שתף קטע נבחר
צילום: index open

פתרון למצוקת הדיור? בית על עץ או אוהל מונגולי

לידיעת הגולשים נתניהו, שטייניץ ואטיאס - ניתן לפתור את בעיות הדיור גם בצורה מקורית. בצפון למשל אפשר לגור בבית על העץ, בהרי ירושלים לכבוש מערה, ובשדרות רוטשילד להשתדרג לאוהל מונגולי. הגזמנו? בחו"ל כבר עושים את זה

מחאת האוהלים נגד מחירי הנדל"ן, היא הזדמנות טובה לבדוק איך בעולם מסתדרים עם מצוקת הדיור. מצאנו כמה אפשרויות למגורים בלתי שגרתיים, שעם קצת רצון ומאמץ - ישימים בהחלט גם בארץ. אם לגויים זה עובד, אז למה לא אצלנו?

 

בית על עץ

מיקום מומלץ: צפון הארץ, איזור יערות הגליל.

 

מי לא חלם בילדותו על מגורים בבית עץ? כשמחירי הדירות עולים לשמיים, בית על עץ גם יכול לפתור את הבעיה ועל הדרך - להגשים פנטזיה.

 

סיבוב בין בתי עץ ברחבי העולם מגלה שהעניין לא מוכרח להסתכם בחדרון רעוע, אלא עשוי גם להתרחב ולהתפרס על פני חדרים, מרפסות ואפילו אלמנטים כמו מקלחת ושירותים.

 

עדיף על בית כי: מכזה גובה אפשר ליירט טוב יותר את כרישי הנדל"ן והביצים נמצאות ממש ליד, בקן של השכנים.


קלאסה בין העצים (צילום: Aladsdair Jardine)

 

בית בתוך מערה

מיקום מומלץ: בין הסלעים בהרי ירושלים.

 

החיבור לטבע שוב מתברר כאופציה אפשרית לדיור אלטרנטיבי. בין אם תחליטו סתם להתיישב במערה, להתרחץ במעיין ולאכול חרובים מהעץ הסמוך או להגדיל ולבנות חדרים על חדרים בצלע הר - אין ספק שמדובר באופציה מעניינת שגם שומרת על קרירות יחסית בחודשי הקיץ הלוהטים של הלבנט. פלוס נוסף הוא הסיכוי למצוא מאגר עצמות עתיקות או ארכיאולוגיה שיסדרו לכם את חשבון הבנק.

 

עדיף על בית כי: אם לאבותינו זה עבד, אז למה שבשנות האלפיים נתפנק?  


לאבותינו זה עבד. לגור במערה (צילום: עדי גלעד)

 

דירה בתוך מכולה

מיקום מומלץ: כל עיר נמל בארץ. אנחנו מתמקמים ביפו.

 

במקום להתעסק בכל פעם מחדש מדי שנה בהובלה של הרהיטים, אפשר פשוט להעלות אותם על קונטיינר פעם אחת ודי. מסתבר שיש מי שבחר לבנות את ביתו בתוך לא אחרת מאשר מכולה, ודווקא טוב לו עם התוצאה. החום אמנם יכול להיות בלתי אפשרי כאן בארץ, ואנחנו לא היינו מתחלפים עם החבר'ה שבפנים באמצע אוגוסט, אבל אם דואגים לקירור הולם – יכול להיות שעלינו כאן על אופציה לא רעה.

 

עדיף על בית כי: הרהיטים כבר כאן.  


חום אימים בקיץ, כפור בחורף. גרים במכולה (צילום מסך מאתר ZeroCabin)

 

אוהל מונגולי

מיקום מומלץ: שדרות רוטשילד.

 

בכפרים הנידחים של יבשות רחוקות זה עובד נהדר, אז למה שזה לא יצליח גם עבור המוחים בשדרה? אם כבר מחליטים לארוז את הפקלאות, להתיישב ברחוב עד שישתנה המצב ולנשנש סושי בין לבין - אז לפחות ללכת עם האותנטיות עד הסוף.

 

אוהל מונגולי מרווח מאפשר גם להתכתב עם טרנדים סביבתיים וגם לאפשר אקלים סביר למחייה. אם תחליטו ללכת על זה, פשוט תוכלו לסיים את העניין בחדרון אחד קטן או להשתדרג עם חלל ענק במיוחד. בכל אופן, מדובר בבנייה זולה במיוחד.

 

עדיף על בית כי: אין ספק שתמשכו את תשומת לב השכנים.

 


קרוואן

מיקום מומלץ: איפה שרק תרצו ברחבי הארץ.

 

תרבות הטיולים הרכובים אמנם עוד לא השתרשה בישראל כמו שצריך, אבל אין ספק שאנחנו ממש לא חייבים לחכות כדי לעקור לקרוואן. מצוקת דיור בהחלט יכולה להוביל להשכרה של מבנה נייד שכזה, שבדרך כלל מצליח להגיש את כל חבילת המגורים בבת אחד פלוס סיבוב קצר במדינה. הרי בסופו של דבר, להתעורר בכל בוקר בפינה אחרת יכול להיות סוג של חלום, לא?

 

עדיף על בית כי: קל להזמין אורחים הביתה. פשוט מחכים להם מתחת לבניין.


כל הציוד תמיד שם. לגור בקרוואן (צילום: לירז פאנק)

 


 הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית  מבית המגזין "בניין ודיור"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לגור באוהל מונגולי
צילום: אלעד גונן וזאב ביץ
בית על עץ
צילום: Aladsdair Jardine
צילום: רמי ארנולד
מערה. קריר בקיץ, חמים בחורף
צילום: רמי ארנולד
לגור בקונטיינר
צילום: צילום מסך מאתר ZeroCabin
מומלצים