שתף קטע נבחר

הרופא טעה: במקום ניתוח "פרונקל" ביצע הרחבת פי הטבעת

גבר בן 34 שהתעורר מהרדמה מלאה לאחר ניתוח בביה"ח נהריה גילה כי במקום ניתוח להסרת מורסה מעצם הזנב עבר ניתוח טחורים. המנתח לא טרח לדווח על הטעות - ופוטר כשהתגלתה. ועדת הבדיקה מצאה שהוא כלל לא עבר את בחינת ההתמחות

אחד הסיוטים הגדולים של כל חולה שנכנס לחדר ניתוח הוא להתעורר מההרדמה ולגלות שהוא נותח דווקא באיבר בריא. בשל רשלנות רפואית בבית החולים נהריה התממש התרחיש הזה בניתוח של גבר בן 34 מהצפון, אשר התעורר מההרדמה המלאה שבה היה שרוי וגילה כי במקום ניתוח להסרת מורסה (פרונקל) עבר בטעות ניתוח להרחבת פי הטבעת. הרופא המנתח פוטר מתפקידו לאחר המקרה, וכתב תביעה מתוכנן כנגד בית החולים.

 

עוד מקרים של רשלנות רפואית:

 

המקרה אירע ב-2008, אז הופנה הגבר לניתוח בבית החולים נהריה כדי להסיר מורסה מעצם הזנב. הוא נכנס לחדר הניתוח וכשהתעורר התבשר כי עבר בטעות ניתוח טחורים, קרי הרחבת פי הטבעת. עם היוודע הטעות נאלץ הגבר לעבור ניתוח שני, הפעם הניתוח המקורי שאותו היה צריך לעבור להסרת הפרונקל שממנו סבל.

 

לאחר הניתוח השגוי לא מסר הרופא המנתח את שאירע לרופא האחראי, וזה נאלץ לשמוע רק מפי האחיות על כך שנעשו שני ניתוחים בעוד שרק אחד מהם היה נחוץ. כשהגיע הדבר לאוזני הרופא האחראי במחלקה נחשפה הטעות, המנתח זומן למנהל בית החולים וזה פיטר אותו.

 

אך בכך לא תמה שרשרת הכשלים. אנשי משרד עו"ד פרופ' ברג שלוש רובין, המייצגים את הגבר שנותח בתביעת רשלנות רפואית, פנו למשרד הבריאות בבקשה להקים ועדת בדיקה בעניין, ועל כך השיב המשרד כי כבר בדצמבר 2009 התכנסה ועדה אולם איש לא טרח ליידע את המנותח או את עורכי דינו על תוצאות הבדיקה.

 

הוועדה העלתה כי אירעו מספר כשלים והתנהלות לקויה מצד הרופא המטפל, ואף התברר כי הרופא המטפל כלל לא עמד בבחינות ההתמחות. "הייתה בהחלט התנהגות בלתי ראויה, אך לאור העובדה שהוא כבר פוטר ממקום עבודתו לא מצאנו צורך להמליץ על צעדים משמעותיים נוספים", נכתב במסקנות הוועדה.

 

גם נציב קבילות הציבור במשרד הבריאות לא חסך שבטו מבית החולים ואמר כי "אירעה שרשרת שגיאות שהובילו אחת לשנייה, ביניהן: בדיקה רשלנית לפני הניתוח, בדיקה שטחית בזמן הניתוח ואי דיווח לרופא הכונן האחראי במחלקה".

 

"המסקנות והממצאים שנקבעו על ידי הוועדה מדברים בעד עצמם", אומר עו"ד אושרי שלוש, המייצג את התובע, "התביעה תוגש בימים הקרובים כנגד בית החולים". סכום הפיצויים המקסימלי בתביעת נזיקין בערכאה הראשונה עומד על 2.5 מיליון שקל.

 

מבית החולים נהריה נמסר בתגובה: "המטופל התקבל לבית החולים באוגוסט 2008 כאשר הוא סובל מכאבים באזור עצם הזנב מזה כמה ימים. הוא אובחן כסובל ממורסה בפי הטבעת והופנה לחדר הניתוח. טרם הניתוח הוסבר למטופל על הפרוצדורה וכן על האפשרות כי ייתכן צורך בשינוי היקף הניתוח והרחבתו. המטופל הביע את הסכמתו ואף חתם על טופס המאשר זאת. ואכן במהלך הניתוח התברר כי היה מקום לבצע הרחבה של פי הטבעת.

 

"במהלך אשפוזו בוצע ניקוז המורסה בניתוח נוסף. המטופל שוחרר לביתו לאחר מספר ימים במצב טוב. בית חולים התנהל בשקיפות מלאה מול החולה ומול משרד הבריאות. בבדיקה שערך משרד הבריאות לא נמצאה עדות לרשלנות רפואית חמורה".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התברר כי הרופא המטפל כלל לא עמד בבחינות ההתמחות
צילום: ויז'ואל פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים