שתף קטע נבחר
צילום: גלעד קוולרציק

הברירה הטבעית: 2 סלטי סלק

השימוש במזגן הוא דרך טובה להפיג את החום הכבד, אבל מה עושים כשיוצאים מהבית? ניר צוק מחפש פתרונות שלא מצריכים עבודה וזיעה ומכין שני סלטי סלק קלילים ומצננים

להגיד שאני נהנה לבשל בקיץ הנוכחי זה שקר גס, אבל כמו שאמא שלי אומרת: הילדים צריכים לאכול והאחריות שלי היא להזין אותם באהבה. לכן, אני ממציא המצאות במטרה לעבור את הקיץ בשלום. זה מתחיל בשקית עם חולצות להחלפה ברכב כדי לשפר את תחושת האנושיות שלי, וממשיך בהרטבה בלתי פוסקת של הרצפה בחצר הבר ממש כמו שהבדואים בסיני "מצננים" את האוויר על ידי הרטבת חול הים מסביב למחצלות הקש האהובות.

 

לפני חודש הכרתי את בית התה התל אביבי "פאלה דה תה" בדיזינגוף פינת גורדון. תוך כדי צעדה רגועה ברחוב ראיתי את החנות המעוצבת ואמרתי לעצמי: למה שלא נהנה קצת מהמזגן ובאותה הזדמנות נרחרח חליטות אקזוטיות? מיד כשנכנסתי קפצה עליי צרפתייה קוקטית והחלה להסביר לי על זני תה, על ייבוא מסין ויפן, על הרשת בעולם ועוד מיני אינפורמציות שלא נועדו לקיץ תל אביבי ובטוח לא לאדם בעל הפרעות קשב וריכוז.

 

בשלב בו הרגשתי כי רגליי לא נושאות אותי יותר, ניגשה הקוקטית להביא לי כוס תה קר ששינה את חיי (זו אינה מליצה, בדיחה או ציניות) - תה ירוק קר ללא סוכר, מרווה ועמוס בריחות אדמה ויער. כשראתה כמה אני מוקסם סיפרה כי הם חולטים את התה במים בטמפרטורת החדר. ואני, שמפורסם בכל יפו בתה הקר שלי, כמעט נחנקתי כשגיליתי כי כל סירי המים שאני מרתיח מיותרים ואף מזיקים, כי חליטה במים חמים רק מדגישה את המרירות. יצאתי עם שקית עמוסה בחליטות כמו ליצ'י, דובדבנים והאהוב עליי - תה ירוק עם יסמין. מכל הטכניקות לצינון (רק שנייה למזגן) חביב עליי השימוש בתה קר, וגם באוכל אני מתמקד בסלטים קרים. ממכיוון שאחי מגדל סלקים, כל "ילדיי" בקורדיליה אוכלים סלק.

 

פינוק סלק ומוצרלה

המרכיבים (ל-6 מנות):

2 צרורות רוקט שטופים היטב

3 סלקים קלופים

2 גבעולי זעתר טרי

3-4 שיני שום קלופות

קליפה מגוררת מ-1 לימון

2 כדורי מוצרלה איכותית

100 גרם צימוקים שחורים

1 כוס ערק

1 כוס יין אדום

3 כפות סוכר

מעט שמן זית

מעט מיץ לימון

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
  1. ממלאים מים בסיר ומוסיפים את הסלקים הקלופים, שום, זעתר וקליפת לימון. מבשלים עד לריכוך הסלקים. מקררים וחותכים את הסלקים לקוביות.
  2. שמים בסיר את הערק והצימוקים ומביאים לרתיחה. כאשר הנוזל רותח מדליקים אותו בעזרת מצית על מנת שיישרף האלכוהול. מכבים את האש ומקררים.
  3. לרוטב יין אדום: שופכים את כוס היין והסוכר לסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שהנוזל מסמיך והופך לסירופ. מסירים מהאש ומצננים.
  4. חותכים את המוצרלה לקוביות קטנות.
  5. חותכים את עלי הרוקט חיתוך גס.
  6. שמים את הסלקים, המוצרלה, הרוקט והצימוקים בקערת ערבוב ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מזלפים מעט מרוטב היין. מערבבים היטב.


סלט סלק ומוצרלה (צילום: דודו אזולאי) 

 

סלט קיצי

המרכיבים (ל-6 מנות):

3 סלקים

2 תפוזים

1/2 צרור בזילקום

1/2 פלפל צ'ילי ירוק

1 כף שמן אגוזים (לא חובה)

מעט שמן זית

מעט מיץ לימון

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
  1. קולפים את הסלקים, וחותכים ל"שערות" דקיקות ככל האפשר.
  2. בעזרת סכין חדה קולפים את התפוזים ומפלטים כך שנשאר רק ה"פילה" של הפרי.
  3. מפרידים בעדינות את עלי הבזיליקום
  4. פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקיקות
  5. שמים את כל המרכיבים בקערת ערבוב ומתבלים בשמן אגוזים, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.


סלט סלק קיצי (צילום: דודו אזולאי) 

 

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט סלק קיצי
צילום: דודו אזולאי
מומלצים