שתף קטע נבחר

מצוקת הדיור: להשתתף בדיון

רוצים להעביר מסר ישיר לממשלה לגבי מצוקת הדיור? אתר שיתוף הציבור פותח דיון בנושא מחאת האוהלים ומבטיח: התגובות יונחו על שולחנו של ראש הממשלה

האם הממשלה שומעת מה שיש לעם להגיד בנושא מחאת הדיור? האם ראש הממשלה, שר האוצר ושר הפנים קוראים את הטוקבקים באתרי האינטרנט? אתר שיתוף הציבור, שכבר כתבנו עליו כאן בעבר, מנסה לפתוח קו ישיר בין רחשי הלב שלכם - ובין מקבלי ההחלטות.

 


 

 

באתר, שהוקם כדי ליצור דיאלוג עם הציבור בנושאי חקיקה ומדיניות, נפתח הבוקר (ג') דיון חדש בנושא מצוקת הדיור (ניתן להכנס לדיון מהלינק הזה). הדברים שיכתוב הציבור באתר יובאו לתשומת לב הממשלה. מה ההבדל בין תגובה באתר שיתוף הציבור ובין טוקבק באתר הזה? מאחורי האתר עומד שר וצוותו - השר הוא מיכאל איתן, הממונה על שיפור השירות לציבור - המבטיח לאסוף את התגובות ולשים אותן על שולחן ראש הממשלה.

 

בהקדמה לדיון נכתב, "הממשלה (...) מחויבת לקיים דיאלוג עם הציבור בסוגיות האלה, להקשיב לרעיונות חדשים ולהצעות העולות מן הציבור, מתוך הכרה בעיקרון שחכמת הרבים מסוגלת לשפר את תהליך קבלת ההחלטות ויישמן ודיאלוג כזה הוא חלק מחובותיה של ממשלה דמוקרטית בעידן המידע".

 

השר מיכאל איתן, האחראי על אתר שיתוף הציבור, מסר ל-ynet: "ממשל דמוקרטי מודרני שמשלב את היכולות של טכנולוגיית המידע מבין ששיתוף ציבור הוא חלק בלתי נפרד מחובתה של כל ממשלה נבחרת. לצערי, ראש הממשלה לא קיבל את הצעתי לביצוע הליך משמעותי ומעמיק הרבה יותר של שיתוף אזרחים, אך גם צעד ראשון בכיוון הנכון הוא צעד חשוב".

 

המחאה נגד מחירי הדיור, שמתרחשת במספר ערים במקביל וזכתה לשם "מחאת האוהלים", הגיעה הבוקר ליומה השלושה עשר. הרקע למחאה יוצאת הדופן: זינוק נחשוני במחירי הדיור בערים - בשנה האחרונה עלו מחירי דירת 4 חדרים, למשל, ב-17% בממוצע ב-16 ערים. בתל אביב עלו מחירי הדירות בלא פחות מ-32%.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיכאל איתן
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים