שתף קטע נבחר

תביעה: אבחון שגוי הוביל לכריתת אשך של בן 22

לטענת הצעיר הרופאה המטפלת במוקד הלילה של קופ"ח מכבי לא איבחנה בזמן כי הוא סובל מתסביב האשך ואף סירבה להפנות אותו למיון. כתוצאה מכך נגרם נמק לאשך והוא נכרת. כעת תובע הצעיר סכום של 2.5 מיליון שקלים

איחור באבחון הביא לכריתת האשך: צעיר בן 22 תובע שניים וחצי מיליון שקלים מקופת חולים מכבי לאחר שרופאת מוקד הלילה סירבה להפנות אותו למיון ולא איבחנה בזמן כי הוא סובל מ"תסביב האשך". כתוצאה מכך הפך האשך לנמקי ונכרת והצעיר יזדקק להשתלת תותב. בנוסף, טוען הצעיר, חלה פגיעה חמורה בפוריות שלו והוא סובל מפגיעה נפשית. את התביעה הגישו עורכי הדין טל נבו וענת מולסון לבית משפט השלום בתל אביב.

 

 

הרופאה המליצה על כדורי אופטלגין

הצעיר בן ה-22 הגיע לרופאה מומחית לרפואה פנימית בשנת 2009 במוקד חירום של קופת חולים מכבי לאחר שסבל מכאבים הולכים וגוברים באשך השמאלי, עד כדי כך שהתקשה בהליכה והחל להקיא. הרופאה ציינה בבדיקתה כי "קיימת רגישות במישוש אשך משמאל עם נפיחות ללא אודם". באבחנה רשמה הרופאה "אורכי אלגיה" (כאבים באשך) והמליצה לצעיר ליטול כדורי אופטלגין ולהיבדק על ידי אורולוג.

 

מהתביעה עולה כי בשל כאביו ובשל העובדה שקביעת תור לאורולוג בקופת החולים תיארך זמן, התעקשו הצעיר ואימו על קבלת הפניה לחדר מיון. לאחר דין ודברים הסכימה הנתבעת למסור לצעיר את ההפניה, אולם הסבירה לו ולאימו, כי אין במקרה זה כל דחיפות המצדיקה פניה למיון וכי ההפניה ניתנת אך ורק בגלל התעקשותם ולפי דרישתם.

 

הרופאה הנתבעת הוסיפה וציינה כי קופת החולים לא תאשר מימון לבדיקה זו במיון, בהיותה לא נחוצה, ולכן יהיה עליהם לשאת בעלות הבדיקה. היא לא הסתפקה בכך ואף רשמה במפורש על גבי ההפניה למיון כי היא ניתנה לדרישת החולה ואימו. מפאת מצבו הכלכלי, ולאור דבריה הנחרצים של הנתבעת, החליט הצעיר לא לפנות למיון, ולקבוע תור לאורולוג במועד מוקדם ככל הניתן.

 

הצעיר יסבול מבעיות בפריון

הצעיר הצליח לקבוע בדיקה לאורולוג מספר ימים לאחר מכן. האורולוג ציין כי כנראה מדובר בדלקת באשך, רשם לתובע מרשם לאנטיביוטיקה והפנה אותו לביצוע אולטרסאונד אשכים עם דופלר הבודק את זרימת הדם לאשך. אלא שההפניה לביצוע האולטרסאונד לא נרשמה כדחופה והצעיר הצליח להשיג תור רק לשבוע שלאחר מכן.

 

בינתיים חלה החמרה בכאביו של הצעיר ועוד לפני בדיקת האולטרסאונד הוא פנה לחדר המיון בבית החולים איכילוב - שם אושפז בדחיפות במחלקה האורולוגית. אולטרסאונד דופלר שבוצע באשפוז הראה כי אין זרימת דם באשך השמאלי, והצעיר נלקח לניתוח. בניתוח התברר כי הוא סובל מתסביב אשך וכי האשך הגיע למצב נמקי. בשל כך אשך שמאל נכרת ואשך ימין עבר קיבוע.

 

מומחה ברפואת משפחה קבע בחוות דעתו כי "נושא תסביב האשך מודגש בתוכנית ההתמחות של רופאי משפחה, כאשר הציפייה היא שכל רופא משפחה ידע שכאשר מגיע גבר צעיר עם כאב באשך עליו לבדוק אם אין מדובר בתסביב. תלונתו של התובע על כאבים באשך היתה חייבת להדליק נורה אדומה". עוד הוסיף כי על הרופאה היה להפנות את הצעיר לאורולוג בדחיפות. "הרופאה לא רק שלא הפנתה את התובע למיון מיוזמתה, כפי שנדרש היה ממנה, אלא שבהתנהגותה גרמה לו שלא לפנות למיון ובכך נחרץ גורלו של האשך להיכרת. אילו היה הסיבוב באשך מאובחן בסמיכות לביקורו הראשון היתה כריתת האשך נמנעת", הדגיש.

 

מומחה לאורולוגיה קבע בייעוצו כי כתוצאה מהניתוח לכריתת האשך נגרמה לתובע פגיעה קשה ביכולת הפוריות שלו. "ספק רב אם יוכל להפרות ולהביא ילדים באופן טבעי", ציין המומחה. בדיקת איכות הזרע של הצעיר גילתה פגיעה משמעותית באיכות הזרע: ספירה נמוכה של זרעונים, של ריכוזם, תנועתיות זרעונים ירודה וחיוניות ירודה שלהם. כמו כן נמצא שיעור נמוך של תאי זרע תקינים.

 

לדברי הצעיר כתוצאה מפגיעתו חווה משבר נפשי קשה, הסתגר בביתו, נמנע מקשרים חברתיים והוא סובל מפחדים ופגיעה בדימוי הגוף. בעקבות כריתת האשך הוא יזדקק גם לטיפולים רפואיים ובהם השתלת תותב.

 

מקופת חולים מכבי נמסר בתגובה: "מדובר במקרה מצער ואנו נלמד את פרטי התביעה".


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצעיר טוען כי נגרם לו נזק נפשי (אילוסטרציה)
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים