20 יינות החג המומלצים ביותר
אומרים שמה ששותים בראש השנה, שותים אחר כך כל השנה. ליבי שפרלינג מצדדת באמרה הזו ובוחרת את 20 היינות שהכי יתאימו לשולחן החג. תופתעו לגלות שיש גם להיטים ב-30 שקלים

רגע לפני ארוחות החג הגדולות, שפע האורחים והמיית העיקריות, אספנו בשבילכם המלצות שוות ממיטב יקבי ישראל והסביבה לשולחן חג שמח וחגיגי במיוחד.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

המחירים של מרבית היינות לא זולים באופן יוצא דופן, להפך - חלקם אף לא זול בשום אופן. למרות שדאגנו לשלב גם יינות זולים ומשתלמים על הדרך, יצאנו מנקודת הנחה שלרגל החג מגיע לכם להתפנק עם יין טוב, מבצירים איכותיים.

 

אלגנטי ולא שגרתי

20 היינות שברשימה לפניכם הם לא היינות הטובים ביותר באופן אבסולוטי. הם פשוט יינות אלגנטיים, מרשימים ולא שגרתיים, שלדעתנו הכי מגיע להם ללוות אתכם בשולחן החג.

 

בין אם תבחרו יין מהרשימה ובין אם לא, ההמלצה שלנו לכם היא ללכת על כל הקופה ולא לוותר על יין טוב בחג. הוא יעשה לכם את הערב, יחדד את טעמי האוכל, ינעים את הזמן ויחמיא למה שלא תגישו. והכי חשוב - זכרו שמה ששותים בראש השנה, שותים אחר כך כל השנה.

 

לרגל השנה החדשה, אני ממליצה להתנסות גם בזנים פחות סטנדרטיים ולא לפחד להשתחרר קצת מיינות הקברנה והמרלו השולטים. ועוד טיפ קטן קטן לקינוח: פתחו את הבקבוקים מספיק זמן לפני האוכל, אפשרו להם להיפתח לאיטם ולשחרר שפע של טעמים. ההנאה שבאיטיות היא פילוסופיה מנחה הערב הזה.

 

יקבי רמת הגולן: ירדן מרלו, כרם אורגני אודם, 2007

איזה יין מהמם. נכון, השנייה אמרנו שמרלו זה משעמם ושהגיע הזמן לגוון, אבל כמו בכל דבר - כשהוא טוב, אז הוא נפלא. הכרם האורגני של יקבי רמת הגולן מנפק גם השנה מרלו סגול עמוק שנהנה מניחוח חזק וחם ויש לו טעם דומיננטי של עץ. לתשומת מחזיקי מקרר היינות: היין הזה יהנה לשכב שם והוא טומן בחובו פוטנציאל התיישנות ארוך. יופי של מתנה למי שמתארח בחג הזה אצל אורחים ששווים את מחירו הלא שווה לכל נפש. 140 שקלים. כשר.

 

מרלו לא משעמם. אודם 2007 של רמת הגולן (צילום: כפיר חרבי)
מרלו לא משעמם. אודם 2007 של רמת הגולן (צילום: כפיר חרבי)

 

יקב ארזה: כריזמה קברנה – מרלו 2010

בלנד (דהינו: יין שמורכב ממספר זנים של ענבים) פשוט וטוב, ובעיקר עולץ. צבעו דובדבן, הגוף קל והטעם ניחן בארומות פירותיות. יין מאוזן ששווה לצנן מעט לפני ההגשה. המנצח הגדול בקטגוריית תמורה למחיר. יופי של דבר. 29.90 שקלים. כשר.

 

יקב סגל: רכסים דישון קברנה סוביניון 2007

יקב שלא מפסיק להפתיע עם יינות ראויים, בטווח מחירים הוגן לצרכן. רכסים דישון הוא אחד מהיינות היותר יקרים של היקב, והוא ניחן, כראוי ליין מכובד שכמותו, בגוף מלא. אנחנו התלהבנו מהשובבות שניכרת בסיומת שלו ובאה לידי ביטוי בפירותיות רעננה מאד. כמו שיר של פרנק סינטרה : קלאסי ומרגש. 114 שקלים ראויים. כשר.

עוד אחד קלאסי ומרגש, שעושה את זה בדרכו שלו. פרנק סינטרה (צילום: איי פי)
עוד אחד קלאסי ומרגש, שעושה את זה בדרכו שלו. פרנק סינטרה (צילום: איי פי)

 

יקבי כרמל: קברנה פרנק 2008, הסדרה האזורית (גליל עליון)

הרבה יינות בארץ מנסים להיות צרפתיים אבל אנחנו, בתוך עמנו אנחנו יושבים, והאמת שלא תמיד מתחשק לנו לרדת על יינות עם פפיון. בדיוק עבורנו הולידו בכרמל יין ים תיכוני מובהק, מלא נוכחות ושופע קסם. הקברנה פרנק של כרמל הוא בעצם בלנד שמתבסס על ענבים מזני קברנה פרנק, מלבק ופטי ורדו. צבעו ארגמני עמוק, וניחוחו מתוק-חמוץ שמזכיר פירות יער ואפילו – איזה פלא – בעל קורטוב מעושן. המנהיג הבלתי מעורער של מרד הים התיכוני. 65 שקל . כשר.

 

מהפכן. הקברנה פרנק של כרמל (צילום:יקיס קדרון)
מהפכן. הקברנה פרנק של כרמל (צילום:יקיס קדרון)

 

ריקו אלטה : קברנה סוביניון 2010 – איזה יין כיפי. ספרדי אדום מפתיע ומהנה, קל, פירותי, נגיש. שפע של פירות אדומים מלטפים את הפה והופכים

אותו בן לוויה מושלם לראשונות ועיקריות קלילות. מומלץ לצנן קלות לפני או אפילו להניח בשמפניירה. פיאסטה שמחה ותמורה מעולה מעולה למחיר. 40 שקלים.

 

יקב הרי גליל : שיראז - קברנה 2008

בלנד שמחציתו ענבים מזן שירז ומחציתו ענבי קברנה סוביניון. צבעו סגול עמוק חגיגי, טעמו מהנה וקליל ונגישותו רבה. יין אלגנטי שיתחבב גם על מי שיסב לשולחן בסנדלי שורש. 62 שקלים. כשר.

 

יקב תבור : 1/6000 LIMITED EDITON בציר 2006

חלקות מובחרות, יבולים נמוכים ובציר ידני מוקפד הניבו 6,000 בקבוקים של הבלנד המורכב הזה הזה, שמכיל ענבים מזן קברנה ומזן מרלו.

 

חשוב לציין שעל מנת ליהנות מהיין הזה כראוי, חשוב לפתוח אותו כמה שעות טובות מראש (שלוש-ארבע לכל הפחות), שינשום קצת ושיחרר טעמים עזים ונפלאים. מענג לאט אבל בטוח, 159 שקלים מוצדקים לאללה. כשר.

אחד מששת אלפים. תבור לימיטד אדישן (צילום: רני לוריא)
אחד מששת אלפים. תבור לימיטד אדישן (צילום: רני לוריא)

 

יקב שורק: פטי ורדו 2009, כרם מטע

לא מעט תעוזה ויצירתיות נדרשו כדי לייצר יין זני מהירוק הקטן הזה, זן שבאירופה משמש אך לתיבול יינות גדולים אחרים. אבל נראה שהמעז מנצח. התיישן ארוכות בחביות בנות שנתיים ומפגין צבע עמוק, בשרנות של פרי שחור בשל ותיבול ירוק אופייני. הפה מתמלא גוף שרירי שנמס לאיטו. הסיומת בולטת ובועטת. יין מוחצן ולא שגרתי ששווה שווה להכיר. 90 שקלים

 

יקב רקנאטי: מרלו רזרב 2008, כרם מנרה

יין מבריק ועמוק עם ניחוח חזק ופירותי. הפה מוכה עוצמה שמתעדנת עם כל לגימה ולא בכדי – מדובר ביין עשיר מאד, עם נוכחות שמתאזנת בפינאלה. כמו חשפן שהגיע בחליפת שלושה חלקים ונשאר בטנגה. 89 שקלים. כשר.

אמא'לה, חשפן! רקאנטי מרלו רזרב (צילום: שלמה שהם)
אמא'לה, חשפן! רקאנטי מרלו רזרב (צילום: שלמה שהם)

 

יינות אלווי: ריוחה מאטי 2009

יצרן היינות הספרדי הכשר מפציע עם יין מוצלח שהופק כולו מטמפרניו, אותו ענב אופייני לאזור ריוחה. באף דובדבנים כהים, ליקריץ ומעט אלון ובטעימה פה עגול נוכח, פירותי מאד ובעיקר נגיש. מומלץ לצנן מעט כדי להוציא ממנו את המיטב. שיחוק מפתיע שידבר לכולם. יין אוכל מובהק. 78 שקלים. כשר.

 

יקב טוליפ: מוסטלי קברנה פרנק 2009

85% ענבי קברנה פרנק מכרם ניר שבמושב מטע ו- 15% ענבי מרלו הניבו יין עשיר, ארומטי מאד ומהנה לשתייה. השימוש בחביות אמריקאיות ריכך את הפרא והותיר אותנו עם יין עם תחושה מתובלנת אבל גם עגול ורך. תתחילו איתו בערב החג ותמשיכו עם עוד בקבוק לעל האש עם חברים בסופ"ש, באחריות. 79 שקלים

 

קחו ארותו איתכם גם למנגל. טוליפ (צילום: אייל קרן)
קחו ארותו איתכם גם למנגל. טוליפ (צילום: אייל קרן)

 

יקב ויתקין: קברנה פרנק 2008

ים תיכון חדש בבקבוק. 88% ענבי קברנה פרנק מהגליל העליון נהנים מחיזוק של 12% ענבי פטי ורדו מהרי יהודה, שמצדם תורמים טוויסט צידי רב רושם. יין שהתבגר ארוכות בחבית וכעת מפגין אופי ים תיכוני מובהק, מלא אופי ועניין, מתגלגל על הלשון בהרמוניה נעימה וניחן בסיומת ממושכת. מסע ישראלי למתקדמים. 115 שקלים

 

 

יקב טפרברג: שיראז רזרב 2009

יין זני מהנה מאד, חם, עשיר ומלא מרקמים וטעמים. התבגר משך 18 חודשים בחביות עץ אלון וכמה שהוא מתמסר עכשיו, ימשיך להתפתח יפה גם ב – 4 השנים הבאות. ראוי ורצוי ללוות איתו מנות בשר מתקתקות. הבורסה צונחת, זה הזמן להשקיע במקרר יינות ולאכלס אותו. 110 שקלים כשר.

פעם קראו להם אפרת. טפרברג (צילום: ענבל שפריר)
פעם קראו להם אפרת. טפרברג (צילום: ענבל שפריר)

 

יקב ברקן: קברנה סוביניון סופרייר 2007

יין עשיר ומפתיע מאין כמותו, שמתבסס על 100% ענבי קברנה סוביניון, שנבצרו מחלקות שונות ומובחרות בגליל העליון. התוצאה: יין בוגר ומאתגר, לחובבי יינות הקברנה העמוקים והכבדים. תנו לו להיפתח לאיטו ואחרי שעתיים הוא יחזיר בארומות שטרם פגשתם, של שוקולד וקפה אך גם ורדים ווניל. פינוק פנטסטי במחיר בומבסטי. 225 שקלים. כשר.

 

שווה 225 שקלים? ליבי חושבת שכן. ברקן סופריור (צילום: איל קרן)
שווה 225 שקלים? ליבי חושבת שכן. ברקן סופריור (צילום: איל קרן)

 

יקב יפו: מרלו-סירה 2009

בלנד פיפטי-פיפטי של מרלו מאזור עמק האלה וסירה מאזור שורש. היין התיישן 13 חודשים בחביות צרפתיות ואמריקאיות, וכמה טוב שכך. יין מלא אופי, ים תיכוני במובהק, מתובלן, שובב, לא שגרתי ומהנה לשתייה עם חברים טובים ומנות עוקצניות. הסירה נותנת פה יופי של פיתול לעלילה. 110 שקלים

 

יקבי עמק האלה : סירה 2007

זוכה ציון לשבח בתחרות דקנטר 2010 ולא בכדי. הסירה הוא זן טרנדי שיוצר כאן יין שצבעו סגול שחור מפתה וטעמו עז בהתחלה ומעודן בסיומת. בקיצור - מדובר בקסם אזורי שיפתח צוהר רחב למי שרוצה להכיר את הזן הזה מקרוב ולהבין על מה כולם מדברים. הפה סוער ואז רוגע עד הסוף הטוב. 118 שקלים

 

הפסיקו לתהות על מה כולם מדברים. עמק האלה (צילום: איל קרן)
הפסיקו לתהות על מה כולם מדברים. עמק האלה (צילום: איל קרן)

 

חגיגה לבנה במיטבה: 4 לבנים וורוד מפנק אחד

לא כולם אוהבים יין אדום, לא כולם מגיבים טוב לאדומים. ובכלל, במדינה חמה כמו ישראל (שגם מנפקת יינות לבנים מופלאים, אבל זה כבר סיפור אחר), אין שום סיבה לתעדף באופן גורף את האדומים. בקיצור, שימו את הדעות הקדומות בצד והתמסרו לשלל הלבנים השווים והמרתקים שבשוק, שגם כמעט תמיד נהנים ממחירים שווים יותר מחבריהם הרציניים והאדומים.

 

טיפ קטן: למרות שהורגלנו לקרר אותם היטב, שווה להוציא מהמקרר את היין הלבן 20 דקות לפני שחולצים את הפקק, לאפשר לקשת הניחוחות והטעמים להיפתח במלואה ולהתחבר לכל הפלטה הזאת של המרקמים והריחות.

 

יקב אמפורה: מד רוזה 2010

רוזה ישראלי קליל ופירותי שהופק מזני הענבים קברנה סוביניון, סירה ומרלו. אלה נבצרו מגפנים צעירות מאזורי הרי יהודה, הגליל והגולן והרכיבו יחד יין בצבע ורוד משגע, שחושף ארומות נעימות של פרי, מתיקות מאוזנת ורעננות מוצלחת. יופי של יין לעונה זו של השנה וראוי לו להוות יריית הפתיחה של הארוחה. 59 שקלים

 

יקב בנימינה: רזרב שרדונה 2010

100% ענבי שרדונה שנבצרו בבציר ידני ואשכולות שנסחטו בשלמותם הניבו יין עשיר ואלגנטי. בפה עושר רחב של טעמים, בעיקר פירות בשלים, וניל וטופי. חומציות טובה ומינרליות בקצוות יעניקו חווית שתיה ארוכה ומהנה. חגיגה הרמונית של איזונים. 83 שקלים. כשר.

 

יקב ססלוב: לבן 2010

בלנד של ענבים מזני גוורצטרמינר, ויונייה וסוביניון בלאן משחרר, כצפוי, יין סופר ארומטי, שמציף את הפה בניחוח פירות אבל מאזן גם בחמיצות מרעננת. מפתיע בקשת טעמיו ובסיומת הרעננה. אפריטיף ראוי וחגיגי, שתחפצו לגלוש איתו אל תוך הלילה. 84 שקלים. כשר.

 

פנפולדס: קונוגה היל שרדונה

שרדונה אוסטרלי איכותי שמפנק בגוף מלא עשיר וטעם מאוזן. יין אוכל כיפי שיחמיא לדגים נאים, דגים חריפים וסלט ירוק עוקץ עם פרי כתום. 75 שקלים

אוהבים אותך, אוסטרליה. פנפולדס קנוגה היל שרדונה (צילום: אמיתי שמואלי)
אוהבים אותך, אוסטרליה. פנפולדס קנוגה היל שרדונה (צילום: אמיתי שמואלי)

 

יקב אדיר: שרדונה 2010

לבן מבטיח שזוהר בכוס בזהב-ירקרק חנפני ומערסל את האף בהרבה פירות הדר ומלון כתום בשל. נוכחות חמאתית ואיזון נהדר בין חמיצות למתיקות. שרדונה בראש טוב (ועם אחלה גוף). 90 שקלים. כשר.

 


 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה 20 יינות החג המומלצים ביותר
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    יין
    ויש גם לבנים! יין אדום וחגיגי
    צילום: index open
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת