם שתי מעצבות שעבדו יחד על מיזם משותף. "ביקור בחנויות לריהוט וצפייה בתכניות עיצוב בטלוויזיה עזרו לי לגבש קונספט. הצלחתי ללמוד לקרוא תכניות קרקע, וכך הגעתי כמקצוענית לפרויקט חיי", כך לדברי הדיירת, שהייתה שותפה לכל תהליך עיצוב הדירה מתחילתו ועד סופו. שיתוף פעולה זה הרגיש לדבריה, כמו "ריקוד משותף".

 

צילום: שי אפשטיין

 

הפנטהאוז הדו מפלסי מאכלס את הקומה הרביעית בבניין שמשקיף מעל גבעה קטנה, וכתוצאה מתקבלת תחושה שהדירה בקומה הרבה יותר גבוהה. בקומת הכניסה נמצא החלל הציבורי: מטבח עשוי עץ צבוע בלבן ובמרכזו אי קטן, וסלון ופינת אוכל שצופים אל הנוף הפתוח.

 

יחידת ההורים נמצאת בסוף המסדרון של קומה זו אך מנותקת במקצת מההתרחשות של החלל הציבורי בבית. "הכוכבת הראשית בחדר השינה היא המיטה, ומלבדה בחרנו להוסיף לחדר ריהוט משלים כמו ספה גדולה שמאפשרת רגעים של שלווה ושקט, או אפשרות לשקוע בספר בשעת בין ערביים, סתם כך בשביל ההנאה", מגלה בן חמו. יחידת ההורים נינוחה, מזמינה ומרווחת, וניכר בה כי היא משמשת לבילוי לא רק לצורך שינה.

 

בקרוב יהיה פה ג'קוזי

כדי להגיע לקומה העליונה עולים במדרגות אבן, שם נמצא חדר עבודה שימושי ומפואר במיוחד ובסמוך לו חדר רחצה קטנטן. שפע של אור שמש טבעי ונוף מקיפים את החדרים בבית, הודות לחלונות והפתחים הרבים. 250 מ"ר של מרפסות מקיפות את הפנטהאוז המרשים. "רק ב-10% מהזמן הפנוי אנו שוהים בתוך הבית ולכן השקענו הרבה גם בעיצוב החיצוני", מספרת הדיירת.

 

מהסלון יש יציאה למרפסת מרוהטת בפינת ישיבה נוחה, המאפשרת פינת סלון נוספת, גם המרפסת שקרובה למטבח מכילה מטבח נוסף ופינת אוכל חיצונית לשימוש בני הבית.

 

גולת הכותרת היא הג'קוזי המתוכנן במרפסת הקומה העליונה, שישדרג את רמת הפינוק של הדיירים ואורחיהם. "אנחנו אוהבים מאוד טבע ולכן גם השקענו בחלל החיצוני", מוסיפה הדיירת. "בזכות האקלים בישראל ניתן לנצל את המרפסות כמקום אירוח וכחלק אינטגראלי מהבית".

 

התכנון העתידי הוא חלק מפילוסופיית העיצוב של הפנטהאוז. במרבית המקרים כשהילדים עוזבים את הבית, ההורים עוברים לבית קטן יותר, אלא שכאן ההורים צופים קדימה, אל תקופה שבה הילדים ומשפחתם המתרחבת ירצו לבקר ולהתארח עם הנכדים והבית יצטרך להתאים. בשל כך הם עברו אליו מדירה קטנה יותר. "את הבית נעזוב או לבית אבות או לבית קברות", כך אומרת הדיירת בחיוך "לא אעזוב את הבית בקרוב וגם לא אשקיע שוב בעיצוב כמו שהשקעתי כאן".

 

זכרונות מאפריקה

העיצוב לקח בחשבון גם את אורח החיים של הדיירים לכשיזדקנו: הדלת בכניסה לבית רחבה מהממוצע (1 מטר) והמסדרון מספיק רחב למעבר כסא גלגלים. בן חמו מספרת כי בקומת הכניסה מתרכזות הפונקציות החשובות, כדי שבגיל מבוגר יותר לא תיוצר טרחה מיותרת לדיירים בבית, שיאלצו לעלות ברגל לקומה העליונה.  

 

על אף שמקובל לחשוב כי אחסון בבית גדול יותר הוא בהכרח פשוט יותר, בן חמו מדגימה כיצד גם בשטח נרחב יחסית, יש לתכנן את שטחי האחסון בבית בצורה יצירתית. המסדרון המוביל ליחידת ההורים מכיל ארונות אחסון נסתרים בתוך הקיר, ומתחת למדרגות המובילות לקומה השנייה עוצב חלל שבו מאוחסנים בקבוקי היין.

 

הבית מתוכנן על פי עיצוב המתאים עצמו לכל זמן ואיננו מחייב לבצע שינויים דרמטיים. היתרון המשמעותי הוא שלא ניתן להגדיר אותו כסגנון מסוים והוא אינו מתבסס על טרנד או על הלך רוח עכשווי. הבית מקרין חמימות על ידי השימוש בחומרים טבעיים וסקאלה של צבעים. ריהוט העץ, ריצוף הפרקט הטבעי בבית והריצוף החיצוני באבן, הדקורציה בנגיעות אפריקאיות שמורכבת ממסכות, פסלים ושאר פריטים אותנטיים, נותרו כזיכרון מפרקי חיים של הדיירים שבילו בשליחות באפריקה החמה.

 


 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים