שתף קטע נבחר

טורקיה: נתבע הישראלים שאחראים להרג במשט

בשגרירות טורקיה בוושינגטון אמרו כי בכוונתם לנקוט בצעדים משפטיים נגד החיילים הישראלים ויתר הגורמים הרשמיים. בשגרירות הוסיפו כי טורקיה מדגישה גם שהיחסים עם ישראל לא ישובו לשגרה בטרם היא תתנצל רשמית. בירושלים לא מתנצלים

טורקיה לא מסתפקת בגירוש השגריר הישראלי מאנקרה : השגרירות הטורקית בוושינגטון הודיעה הערב (יום ו') כי בכוונתה לנקוט צעדים משפטיים נגד החיילים הישראלים ויתר הגורמים הרשמיים, האחראים להרג אזרחיה במהלך הפשיטה על המרמרה. יש לציין כי שמם של הלוחמים שהיו מעורבים בפעולה לא פורסם מעולם. בעבר דרשה טורקיה לקבל את שמות החיילים הישראלים, אך בירושלים סירבו.

 

המשט שלא נגמר - כתבות אחרונות:

 

"טורקיה מערערת על קביעות מסוימות בדו"ח פאלמר, שאנו מאמינים כי לא ישרתו את מטרות היציבות והשלום, במיוחד באזורנו", ציינו בשגרירות. "טורקיה מדגישה

 גם כי היחסים עם ישראל לא ישובו לשגרה בטרם היא תתנצל רשמית וכל עוד היא מסרבת לשלם פיצויים על מה שעשתה". בהודעה חזרו בשגרירות וציינו כי הסגר על עזה הוא בעיניהם בלתי חוקי.

 

בישראל הדגישו כי אין בכוונתה להתנצל על אירועי המשט. גורם מדיני הבכיר אמר כי טורקיה לא מעוניינת להשיב את היחסים עם ישראל למצב בו היו בעבר. "מי שחושב אחרת, פשוט משלה את עצמו", הוא אמר. "זו חלק מהאיסלמיזאציה שהתפשטה שם ועלינו להכיר בכך. לכן, לצערי, לא נחזור בעתיד הקרוב לתור הזהב של הקשרים עם הטורקים, כפי ששתי המדינות נהנו מכך לפני לא הרבה שנים".

 

במסיבת עיתונאים שכינס באנקרה הודיע שר החוץ הטורקי דבוטאולו גם על הורדת הנציגות הדיפלומטית בתל-אביב לדרג זוטר של מזכיר שני, ועל השעיית ההסכמים הצבאיים עם ישראל. "הגיע הזמן שישראל תשלם את המחיר על כל מה שעשתה ותפסיק לראות את עצמה מעל החוק", הוא הדגיש, "התשלום הכבד ביותר הוא שישראל איבדה את החברות איתנו".

 

שר החוץ הטורקי הוסיף כי ארצו תעניק תמיכה לכל אזרח טורקי שירצה לתבוע את ישראל בעקבות האירועים. "אי אפשר להרוג אזרחים של מדינה שאתה רוצה לחבור אליה", אמר דבוטאולו, "ישראל לא מבינה את השינויים במזרח התיכון". לדבריו, "טורקיה לאורך כל הזמן הוכיחה שפניה לשלום ואנחנו רואים שישראל לא מתנהגת לפיכך".

 

במקביל, הממשל האמריקני אינו נכנס בפומבי למחלוקת בין טורקיה

 וישראל ושומר על פרופיל נמוך, לאחר המאמצים של בכירים אמריקנים לנסות לקרב בין הצדדים. בוושינגטון לא התקיימו היום תידרוכים רשמיים של הממשל, אבל גורם במחלקת המדינה אמר ל-ynet: "עודדנו בעקביות את טורקיה וישראל, שתיהן ידידות קרובות של ארה"ב, להתפשר על המחלוקות בינהן שעלו מאירוע המשט ב-31 במאי 2010. ארה"ב מעריכה את העבודה של צוות החקירה שמינה מזכ"ל האו"ם".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההשתלטות על המרמרה
צילום: AP
מומלצים