שתף קטע נבחר

פקחים מת"א: להרוס מיד הסוכה במאהל בנורדאו

בעיריית תל-אביב אומרים כי הם תומכים במאהלי המחאה, אך הם לא מאפשרים הצבת מבנים קבועים כמו סוכות. ראשי המאהל איימו: "על העירייה להחליט האם היא מעוניינת לפתוח בחזית מול מחאת האוהלים"

כמה שעות לפני כניסת שבת קיבלו יושבי המאהל בשדרות נורדאו בתל-אביב צו מפקחים של עיריית תל-אביב, שהגיעו יחד עם שוטרים, הדורש מהם להרוס את הסוכה, המשמשת כמטבח.. במאהל הדגישו כי לא יענו לדרישה, מפני שסוכה זו משמשת את שוהי המאהל מזה כשבועיים.

 

מחאת האוהלים - בעמוד המיוחד של ynet

 

ישי סקלי ממאהל נורדאו סיפר ל-ynet כי הסוכה הוקמה כבר לפני שבועיים, בזמן שהמאהל הוקם. "על העירייה להחליט האם היא מאפשרת את קיומה של המחאה הלגיטימית והלא אלימה או שהיא מעוניינת לפתוח בחזית מולה", הוא אמר. סקלי הוסיף: "אנו קוראים לעירייה להבהיר באופן חד משמעי את עמדתה בעניין. למרות הניסיונות, המחאה תימשך ונערוך קבלת שבת המונית בשדרות נורדאו. מחר נתמוך בהפגנות המאהלים המרוחקים ברחבי הארץ".


במאהל לא מתכוונים להרוס את הסוכה (צילום: עופר עמרם)

 

מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה: "עיריית תל-אביב תומכת במאהלי המחאה המוקמים ברחבי העיר ומאפשרת את קיומם מזה ארבעה שבועות, תוך ניסיון לשמור על סדר ציבורי וצמצום ההפרעה הנגרמת לתושבים המתגוררים בסמוך, שמהם

אנו מקבלים מהם תלונות רבות וקשות. עם זאת, העירייה לא תאפשר הצבת מבנים קבועים כגון סוכות ומבנים יבילים בלתי חוקיים בשדרות העיר".

 

אין זו הפעם הראשונה מבנה קבע הוצב במאהלי המחאה. ביום שני הציבו פעילים מהתאחדות הסטודנטים הארצית קרוואן במאהל המחאה בשדרות רוטשילד שבתל אביב. אחרי כמה שעות כבר הודבק עליו צו פינוי עם התראה של 48 שעות, אבל באותו יום הוא נגרר מהמקום על-ידי עיריית תל-אביב.


מתנה לשבת מפקחי עיריית תל-אביב (צילום: עופר עמרם)

 

פינויים ביהוד ובאור-יהודה

אך לא רק בתל אביב החלו העיריות לפרק חלק ממתחמי האוהלים. ביהוד פירקו שלשום פקחים מספר אוהלים, ואמש הפגינו תושבי העיר נגד מה שהם מגדירים "סתימת פיות". טל קניאס, אחד ממארגני המאהל, אמר: "הם באו כגנבים בלילה, בלי צווים ופשוט לקחו את האוהלים. איך אפשר למחות ככה?".

 

התושבים ביהוד הבטיחו להמשיך בנסיונותיהם להקים מאהל מחאה, כאשר מנגד הסביר ראש העיר יוסי בן דוד: "נתתי הנחייה מפורשת לפנות מיידית אוהלים לא מאוישים, שאף אחד לא ישן בהם, לא ביום ולא בלילה. לגבי אוהלים מאוישים, בהם אנשים לנים, אנו מסייעים בחלוקת מים וציוד ואף דואגים לפינוי האשפה, מתוך אמונה כי המאבק בחלקו הגדול צודק". ראש העיר יהוד הוסיף: "לא ניתן יד לאוהלים מיותרים, לא מאוישים, אשר מפחיתים מעוצמת המחאה".

 

גם באור יהודה הוקם מאהל במדשאה ציבורית לפני כשבוע וחצי, והפקחים הגיעו לפרק אותו, בטענה כי מסתננים סודנים ניצלו את האוהלים הריקים, פלשו אליהם ושהו בתוכם בלילה.

 בעיריית אור יהודה הסבירו כי לאחר המקרה, העירייה בעצמה רכשה שישה אוהלים חדשים לתושבים, אך אלו פורקו על ידם בעצמם. "המצוקה אצלנו מאוד גדולה", הסביר ל-ynet יהודה סעאט, פעיל חברתי מאור יהודה ממקימי המאהל. "זו לא מחאה נגד ראש העיר. גם הוא יודע שמחירי השכירות אצלנו הגיעו ל-3,500-4,000 שקלים לדירה ממוצעת. אנו מקנאים בערים אחרות שם התאפשר להקים מאהל". בעירייה הסבירו: "העירייה תומכת מאוד במחאה, אבל התושבים בעצמם קיפלו את האוהלים בפעם השנייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפעילים ליד הסוכה
צילום: עופר עמרם
הדרישה להריסה
צילום: עופר עמרם
מומלצים