שתף קטע נבחר

גרוסמן: העם נאמן למדינה, המדינה לא נאמנה

אלפי בני אדם בירושלים קראו מול בית ראש הממשלה לשינוי סדר העדיפויות. הסופר דויד גרוסמן: "ההפגנה היא לא סקטוריאלית, אף על פי שמנסים להציג אותה ככזו". סטודנט: לא נוותר, יש לנו הזדמנות היסטורית לשינוי אמיתי

המחאה החברתית בירושלים הוציאה יותר מ-10,000 איש לרחובות העיר שתקפו בחריפות את ניסיונות הפילוג של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ואת המדיניות החברתית שמנהיגה ממשלתו. בתום העצרת, הבהירו המארגנים: "זו רק ההתחלה, המאבק יהיה ארוך וממושך, ולא נפסיק עד שנשיג את כל דרישותינו".

 

הסופר דויד גרוסמן, שדיבר עם כתבים בשולי העצרת, אמר כי "ההפגנה לא סקטוריאלית, אף על פי שמנסים להציג אותה ככזו. להגיע להפגנה זו הרגשה טובה. כמי שהשתתף בהרבה הפגנות, לראות אנשים שבאים יחד מכל ההשקפות זה שובה לב. המכנה המשותף הוא שקבוצה גדולה של אנשים שלא טוב להם יוצאים ביחד לרחוב כי הם יודעים שיכול להיות טוב. האנשים נאמנים למדינה אבל המדינה לא נאמנה להם".

 

מחאת האוהלים - כל הכתבות ב-ynet

 

הזמר אביב גפן אמר ל-ynet לפני שעלה להופיע בפני הקהל: "הקמנו עוד מדינה בתוך השטחים הכבושים, בה אנו משקיעים מיליארדים. מה שיוצא בסוף כל זה, שלמעמד הביניים לא נשאר כלום".

 

"הגיע קץ הקיצים, לפחות מבחינת הציבור, חברים שלי ובני המעמד הבינוני. הציבור פקח את עיניו והבין שהוא פראייר שניזון במשך שנים מגרגירים בדיוק כמו יונים. עכשיו אנחנו רוצים לעוף. המון ישראלים עובדים יום-יום בחריצות שאין לה סוף מבלי לקבל תמורה ובלי אפשרות להשיג חיים נורמאליים ומתוקנים".

 

גפן תקף את ממשלת נתניהו ואת המגזר החרדי: "יש בתוך המגזר החרדי חלק נכבד שלא משלם מסים. זה מרגש להופיע פה ולראות שהמהפכה מתחילה והיא שייכת לכולם. הגיע הזמן שהישראלים יעמדו על שלהם. אני נמצא פה בין מאהל שליט לבין המאהל של מחוסרי הדיור, זה ברור שההנהגה נכשלה ומי שנכשל צריך ללכת". כשגפן סיים לשיר, הוא הצביע לעבר בית ראש הממשלה ואמר: "האנשים האלה נכשלו, האנשים האלה צריכים ללכת הביתה". רבים בקהל מחאו כפיים על עצם הקריאה.


"מנסים לפלג אותנו" (צילום: נועם מושקוביץ)

 

בעצרת מול בית ראש הממשלה דיבר רועי פרלמן, סטודנט ומדריך בהוסטל לנערות בסיכון, שביקר את קריסת מדינת הרווחה והפרטת שירותי הרווחה. "ביבי, שטייניץ וחבריהם בעלי ההון מנסים לפלג אותנו ולשחד אותנו בהבטחות

סקטוריאליות, מנסים להתיש אותנו עד שנתייאש. החגיגה שלהם במשך שנים על חשבון האזרח והאדם העובד הולידה תנועת מחאה, תנועה עממית חזקה ואמיצה, תנועה שהופכת למרי נרחב ולא אלים בכל רחבי המדינה. אני קורא לכם לא לוותר, לא להתייאש. יש לנו הזדמנות היסטורית לשינוי אמיתי".

 

"תעודת זהות חדשה"

הרב שי פירון אמר מעל הבמה: "המאבק הזה לא צריך להיות רק בשם מעמד הביניים, אלא בשם השכבות המוחלשות. מדינת ישראל צריכה תעודת זהות חדשה, צודקת יותר".

 

קובי פריג', פעיל במאבק הירושלמי, אמר ל-ynet: "לא נרפה. נרתום עוד אנשים לקבוצות במאבק על ערכים. אם נתניהו לא יישר קו, הוא ילך הביתה. כל מנהיג פוליטי שלא ידבר את השפה החברתית ייפול". לדברי אמנון רבינוביץ', מורה ומחנך, ואחד ממארגני המאבק בירושלים, "מדובר ביום היסטורי. העם מבין שהכוח חזר אליו. בימים הקרובים אזרחים שאכפת להם ישטפו את הרחובות. צפוי גם גל מחאה של המורים בישראל".

 

מארגני המחאה אמרו בתום העצרת כי יסלימו ויחריפו את המאבק וכי הם מתכוננים למאבק ממושך וארוך. איתי גוטלר, יו"ר

אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה העברית, אמר ל-ynet: "בימים הקרובים נשתק את המדינה ונוציא חצי מיליון איש לרחובות".

 

המארגנים קראו לקהל להצטרף למחאת האמהות, שתצא ב-17:30 מבית ראש הממשלה לעבר המאהל הירושלמי בגן הסוס. לדברי רחל עזריה, חברת מועצת העיר בירושלים: "אנחנו נמשיך להילחם על פניה של מדינת ישראל. נזכיר לראש הממשלה שהילדים שלנו הם לא מטרות ונדרוש את החזרת האחריות החברתית למדינה".

 

העצרת בירושלים הועברה בשידור ישיר ב-ynet

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירושלים. "קבוצה גדולה של אנשים שלא טוב להם"
צילום: נועם מושקוביץ
אמנים במחאה. אביב גפן
צילום: דודו אזולאי
ירושלים. "פראייר שניזון במשך שנים מגרגירים"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים