שתף קטע נבחר

צפו: מפגינים בי-ם פונו בכוח, "פנתר שחור" נעצר

פעילים ואמהות חד הוריות הזכאיות לדיור ציבורי חסמו הכניסה למשרדי עמידר בירושלים והתעמתו עם כוחות המשטרה. חמישה נעצרו, בהם ראובן אברג'יל. "לא ייתכן שזכאים מחכים שנים לפתרון ואיש לא עושה דבר"

פעילי מחאת האוהלים הפגינו אמש (שבת) עד השעות הקטנות של הלילה, וגם הבוקר התעקשו לצאת ולזעוק את זעקתם . כ-40 פעילים חברתיים וזכאי דיור ציבורי צעדו הבוקר מהמאהל שהקימו בגן העצמאות בירושלים, וחסמו הכניסה למשרדי עמידר ברחוב יפו, סמוך לבנייני העירייה. חמישה בני אדם נעצרו.

 

מחאת האוהלים - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

בין העצורים אמהות חד הוריות הזכאיות לדירה בדיור הציבורי, וכן ראובן אברג'יל, פעיל חברתי ומראשי תנועת הפנתרים השחורים בעבר. המפגינים, שפונו בכוח על-ידי המשטרה, דרשו לשוחח עם נציגי חברת עמידר, על מנת לקבל מענה מידי למצוקות הדיור שלהם. לאחר מכן, הגיעו הפעילים לתחנת המשטרה במגרש הרוסים, שם ערכו הפגנה נוספת במחאה על מעצר חבריהם.

 

"לא נזוז מהמאהל עד שלא נקבל דיור ציבורי", אמרה ל-ynet אתי חן, אם חד-הורית שממתינה כבר שנים לדירה בדיור הציבורי. "הילדים שלנו ישנים באוהלים, שר השיכון צריך להגיע למאהל ולראות איך הם חיים". בהפגנה השתתפה, לדבריה, משום ש"המדינה חייבת לדאוג לשיקום של הדיור הציבורי. איך אפשר לממן דירה עם משכורת של 3,000 שקל בחודש?".

 

במאהל שהוקם לפני כשבועיים, מתגוררות כ-20 משפחות וכ-15 ילדים מגילאי שנתיים עד חמש עשרה, חלקן ממתינות לדירה בדיור הציבורי שנים ארוכות וחלקן כלל אינן מוגדרות כזכאיות על פי הקריטריונים של משרד השיכון. בדף הפייסבוק המזמין פעילים להגיע ולתמוך בהן, כתבו האמהות היושבות במאהל: "אני ויקי וענונו, אם חד-הורית לילדה ואישה עובדת, לא זכאית לדיור ציבורי. אני אתי חן, אם חד הורית לילד, וחולה בשחמת הכבד, לא זכאית לדיור הציבורי. אני מאיה ג'וב, אימא לארבעה ילדים זכאית לדיור ציבורי ומחכה 10 שנים לבית.


הפעילים מפונים בכוח. הפגינו שוב במגרש הרוסים (צילום: יותם קלנר) 

 

"אנחנו כולנו עובדות ואפילו עם משכורת בסיסית אנחנו לא יכולות לשלם שכר דירה והוצאות שוטפות לילדים", הבהירו הנשים בפנייתן, "אנחנו זקוקים למאות פעילים ותומכים שיבואו ויעזרו לנו להשמיע את קולנו".

 

על-פי נתוני משרד השיכון, בדיור הציבורי קיימות כיום 90 אלף דירות, שכמעט כולן מאוכלסות על-ידי זכאים לכך – ועדיין יש יותר מ- 4,000 משפחות זכאיות הממתינות בתור לדירה. גם המענק שניתן ל-140 אלף משפחות שזכאיות לסיוע בשכר דירה, ירד באופן משמעותי בשנים האחרונות ועומד כעת על 750 עד 1,500 שקלים למשפחה בחודש, חרף העלייה החדה בשכר הדירה וביוקר המחיה.

 

"הגיע הזמן שהמדינה תיקח אחריות על השכבות המוחלשות", הדגישה מיכל, פעילה חברתית שהשתתפה בהפגנה. "לא ייתכן שזכאים מחכים שנים לפתרון ואיש לא עושה דבר".

 

אמנון צור, ממקימי המאהל, הוסיף: "יצאנו להפגין מול עמידר, שהיא היום בעצם חברת נדל"ן של הממשלה, חברה עסקנית שעוברים דרכה מאות מיליוני שקלים, ואיפה כל זה? למה הכסף לא מופנה כדי לעזור לאנשים? מאז קום המדינה, היא מדכאת את אזרחיה וגוזלת את כבודם. אנשים חושבים שאנחנו עושים

 פה פיקניק או מקימים מחנה בשביל הכיף, אבל בעצם אנחנו פה כי אין לנו מקום אחר לגור בו. המחאה הזו היא מחאה של אנשים שכואב להם, והדיור הציבורי זה המקום שבו הכי כואב לאנשים".

 

"במאבק הזה עומדים ביחד יהודים וערבים, מיפו, בית שאן, רמלה, ירושלים, רחובות, פרדס-כץ, כולם נרמסו והושפלו על ידי משרד השיכון ומממשלות ישראל לדורותיהן", ציין מתן בורד, פעיל ירושלמי. "אבל עכשיו אנחנו מבינים שצריך להיאבק ואפשר גם לנצח. אנחנו לא ניתן לא לעמידר, לא למשרד השיכון ולא לברקת לחסל את הדיור הציבורי". טל ברגלס קראה: "אנו דורשים שמנגנון הדיור הציבורי יחזור לפעול למען מטרתו המקורית, הספקת דיור הולם לנזקקים ולא מיליונים לקופת המדינה".

 

בהכנת הידיעה השתתף יאיר אלטמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חסמו והתעמתו. דורשים פתרון מידי
צילום: יותם קלנר
רבבות הפגינו אמש בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים