שתף קטע נבחר

"לשכת רה"מ ניסתה לסכל שילוב הימין במחאה"

גורמי ימין אמרו כי בכירים בלשכת נתניהו לחצו על המתנחלים, במטרה למנוע את הצטרפות פעילי הימין למחאת האוהלים - אבל לא הצליחה לסכל את הצעדה ברוטשילד. הלשכה: שטויות

האם לשכת ראש הממשלה ניסתה למנוע מארגוני הימין להצטרף למחאת האוהלים ? גורמים המעורים בנעשה בארגוני הימין אמרו אמש (יום ד') ל-ynet כי בכירים בלשכה הפעילו לחץ על המתנחלים, על מנת למנוע את יציאת פעילי הימין לרחובות. אנשיו של בנימין נתניהו נדהמו לגלות שצעירים חובשי כיפות צפויים להצטרף למחאה, ופנו למנהיגי המתנחלים, כדי לשכנע אותם שלא לצאת להפגין. בכירים בלשכה טענו הלילה כי מדובר ב"שטויות במיץ עגבניות".

 

עם זאת, גורמי ימין העידו כי התקיימו שיחות, בהן הביעו אנשיו של נתניהו חשש שהצטרפות פעילי הימין תצית מחדש את המחאה ותתדלק אותה - דווקא כאשר בלשכה סברו שמאבק הדיור מתחיל לדעוך. לדבריהם, החשש בלשכה היה כי מנכ"ל מועצת יש"ע, נפתלי בנט, פועל ממניעים אישיים נגד ראש הממשלה. בנט העביר מסרים ברורים ומרגיעים כי הימין לא יפגין נגד הממשלה ונגד נתניהו - ואכן במאהל ברוטשילד אמר כי "המחאה מוצדקת, אך לא נפעל להפלת הממשלה".

 

בתוך כך, גם בקרב המתנחלים יש חילוקי דעות, ויו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, מתנגד להצטרפות המועצה למפגינים. "אנחנו לא משתתפים, אך בקרב המתנחלים יש לכל אדם חופש פעולה", אמר דיין.

 

עימות בין מרזל לאנשי מאהל רוטשילד

אמש ערכו נציגי תנועות ימין צעדה ראשונה בשדרות רוטשילד, מאז פתיחת מחאת הנדל"ן. הם הביעו הזדהות עם המפגינים וקראו "לא ימין, לא שמאל, רק רוצים דירות בזול". גם פעיל הימין הקיצוני, ברוך מרזל, הגיע וטען כי "בנושאים חברתיים אני יותר שמאל משמאל". מארגני ההפגנה הביעו תרעומת על הגעתו.

 

כמה שעות אחר כך טענו פעילי ימין כי מרזל ואחרים התעמתו עם פעילי שמאל במאהל ברוטשילד. "הגענו לכאן כדי למחות מחאה לא פוליטית על ההקפאה של נתניהו, שהותירה עשרות אלפי אנשים ללא דיור, אבל אנרכיסטים תקפו אותנו וקרעו שלטים", טען איתמר בן-גביר, שהגיע עם מרזל למוקד המאבק. "אמרו לנו שהמחאה אינה פוליטית ובאנו כדי לתמוך, והותקפנו משום דעותנו".


צעדת הימין ליד המאהל ברוטשילד (צילום: דודו אזולאי)

 

בגן הוורדים בירושלים הפגינו אמש כ-150 בני אדם, פעילי תנועת "דרור ישראל" ועולים ותיקים מחבר המדינות, במחאה על יוקר המחייה. "לאחר שראינו את המאבק החברתי הבנו שגם אנחנו צריכים להיות שם, הקול הרוסי צריך להישמע", הסבירה רינה שפירא מארגון "פורה - התארגנות פמיניסטית של פעילות דוברות רוסית".

 

לדבריה, "העולים הוותיקים והמבוגרים חיים במצוקה כלכלית קשה. אין להם מספיק

ותק לפנסיה והם לא הגיעו לישראל עם כסף או ירושה". חגית שוורצמן מ"דרור ישראל" הוסיפה: "העולים הוותיקים, שחלקם ניצולי שואה, לא עומדים בהוצאות הדיור והתרופות. הקצבאות שמדינת ישראל משלמת להם לא מכבדות אותם ואותנו".

 

בהפגנה השתתפה גם יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני. "ישנם עשרות אלפי עולים מבוגרים שזכאים לדיור מהמדינה אך בפועל אין דיור ציבור", אמרה, "ישנן משפחות שלמות שחיות יחד באותה דירה מתוך מצוקה כי אין מספיק כסף לשכור דירות. הבעיות החברתיות אינן מכת טבע אלא תוצאה של מדיניות".

 

לאחר אישור חוק הווד"לים בכנסת, אמרו מובילי המחאה כי "קיבלו סטירת לחי מצלצלת מנתניהו". נציגי המאהלים, הארגונים החברתיים והתאחדות הסטודנטים הגדירו עקרונות ומינו צוות שינסח את דרישותיהם למסמך אחד. הם דרשו בין היתר חינוך חינם מגיל 3 חודשים והורדת המע"מ. נתניהו התייחס בכנסת בעקיפין לדרישות וטען כי "גל פופוליזם שוטף את המדינה", לבני ענתה לו: "הם פופוליסטים? אתה פופוליסט".

 

היום צפויות עוד הפגנות במסגרת המאבק החברתי. בשעה 18:00 תקיים ההסתדרות כנס בתל אביב בהשתתפות אלפי עובדים, תחת הכותרת "עובדים עם המחאה". במקביל, תתקיים בעיר עוד "צעדת עגלות", שתצא משדרות בן-ציון לכיוון גן מאיר. אירועים דומים יתקיימו באותו זמן גם באריאל, בערד ובהרצליה. בשבת, שבועיים אחרי הפגנת ה-30 אלף בתל-אביב ושבוע לאחר ש-150 אלף יצאו לרחובות, שוב צפויה להתקיים עצרת ענק.

 

בהכנת הידיעה השתתפו עומרי אפרים ויאיר אלטמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צעדת הימין בשדרות רוטשילד
צילום: דודו אזולאי
המאהל ברוטשילד. גם בימין תומכים
צילום: עמרי ביגץ
מומלצים