שתף קטע נבחר

מחאת הנדל"ן: שקי שינה בעירייה, אוהלים בכיכר

למי שיעבור היום ליד תיאטרון הבימה בת"א או בכיכר ציון בירושלים מחכה הפתעה: צעירים שמאסו במחירי הדיור יתבצרו באוהלים. לקבוצות המחאה בפייסבוק כבר נרשמו יותר מ-3,000 חברים וחלק מהפעילים שלא יכלו להתאפק הלכו אתמול "לישון" בעירייה בבירה. "מזמינים את מי שהמצב מפריע לו, לבוא"

נכון, הם לא שועלי נדל"ן, אין להם פתרונות מעשיים ואפילו לא יעדים ברורים - אבל מה שבטוח הוא שנמאס להם ממחירי הדיור הגבוהים, והם החליטו לעשות משהו בנידון. צעירים מתל אביב ומירושלים יעברו היום (ה') להתגורר באוהלים שייפרשו במקביל ברחבת תיאטרון הבימה ובכיכר ציון.

 

 

עד כה אישרו את הגעתם למעלה מ-3,000 אנשים בשתי קבוצות פייסבוק שנחלקו לפי הערים, אבל אי אפשר לדעת כמה יתייצבו בפועל. בינתיים, חברי הקבוצה הירושלמית כבר עשו מעשה כשפרשו אתמול שקי שינה במסדרונות העירייה והלכו "לישון", עד שגורשו מהמקום.

 

אגף הארנונה בעיריית ירושלים, אתמול. 

 

מחאת האוהלים נולדה מיוזמה של דפני ליף, בת 25, שפינתה ממש אתמול את הדירה אותה שכרה ב-3 השנים האחרונות במרכז תל אביב. לפני כחודשיים היא התבשרה שעליה להתפנות מכיוון שהבניין מיועד להריסה ושיפוץ מחדש. כשהחלה במסע חיפושים אחר דירה חדשה היא נדהמה לגלות כי מחירי השכירות בתל אביב רבתי, גבוהים בהרבה ממה שהיא יכולה להרשות לעצמה.

 

דפני החליטה לנקוט בצעד מחאתי ולעבור להתגורר באוהל בכיכר הבימה. לפני שבוע היא פתחה עמוד בפייסבוק בו הזמינה אנשים להצטרף עם אוהלים לביתה החדש, החל ממחר בשעה 19:30. היוזמה זכתה להיענות מהירה והגיעה גם לירושלים, שם החליטו לפתוח באירוע דומה באותה השעה בכיכר ציון. כעת הם מקווים שהיוזמה תרתום אליה את כלל הציבור.

 

"אנחנו צוות שמתהווה כל הזמן", מספר רועי נוימן איש מכירות בן 27 מ"קבוצת תל אביב". "אני רגיל לשבת ולבכות על כמה ששכר הדירה לא הגיוני, והגעתי למסקנה שצריך לעשות עם זה משהו". נוימן מספר כי הגרעין שהתהווה יישאר להתגורר בכיכר בכל מקרה.

 

ליף, עורכת וידאו, תגיע למאהל בתום יום עבודה של 10 שעות. בימים אלה היא מסיימת את לימודיה במהלכן השלימה הכנסה כמלצרית בסופי השבוע. "למרות שעבדתי 7 ימים בשבוע, הבנתי שעם מחירי שכירות כאלה, אני לא אוכל לסגור את החודש", היא מספרת. "אני לא מחכה יותר לאף אחד שיפתור בשבילי את הבעיה. פשוט נמאס לי. אני מרגישה שאני חיה במעין מערכון אבסורד, הכסף נכנס וישר יוצא. זה כמו לנקות רצפה שישר דורכים עליה. אני מסתכלת שנים קדימה ולא רואה כלום ביד".

 

"להחזיר את הכוח לידיים שלנו"

בין האנשים שהרימו את הכפפה בירושלים נמצא גם יותם קלנר, בן 29, בוגר תואר בעיצוב גרפי ותקשורת חזותית בבצלאל. קלנר, במקור מפרדס חנה, מספר שהוא אוהב את העיר, אבל שכר הדירה הגבוה מקשה עליו להישאר בה. "גם אנחנו בירושלים מתקשים לסגור את החדש, אבל גם אם אעזוב, במרכז תהיה לי אותה הבעיה".

 

קלנר מספר כי הבעיה עימה מתמודדים הצעירים בירושלים, היא קפיצה במחירי השכירות בעקבות החלטת העירייה לקצץ במענקי המגורים לסטודנטים, ואלפי דירות רפאים נטושות ששייכות לתושבי חוץ. המטרה לדבריו, היא "להעלות את הסוגיה לחוגים יותר גבוהים, כדי שהם ימצאו פתרון כוללני".

 

אז מה יהיה היום? "אנחנו מזמינים את כל מי שהמצב מפריע לו, לבוא לגור איתנו", אומר נוימן. "אנחנו רוצים להחזיר את הכוח לידיים שלנו. נכון, אין לנו פתרונות, אנחנו לא אנשי מקצוע ואין לי תואר בתכנון, אבל בשביל זה נועדה המחאה. חשוב מאוד שיגיעו כמה שיותר אנשים ויחד נבדוק כיצד אפשר להזיז דברים".

 

  • הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה ונדל"ן

 


פורסם לראשונה 13/07/2011 22:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצעירים מפגינים נוכחות בעיריית ירושלים.
מומלצים