שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן וירון ברנר

פרץ: אנשי נתניהו עוזרים ליחימוביץ' בבחירות

אחרי שהתברר כי בסיבוב השני על ראשות העבודה יתמודד מול בת טיפוחיו לשעבר, פרץ שחרר ניצרה: "שרים בליכוד עוזרים לה בפריימריז, חוץ מיו"ר מועצת יש"ע כולם היו שם. עוד מעט נערי הגבעות יגיעו גם". יחימוביץ' בתגובה: "מסתייגת מאוסף ההכפשות השקריות וחסרות השחר"

עם היוודע תוצאות הבחירות ניתן האות לשבוע של פורענות במפלגת העבודה. עמיר פרץ, שקיבל 31% מקולות הבוחרים לראשות המפלגה, אחוז אחד פחות משלי יחימוביץ', כבר החל להיערך לסיבוב השני ביום רביעי הבא. בינתיים הוא מנסה להראות שזירת הקרב רחבה הרבה יותר. "שרי ליכוד ואנשי נתניהו מסייעים לשלי בפריימריז, עוד מעט גם נערי הגבעות יגיעו", אמר בצהריים (יום ג') פרץ ל-ynet.

 

"הם מדברים עם אנשים בכל מיני מקומות, מפעילים זרועות, עוזרים לה בבחירות", הוא האשים. "ברור לחלוטין שזה קרב של ביבי, הקרב בין שלי וביני. האנשים של (חבר הכנסת מהליכוד) חיים כץ היו בקלפי ברחובות, והציפו את הקלפי. חוץ מיו"ר מועצת יש"ע כולם היו שם, בבחירות האלה, למען שלי. עוד מעט נערי הגבעות יגיעו גם", הוסיף פרץ בסרקזם.

 

עוד בלילה אחרי פרסום תוצאות הסיבוב הראשון, טען פרץ ש"יחימוביץ' ממקדת את כל המאבק שלה נגד ציפי לבני. אני חושב שצריך למקד המאבק בבנימין נתניהו. כאשר אנשי העבודה לשעבר שעברו לתמוך בקדימה ייווכחו שאנחנו מסוגלים להביא קולות מהימין, ולשנות את גודל הגוש של המרכז והשמאל, גם הם יבואו למפלגת העבודה".

 

בחירות לראשות מפלגת העבודה:

 

אמש, בראיון ל-ynet הגדיר ח"כ דניאל בן סימון, שנמנה על תומכי פרץ, את המאבק בינו לבין יחימוביץ' כ"יריבות יוצאת דופן בין אנשים עם מזג דומה, עם נטיות אידיאולוגיות באותו כיוון".

 

פרץ בקלפי. "בית תוסס, מזמין ודמוקרטי" (צילום: אליעד לוי) (צילום: אליעד לוי)
פרץ בקלפי. "בית תוסס, מזמין ודמוקרטי"(צילום: אליעד לוי)
 

"המערכה הבאה בסיבוב השני נותנת הזדמנות לחברי המפלגה לחדד ההבדלים בין מה שמביאה שלי יחימוביץ' ובין מה שאני מביא", הבהיר פרץ, "היא מביאה תפיסת עולם שאני הייתי מחלוציה, ומאלה שהגדירו אותה בשיח הציבורי. תמיד כרכתי אותה ביחד עם תפיסת העולם המדינית והדמוקרטית שלי".

 

יחימוביץ' אמרה בתגובה לדברי פרץ: "אני מסתייגת הסתייגות עמוקה מהאלימות שבדברי פרץ ומאוסף ההכפשות השקריות וחסרות השחר, אולם אין בדעתי להיגרר לשיח מתלהם. אני משוכנעת שמצביעי מפלגת העבודה סולדים מרטוריקה כזאת ומסגנון כזה של התמודדות פוליטית, וקצה נפשם בהתכתשויות חסרות תועלת. אני ממליצה לעמיר לדבר על הישגיו ולא לעסוק בהטלת בוץ ורפש. מטרת כולנו היא להעצים את המפלגה, הן ערכית והן מבחינת מספר המנדטים, וכולנו צריכים להתכנס סביב מטרה זו".

 

"כל מה שעשיתי היה למען הציבור" 

במסיבת העיתונאים שערך בצהריים והועברה בשידור חי ב-ynet אמר פרץ כי "אני מציע שנביט לדברים בדרך המאוד טבעית שלה. אי אפשר להמציא אג'נדות, צריך לשלב את הדגל החברתי והביטחוני. המחאה החברתית היא חלק מהמחנה הזה". לדבריו, "מעמד הביניים מתמוטט, והוא מייצר את כל האנרגיות גם למעמד הנחלש".

 

המועמד לראשות מפלגת העבודה שב ושיבח את המועמד שהגיע למקום ה-3 בבחירות, יצחק (בוז'י) הרצוג ותקף את יחימוביץ': "אני מאמין שבוזי הרצוג צריך להיות שותף בהנהגה שלנו. מה ששלי יחימוביץ' עשתה לו זה לא הוגן. נכון בוז'י ישב בממשלה והאמין שפניו של ביבי לשלום. בוזי ידע שהוא משלם מחיר".

 

כבר אמש ניתן האות למאבק בין יחימוביץ' לפרץ על תמיכתם של שני המועמדים שהפסידו - יצחק הרצוג, שקיבל 25 אחוזים, ועמרם מצנע, שנחל כישלון חרוץ עם 12%. יחימוביץ' הגיעה אל עשרות פעיליה במטה בדיזנגוף סנטר בתל-אביב, והתקבלה בקריאות "העם דורש צדק חברתי" ו"הו הא מי זה בא? יושבת ראש המפלגה".

 

עוד בערוץ החדשות:

  

"אני מבקשת להודות לשני המתמודדים שסיימו את המרוץ, בוז'י הרצוג ועמרם מצנע", אמרה. "עברנו קמפיין ארוך והיו רגעים של הרמת טונים אבל עכשיו מה שישאר זה קמפיין מרתק שהחזיר את מפלגת העבודה ללב העניין. אין בינינו הבדלי ניואנסים אידיאולוגים. אנחנו שותפים לחזון משותף. נוכל לעסוק בו ולא בהתכתשויות אישיות".

 

שלי יחימוביץ' אתמול. "קיבלה גיבוי מכל עבר" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שלי יחימוביץ' אתמול. "קיבלה גיבוי מכל עבר"(צילום: מוטי קמחי)
 

היא פנתה למצביעים של הרצוג ומצנע: "אני מעריכה את בחירתכם ומכבדת אותה ואכן בחרתם באנשים מאד ראויים, אולם עכשיו הבחירה היא בין עמיר לביני ואני קוראת לכם להצביע עבורי ועבור דרכי". לדעת יחימוביץ', "בימים הקרובים יהיו המון ספינים, תרחישים ואמירות", אך היא מאמינה שהמתפקדים יצביעו לפי צו מצפונם עבור מה שטוב למפלגה ועבור המועמד ש"יביא לה הכי הרבה מנדטים".

 

יחימוביץ' דיברה על הקשר בין הבחירות במפלגה למחאה החברתית ששטפה את ישראל: "הקיץ הזה היה היסטורי והתרחשה בו המחאה החשובה בתולדות המדינה. נפרץ נתיב חדש של שיח כלכלי-מוסרי על טיבה של החברה, חברה צודקת שרק ממנה אפשר לכונן גם שלום אמת ולא תהליך שלום שכולנו הסתפקנו בו". היא הוסיפה כי מפלגת העבודה בראשותה תהיה הבית האמיתי של המחאה החברתית וציינה כי רבים מפעיליה הם חלק בלתי נפרד מהמחאה.

 

בינתיים, נראה שפרץ זוכה לתמיכתם של חברי המפלגה הערבים.

 ח"כ ראלב מג'אדלה ציין כי נרשם אחוז ההצבעה נמוך במגזר הערבי בפריימריז, אך לדבריו 90 אחוז מהמצביעים נתנו קולם לפרץ. "מה שפגע באחוז ההצבעה הוא החתונות", הסביר ח"כ מג'אדלה באכזבה, "כשהתקשרתי לחברי מפלגה, שמעתי את המוזיקה בטלפון".

 

ראמי גנאיים, תושב בקה אל-גרביה, אמר שהחליט לתמוך בפרץ כי"הוא הכי מקורב למגזר הערבי, הוא תמך בהרבה פרויקטים ויש לו את היכולת לשקם את המפלגה".

 

בהכנת הידיעה השתתפו חסן שעלאן ויואב מלכה. צילום עוז מרון. הפקה: מגלי סקידלסקי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ עם רעייתו אתמול
צילום: אליעד לוי
יחימוביץ'. "קיץ היסטורי"
צילום: מוטי קמחי
מומלצים