שתף קטע נבחר

החיים בצנצנת: מלפפונים כבושים במלח

היום כל חציל מכוער מתהדר בתואר "בלאדי", אבל חוסאם עבאס נזכר במשמעות המקורית של הביטוי. אם שמתם ידכם על מלפפונים ישר מהשדה, זה הזמן לכבוש אותם - ויש טיפ מעולה

צמד המילים "ירקות בלאדי" הפך בשנים האחרונות לאופנתי ושגור בפי כל. אבל מה זה בכלל בלאדי? פירוש המילה "בלאדי" הוא מהמלה הערבית כפר. הכוונה היא לירקות ופירות שגדלים באופן טבעי וניזונים ממי גשם בלבד, ללא השקייה.

 

אחרי העונה הגשומה, זוהי העת לצאת לחלקות האדמה וללקט את הפירות והירקות שצמחו בהן. לא פחות חשוב מהקטיף הוא ההווי שנוצר סביבו. המשפחות שיוצאות לחלקות מתארחות זו אצל זו ומתעדכנות ברכילות המקומית - מי הציע נישואין למי, מי התחתן, למי נולד מה, ועוד רכילויות מעניינות.

 

השבוע נכבוש מלפפונים במלח. המלפפון הבלאדי ידוע בגודלו הקטן עד בינוני, בפריכות שלו ובאורך חיי המדף שלו. הקיץ הוא תקופה מצויינת לכבוש מלפפונים כי החום עוזר לתהליך ההחמצה. ביישובים הערביים אפשר לראות שבכל חלון מטבח ניצבות צנצנות צבעוניות של חמוצים.


(צילום: דניאל בר-און)

 

מלפפונים במלח

טיפ: כשמכינים מלפפונים כבושים ביתיים כדאי להוסיף לצנצנת עלי גפן - שמעניקים להם טעם עמוק ומורכב.

 

המרכיבים (לצנצנת בגודל 1.5 ליטר):

1 ק"ג מלפפון בלאדי

250 גרם עלי גפן טריים (לא חובה)

4 עלי דפנה

3 כפות מלח גס

5 כוסות מים

6 שיני שום שלמות

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את המלפפונים ועלי הגפן לסירוגין בשכבות בתוך הצנצנת. שומרים כמה עלי גפן בצד.
  2. ממסים את המלח במים ומוסיפים לצנצנת.
  3. מוסיפים את שיני השום ועלי הדפנה מעל ומכסים בשכבה של עלי גפן. אוטמים את הצנצנת ומניחים במקום מואר.
  4. המלפפונים חמוצים ומוכנים לאכילה לאחר חמישה ימים.

 

  • חוסאם עבאס הוא השף של רשת מסעדות "אלבאבור" (אום אל פאחם, יוקנעם וצומת מזרע)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מלפפונים כבושים במלח
צילום: דניאל בר-און
שף חוסאם עבאס
צילום: דניאל בר-און
מומלצים