שתף קטע נבחר
צילום: גלעד קוולרציק

דוקטור, תציל את ניר: על אושר וחצילונים

האם אפשר להיות מאושרים מדי? ניר צוק לא בטוח והולך לבקר את הרופא כדי לבחון את הנושא. החדשות הטובות: לנו יצא מכל הסיפור אחלה מתכון של חצילים ממולאים באורז ותבשיל אסלי

אומרים שהעולם סוער. משברים כלכליים, התפרצויות געשיות, מלחמות באפריקה, קאסמים מדרום ועוד רגע קמה כאן מדינה פלסטינאית. אני מצדי מלא באושר, באופן מטריד ממש. אני שואל את עצמי האם יצאתי מדעתי וחושש שכל רגע יגיעו בניידת לאסוף אותי לאברבנל לאשפוז, באשמת אופטימיות חסרת תקנה. אז הלכתי לייעוץ, לבדוק ולבחון את האפשרות שאולי השתגעתי או לפחות נועדתי להפוך למורה רוחני.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

הגעתי לפסיכיאטר שביקש ממני לתאר לו יום טיפוסי. סיפרתי לו שאני קם 5 בבוקר, מטייל עם הכלבים, ממשיך לחומוס אצל חמיס כחיל ולקפה אצל עקי בשוק הפשפשים. ליד פח האשפה מצאתי עיתון ישן שמציג את חבריי הכנסת השניה והשעה רק אחת עשרה. אז, לצהריים פתחנו יינות לבנים מופלאים של יקב קדש ברנע וזה גם היה השלב שבו רופא הנפש קרס. הוא הסביר לי שקל מאוד לטפל בבעיה שלי – ופשוט רשם לי כדורי ריטאלין.

 

איך אפשר שלא להיות מאושרים איתו? אורז יפואי (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
איך אפשר שלא להיות מאושרים איתו? אורז יפואי(צילום: דודו אזולאי)

 

בתום היום המרתק והביקור אצל רופא הנפש, חזרתי לקורדליה מהורהר ונטול תשוקות קיומיות. במטבח עמד לו ויליאם ומילא חצילונים להנאתו, תוך כדי שהוא שר שירים של ננסי. מיד תפסתי חצילון והצטרפתי למילוי בנענועי אגן מוגזמים, ויליאם שר ואני חוגג על החציל.

 

בלילה אני יושב עם ויליאם על כוס בירה ומבין שלא ריטאלין ולא פסיכולוגיה בשקל. החיים דבש. שנה חדשה בפתח ובכל רגע נתון יש פינוק קטן שנחבא לו בכל מיני פינות וצורות, מחכה להיאסף. כיף, לא?

 

חציל ממולא

המרכיבים (ל-8-12 מנות):

24 חצילונים קטנים

500 גרם אורז

1.5 ליטר מים

500 גרם בשר בקר טחון

50 גרם חמאה

1 עגבנייה

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות

מעט מוסקט

מעט קינמון

מלח, פלפל אנגלי ופלפל שחור לתיבו

 

גרמו לניר לפזז במטבח. האמת, אנחנו מבינים אותו. חצילונים ממולאים (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
גרמו לניר לפזז במטבח. האמת, אנחנו מבינים אותו. חצילונים ממולאים(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מרוקנים את החצילים. מערבבים יחד את האורז והבשר ומתבלים בתבלינים. ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים אותה לתערובת הבשר הטחון. ממלאים את החצילונים בעדינות בערך חצי גובה (זכרו - האורז מתנפח בבישול). את העגבנייה חותכים לחתיכות בגודל פתח החצילונים. סוגרים כל חצילון עם חתיכת עגבנייה ומסדרים את החצילונים בסיר, צמודים אחד לשני.
  2. בקערה נפרדת מערבבים מים עם רסק עגבניות. מתבלים ומוסיפים לסיר, עד לכיסוי החצילונים. מביאים את התבשיל לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה 45 דקות, עד שהאורז מתרכך.

 

אורז יפואי

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

2 בצלים גדולים, קצוצים גס

500 גרם צוואר טלה, טחון גס

5 שיני שום כתושות

500 גרם אורז בסמטי

150 גרם שקדים פרוסים קלויים

1 צרור פטרוזיליה

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית, בסיר עם מכסה תואם מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האורז לתוך הבשר וממשיכים לטגן עד שהאורז חם.
  2. מוסיפים 750 מיל' מים רותחים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח פלפל ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כ 18 דקות בסיר מכוסה היטב.
  3. הגשה: מפזרים פטרוזליה קצוצה ושקדים.

 

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יאם יאם! חצילים ממולאים
צילום: דודו אזולאי
סטואיות כאורח חיים. ניר צוק
צילום: גלעד קוולרציק
מומלצים