שתף קטע נבחר

תנובה: "אנחנו לא ממחזרים חלב פג תוקף"

אם גם אתם קיבלתם לאחרונה אימייל לפיו תנובה ממחזרת בסתר חלב פג תוקף, ומעידים על כך מספרים מסתוריים בתחתית הקרטון, דעו כי מדובר במייל שרשרת עתיק שחזר לתקוף בעקבות מחאת הקוטג'. תנובה: "זו השמצה מופרכת"

"בדקו את קרטוני החלב: חובה לדעת" היא כותרתו של מייל שרשרת שצץ במאי 2007, וחזר לתקוף בשבוע האחרון את תיבות הדוא"ל שלנו בעקבות מחאת הקוטג'. בתנובה מבקשים להבהיר: המייל הזה שקרי לחלוטין.

 

במייל, שמשתולל ברשת, ועשוי להגיע לתיבות שלכם מספר פעמים בשבוע בסיועם של חברים תמימים, נאמר: "שמתם לב לאחרונה שאתם קונים חלב התאריכים של התוקף הפכו להיות הרבה יותר ארוכים מהרגיל, כלומר התוקף הוארך בהרבה. זה בגלל שתנובה המציאה שיטה חדשה למחזר חלב!

  

"בכל רשת שיווק גדולה עושים אחת לכמה זמן בדיקה על המדפים, וחלב שפג תוקף נשלח חזרה לתנובה (זה הנוהל הרגיל בכל מקום להחזיר מוצר פג תוקף לייצרן). מה שאנחנו כצרכנים לא יודעים, זה שתנובה לוקחת את החלב פג התוקף הזה ומעבירה אותו תהליך פיסטור, אורזת אותו מחדש ומחזירה לרשתות השיווק!!! כן כן, מה שאתם שותים זה חלב עם הרבה חומרים מפסטרים בפנים שלמעשה הופכים את החלב למים בלי כל ערך תזונתי".

 

טכנולוג מזון בחברה גדולה אמר ל-ynet שהמייל הוא "שטויות", ומדובר באגדה אורבנית. "אין דבר כזה 'חומרים מפסטרים'. זה מעיד שמי שכתב את המייל הוא בור. פסטור זה הליך של חימום, ולא מעורבים בו 'חומרים': מזרימים את החלב בחום במשך זמן מסוים.

 

"בכל העולם, יש אותה רגולציה שקובעת מהו פיסטור ובשום מחלבה לא עושים פיסטור נוסף לחלב. החלב מגיע פעם אחת למחלבה כחלב כטרי, יוצא ממנה כחלב מפוסטר ולא חוזר אחורה. בכל פרמטר, החברות עומדות בתקינה האירופית והאמריקאית".

 

גורם במחלבה מתחרה לתנובה מסכים. "הכתוב במייל מתבסס על עובדות חלקיות שנוסף להן דימיון פרוע", אמר ל-ynet. "כל המחלבות בישראל מעבירות את החלב הליך של פסטור, חימום שנועד להרוג חיידקים, והליך של המגון (הפיכתו להומוגני, בלי שכבת שומן). ישנן שיטות פסטור שונות, ששונות בטמפרטורה, באריזה ובאחסון.

 

"בישראל נהוג גם פסטור על, שיטה שמאריכה את חיי המדף של החלב אמצעות חימום גבוה במיוחד, וישנה ביקורת עליה, בעיקר משום שהיא פוגעת בערכים התזונתיים ובטעם. יתכן שזה הגלעין ממנו נבט המייל הזה. חלב טרי לא מהומגן בפסטור נמוך הוא הטעים ביותר, אך עבור המחלבות, אין זה רווחי לשווקו כיוון שאורך החיים שלו קצר".

 

מה פשר המספרים על גבי קרטוני החלב?

כותב המייל אף מייעץ: "איך אפשר לדעת שהחלב שקניתם לא עבר פיסטור". ומציע דרך, בה אפשר לטענתו לזהות את ה"קונספירציה" נגד הצרכנים בישראל: "תנובה מדפיסה על הקרטונים למטה בחלק התחתון מספרים. הסיפרה 1 אומרת שהחלב הוא חלב רגיל שלא עבר פיסטור או עבר רק פעם אחת שזה סביר. הסיפרה 2 אומרת שהחלב כבר פוסטר פעמים. וכן הלאה, עד לסיפרה 5 בערך. כמובן שאם החלב פוסטר 5 פעמים רוב הסיכויים שאתם שותים סתם מים לבנים, ולא חלב בריא וטוב". המייל מסתיים במשפט: "מידע זה הודלף וכרגע עדין לא ידוע לכלל הציבור. תעבירו לכולם שכולם ידעו ושלא יעבדו עליכם".

  

רק שלמעשה, המספרים הללו מסמלים את ראשי ההדפסה אצל ספק הקרטונים. יש ארבעה כאלה, לצורך עקיבות אצל הספק בבעיות של איכויות הדפסה. הם מוטבעים על גבי אריזות החלב של כל היצרנים (כולל יצרני מיץ), במיקומים שונים, לעיתים אף בקיפולי האריזה.

  

מתנובה נמסר בתגובה: "אנו מבקשים להבהיר כי המידע לכאורה שמופץ ברשת הינו פרי המצאה ובדיה ורצוף שקרים וטענות מרושעות וחסרות אחריות.

 

"ראשית, המספרים המופיעים באריזות הקרטון, קיימים על גבי כל קרטוני החלב ואף על גבי אריזות משקה שאינן חלב, של כל החברות וכל היצרנים ומטרתם אך ורק סימון ראשי ההדפסה אצל ספק האריזות לצורך מעקב אחר בעיות הדפסה, אם מתעוררות כאלה.

 

"שנית, תהליך הפסטור הינו תהליך תרמי (תהליך של חימום) המבוצע על כל מוצרי החלב, בכל מקום בעולם ותפקידו לדאוג לאיכותו ותקינותו של החלב על ידי השמדת החיידקים המזיקים שבו. בתהליך הייצור עובר החלב פסטור רק פעם אחת, ולכן בהכרח חלב תנובה אינו מפוסטר מס' פעמים. ולמען הסר ספק - אם קורה שחוזר חלב מרשתות השיווק או מהחנויות הוא מושמד לאלתר, בהתאם לחוק, ואינו חוזר למחלבות.

 

"כל מחלבות תנובה נמצאות בפיקוח מתמיד הן של משרד הבריאות (שירות המזון הארצי והלשכות המחוזיות) והן של השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות. אנו מבקשים להדגיש כי מייל השרשרת שמופץ, מתחילתו ועד סופו, הינו השמצה מופרכת וחסרת כל בסיס. מתוכנו של המייל ניכר כי מי שאחראי על הפצתו, אין לו כל הבנה או ידע לגבי תהליכי הייצור והפסטור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
המצאה ובדיה
צילום: מכרזות פרסום
מומלצים