שתף קטע נבחר

כנגד הסיכויים: צוואר הרחם נכרת; דינה ילדה תינוקת

כשחלתה דינה סלע-ברכה בסרטן צוואר הרחם הודיעו לה הרופאים כי יש צורך לכרות אותו. הסיכויים שהיא תוכל להרות וללדת היו קלושים. השבוע, לאחר שעברה טיפול מורכב בחו"ל, היא ילדה את בתה הבכורה. "קיבלתי את המתנה הגדולה של חיי", היא אומרת ל-ynet

ניצחה את הסרטן - ואת כל הסיכויים: לאחר שלקתה דינה סלע-ברכה בגידול סרטני קשה, בעקבותיו נכרת כמעט לחלוטין צוואר הרחם שלה, ולאחר שלושה ניתוחים מורכבים, היא הצליחה להרות וללדת תינוקת בריאה בבית החולים "כרמל". 

 

אחרי שנתיים של ניסיונות: תשובה חיובית 

סלע-ברכה בת ה-35, תושבת רמת ישי, הייתה אישה בריאה, עד שלפני כחמש שנים הבחינה בדימום מוגבר, שבסופו הגיעה הבשורה המרה על גילוי סרטן צוואר הרחם בגופה. "חשתי שכל עולמי חרב עליי", היא נזכרת בשיחה עם ynet, "פשוט קפאתי במקום והרגשתי איך כל הדם אוזל לי בגוף".

 

הזוג סלע-ברכה ופרופ' עופר לביא (צילום: אלי דדון) (צילום: אלי דדון)
הזוג סלע-ברכה ופרופ' עופר לביא(צילום: אלי דדון)
 

הרופאים שטיפלו בה באחד מבתי החולים באיזור המרכז הציעו רק פתרון אחד שיכול להצילה: הסרה מושלמת של הרחם והשחלות. אך סלע-ברכה החליטה לקבל חוות דעת רפואית נוספת לפני הכריתה הצפויה. לאחר בירור הגיעו בני הזוג למומחה בירושלים שביצע הסרה של רוב צוואר הרחם,אך הותיר את השחלות במקומן כדי לאפשר לאחר ההחלמה הריון. במשך שנתיים עברה דינה בדיקות ומעקב, כשבמהלכן עזבה את מקום מגוריה באיזור המרכז ועברה להתגורר בצפון הארץ.

 

בתום השנתיים החלו בני הזוג בנסיונות להרות, בסיומן התקבלה הבשורה החיובית: יש הריון. "הרגשתי איך אלוהים והעולם מחייכים אליי",מתארת סלע-ברכה את שעבר עליה לאחר קבלת התשובה החיובית. "החלום שלי להיות אמא הלך והתקרב, אבל עדיין צפו כי עלולות להיות בעיות רבות בדרך".

 

החשש: נפילת התינוק מהרחם

בעקבות כריתת חלקו הגדול  של צוואר הרחם, נותר בגופה של דינה חלק באורך של פחות מסנטימטר בודד. "מצב זה בעייתי מאוד ועלול לגרום לנפילת התינוק מהרחם", מסביר פרופ' עופר לביא, מנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית בבית החולים כרמל. "הפתרון היחיד שיכול למנוע זאת הוא קשירת צוואר הרחם תוך כדי ההריון".

 

אבל פתרון זה לא היה פשוט כלל. כבר בשבוע השביעי להריון היה צורך לבצע את ההליך, אך בישראל לא נמצא מומחה המתמצא בביצוע קשירת צוואר הרחם תוך כדי הריון. בתום בירורים מצא פרופ' לביא מרכז רפואי בארצות הברית המתמחה בקשירת צוואר הרחם. סלע-ברכה הוטסה לשם ועברה את ניתוח הקשירה, שבוצע תוך פתיחת חלל הבטן במהלך ההריון.

 

כאשר שבה סלע-ברכה לישראל היא המשיכה במעקב בית החולים "כרמל". כדי לא ליטול סיכונים מיותרים היא הוכנסה לשמירת הריון בשבוע ה-36 במחלקה להריון בסיכון גבוה. בסוף השבוע האחרון היא ילדה את בתה הבכורה בניתוח קיסרי מתוכנן והעניקה לה את השם קרן.

 

סלע-ברכה היא היולדת השלישית בישראל שהצליחה להרות וללדת לאחר כריתת צוואר הרחם. היא שוחררה לביתה כשהיא ובתה במצב כללי טוב. "המסר שלי הוא - לכו לגילוי מוקדם", היא אומרת. "אין ספק שזה יכול להציל לכן את החיים. קיבלתי את המתנה הכי גדולה בחיים שלי, שאני מקווה שתביא לי קרן אור חדשה".

 

סרטן צוואר הרחם הוא אחד מסוגי הסרטן הקשים והקטלניים ביותר. בעולם המערבי הוא נחשב לסרטן הקטלני ביותר, המסתיים בכ-50% תמותה. משרד הבריאות אישר לפני מספר שנים את שיווקם של שני חיסונים, גרדאסיל וסרווריקס, המבטיחים למנוע הדבקה בווירוס הפפילומה, שהוא הגורם לסרטן צוואר הרחם. עם זאת, החיסונים אינם נכללים בסל התרופות ועלותם מאות שקלים לשלוש מנות החיסון.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דינה סלע-ברכה והתינוקת קרן. "הרגשתי שאלוהים והעולם מחייכים אליי"
צילום: אלי דדון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים