שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

שובתים רעב בבי"ח: "איך מכריחים רופא לעבוד?"

ביה"ד לעבודה אמנם מנע את התפטרות המתמחים, אבל יותר מ-100 מהם כבר התפטרו בשנית. בשיבא פתחו בשביתת רעב: "הרגשות בעקבות החלטת בית הדין קשים יותר מהרעב". מנהל ברמב"ם חושש: ההפסד שלהם הפעם יבעיר עוד יותר את האש

הם התפטרו פעם נוספת , פתחו בשביתת רעב - אבל הם עדיין בבית החולים. יותר מ-700 מתמחים לא ציפו להגיע אתמול לבתי החולים, לאחר שמכתבי ההתפטרות שהגישו נכנסו לתוקפם. אבל בית הדין הארצי לעבודה הפתיע אותם, הכריז על ההתפטרות כ"לא חוקית", ואילץ אותם לחזור למקום אותו עזבו, בשיאה של שביתת הרופאים. "הרגשות בעקבות החלטת בית המשפט קשים יותר מהרעב", אמרה אחת משובתות הרעב, ד"ר רותם ענבר, אם לשלושה ילדים.

 

מאבק המתמחים, כותרות אחרונות:

 

"עכשיו סיימתי משמרת תוך כדי שביתת רעב. בינתיים זה סתם רעב מציק", סיפרה ד"ר ענבר, מתמחה בגניקולוגיה בבית החולים שיבא על היום הראשון לשביתה. יחד איתה הפסיקו לאכול עשרות מתמחים מאותו בית חולים.

 

ד"ר ענבר תצטרף הבוקר גם ליותר מ-100 מתמחים נוספים שהודיעו שנית על התפטרותם, והפעם לא באופן קולקטיבי: "אני הולכת להתפטר שוב הבוקר, כי אתמול לא הספקתי. אני מקווה שאחזיק גם היום עם שביתת הרעב . אני שותה מים, אבל בהמשך השבוע מה שיהיה יהיה. מה שלא אוכל לעשות לא אעשה, אני רק מקווה שיהיו עוד רופאים שיצטרפו אלינו כדי להגדיל את ההשפעה".

 

"אני רואה את השבר בפנים של חבריי"

היא הציגה את אחת הדרישות המרכזיות של המתמחים - הקטנת מספר התורנויות: "אני אמא לשלושה ילדים ולא רק לי זה קשה לא לראות אותם הרבה, זה קשה גם לבעלי. אנחנו לא מצפים שזה ישתנה, אלא רק מצפים לתנאים בסיסיים. מצפים ליום מנוחה בשבוע שזה חוק במדינה שצריך לחול גם עלינו, בלי קשר להסכם עבודה. אני רואה את השבר בפנים של החברים שלי וקשה לי להסביר מה בדיוק קרה לנו בבוקר".

 

רופאים בכירים הצטרפו אתמול למחאה נגד יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד

אידלמן, והמשיכו בניסיונות להקמת ארגון מתחרה. מומחים אחרים תקפו את החלטת בית הדין. "הבוקר נשבר שיא מבחינה משפטית, עד היום לא היה דבר כזה התפטרות לא חוקית", אמר ד"ר איתי שביט, מנהל מחלקת מיון ילדים בבית החולים רמב"ם בחיפה.

 

ד"ר שביט סיפר על הקשיים בעבודה ללא כוח אדם מיומן וחיוני: "אתמול בבוקר עבדנו ללא מתמחים ולמזלנו לא היו הרבה מקרים דחופים, עד השעה 11, אז הם חזרו לעבוד. למזלנו הפעם לא קרה אסון, אבל הוא יכול לקרות בסבב הבא של ההתפטרות".

 

הבכיר מבית החולים החיפאי אמר כי הוא תומך במאבק, "אבל אני לא חושב שהמומחים צריכים להגיש התפטרות כי המאבק צריך להתנהל עד שיגיע השינוי. לדעתי אנשים עדיין לא מבינים את הקשר בין מצב המתמחים למצב התינוק או הקרוב שלהם בבית החולים. בסופו של דבר המתמחים ינצחו במאבק, ואני חושש שההפסד שלהם הפעם רק יבעיר את האש בקרב הבא, וזה יפגע עוד יותר בחולים ובאזרחים".

 

"נתנו לנו 30 יום להכין מחאה גדולה יותר"

בית החולים מאיר היה אמור לתפקד בלי יותר מחצי מהמתמחים שעובדים בו, החלטת בית הדין החזירה אותם אליו. יותר מ-100 מתמחים התפטרו מבית החולים בכפר-סבא בסבב הראשון, המתמחה ד"ר אריאל מרגוליס יצטרף לד"ר ענבר ויגיש את מכתב ההתפטרות שלו הבוקר, ביום השני של הסבב השני.

 

עובדים ושובתים. בבית החולים שיבא (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
עובדים ושובתים. בבית החולים שיבא(צילום: עופר עמרם)

 

"איך אפשר להכריח רופא לעבוד?", שאל-תהה ד"ר מרגוליס. "אני משוכנע שיהיו

הפעם יותר מתפטרים מאשר בפעם הקודמת, במקום אלף יהיו 1,500. המאבק כל הזמן נהיה יותר גדול, ומה שקורה בפועל זה שנתנו לנו עוד 30 יום להכין מחאה גדולה יותר".

 

לדברי מרגוליס, גם הבכירים יצטרפו בקרוב במלוא הכוח למאבק המתמחים: "אצלנו בבית החולים הייתה ישיבה של מנהלי המחלקות והם מתכוונים לנקוט צעדים קשים. אני יודע שחלק מהם רוצה להתפטר מניהול המחלקות. ההחלטה לא לאפשר לנו להתפטר היא טכנית בלבד והיא תהיה רק לרעתם. עד שהממשלה לא תתערב זה לא הולך להשתנות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התפטרו בפעם השנייה
צילום: בן קלמר
חזרו לבתי החולים
צילום: עופר עמרם
השתתפו בכנסים
צילום: בן קלמר
מומלצים