שתף קטע נבחר

הקץ לתשלום מופקע בחניוני בתי החולים בארץ

סוף לתשלום המופקע על חניה עבור חולים המגיעים לטיפול יומיומי או בני משפחה המבקרים אותם: משרד הבריאות פרסם היום הנחיות חדשות שיסדירו פטור מתשלום חניה למאושפזים במשך תקופה ממושכת, להורים לפגים ועוד

רבות דובר על המחירים בחניוני בתי החולים , אשר פגעו בכיסם של המאושפזים בהם ושל כל מי שנאלץ לסעוד את יקירו בבית החולים יום אחרי יום. השיח הציבורי הוביל להתכנסות הוועדה לפניות הציבור של הכנסת בראשות ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה), שקיימה לפני כארבעה חודשים דיון מיוחד בנושא, שבסופו הוחלט כי על משרד הבריאות לפרסם חוזר מנכ"ל שיסדיר את הנושא. 

 

היום (א') פרסם משרד הבריאות את החוזר, שעל פיו ישונו הסדרי התשלום בבתי החולים הממשלתיים והממשלתיים-עירוניים - שינויים אשר ייטיבו עם המבקרים.

 

כמה עולה לחנות בבית החולים?

 

בחוזר נכתב כי הוא "חל על בתי חולים ממשלתיים המפעילים מגרשי חניה, הן באופן ישיר והן באמצעות זכיינים, ואינו חל על המאושפזים אשפוז ממושך במחלקות הסיעודיות, סיעודי מורכב, שיקום, בריאות הנפש וכדומה".

 

משרד הבריאות התייחס בחוזר גם לבתי חולים שאינם מחזיקים בחניונים: "על הנהלת בתי החולים להגיע להסכם עם בעלי או מפעילי מגרשי חניה פרטיים הסמוכים לבתי החולים או שממוקמים בשטחי בית החולים בהסדר שכירות, באשר לפטורים מתשלום".

 

תמחור החניה ייעשה עדיין בשיטה גלובלית וייגבה עבור יממה שלמה, אך בכל זאת יחולו כאמור שינויים לטובת החולים ובני משפחותיהם:

 

  • מטופלים אמבולטוריים החייבים להגיע לבית החולים לטיפול במשך חודש לפחות, בתדירות של לפחות פעמיים בשבוע, יהיו פטורים מתשלום מתחילת הטיפול. זאת בניגוד למצב שהיה קיים עד כה, כאשר פטור מתשלום ניתן רק משלושה חודשים ומעלה.

 

  • בני משפחה המבקרים מטופלים ומאושפזים לתקופה של מעבר ל-30 יום, הורי פגים מאושפזים, בני משפחה של חייל מאושפז על פי אישור בקשה מצורף מטעם היק"ר (ר"מ 2), ורכב צבאי בתפקיד הנהוג על ידי חייל במדים - לא ישלמו על החניה.

 

  • תיתכן חניה ללא תשלום על פי החלטת מנהל בית החולים, ומשך הכניסה הקצרה התארך מ-20 לחצי שעה, כך שמי שנמצא בבית החולים בפרק הזמן הזה בלבד יהיה פטור מתשלום.

 

בנוסף להטבות הללו, שומרו גם תנאים מקילים שהיו קיימים בדרך התשלום הקודמת, שלפיהם ניתן פטור מתשלום גם למטופלים אמבולטורים בדיאליזה ובאונקולוגיה ומלוויהם, נכים, רכב ציבורי, עובדי משרד הבריאות בעלי אישורים מתאימים ומשפחות אשר קיבלו אישור מהשירות הסוציאלי של בית החולים.

 

"בחוזר לקחנו בחשבון חולים המטופלים לפרקי זמן ממושכים הקרובים להם, וכן הורים לילדים מטופלים", אומר ל-ynet ד"ר חזי לוי, ראש מנהל הרפואה במשרד הבריאות. "יצרנו מספר כללים שיקלו את הנטל הכספי בתחום החניה. זה עשוי להקל על הציבור שמקבל שירותים באופן כרוני או מבקר מטופלים כאלו. הדבר חייב להיאכף כמובן בבתי חולים המפעילים חניונים, ובמקום שאין לבית החולים חניון משלו נדון בדבר בהקשר של חניון מסחרי קרוב".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנהל בית החולים יוכל להעניק פטור מתשלום. חניון בית החולים בילינסון
צילום: גיל לרנר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים