שתף קטע נבחר

שיא המשבר: 734 רופאים מתפטרים השבוע

מערכת הבריאות ובתי החולים נערכים לשבוע הקריטי של המאבק: מחלקות יתאחדו בעבודת היום והלילה, יבוטלו ניתוחים לא דחופים, מומחים יבצעו תורנויות וחופשות יבוטלו. רופא בשיבא: "ביום שלישי אעזוב את המקצוע שאני כל כך אוהב"

הדרמה במערכת הבריאות מגיעה לשיא: השבוע צפוי להיות אחד השבועות המורכבים והמסובכים שידעו בתי החולים בישראל. למעלה מחודש חלף מאז נחתם ההסכם בין ההסתדרות הרפואית לבין משרד האוצר - הסכם שלא היה מקובל על המתמחים - ולפיכך, מיום שלישי עד שבת צפויים 702 מתמחים ו-32 רופאים מומחים לממש שוב את הודעת ההתפטרות שלהם ולעזוב את עבודתם.

 

שביתת הרופאים - כתבות נוספות:

 

מחזיר את המפתחות. ד"ר יאיר לנדאו (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
מחזיר את המפתחות. ד"ר יאיר לנדאו(צילום: אלי אלגרט)

 

במסגרת ההיערכות של משרד הבריאות נפתח תיק לכל בית חולים, ובו מרוכזים מספרי הרופאים שיישארו בכל מחלקה לאחר העזיבה. תיקים אלו ישמשו את חדר המצב המיוחד שנפתח, ובעזרתם הוא יבחן בזמן אמת את העומסים במחלקות וביחידות השירות השונות. בהתאם לנתונים שיופקו, יופצו הנחיות מחדר המצב למד"א ולקופות החולים.

 

על פי ההוראות המיוחדות של משרד הבריאות לשבוע הקרוב, יתאחדו מחלקות בעבודת היום ובתורנות הלילה; יבוטלו ניתוחים שאינם דחופים; רופאים מומחים יבצעו תורנויות על מנת לבצע את משימותיו הדחופות של בית החולים, וכמו כן יבוטלו חופשות אישיות של מנהלי מחלקות ורופאים בכירים.

 

יו"ר מינהל רפואה במשרד הבריאות, ד"ר חזי לוי, הנחה את בתי החולים להימנע ככל הניתן מסגירת מחלקות. באין ברירה – ייסגרו מחלקות רק באישור המינהל. ד"ר לוי הנחה את הנהלות בתי החולים כי בכל מקרה יש לשמר את פעילות חדרי המיון לסוגיהם (פנימי, כירורגי, אורטופדי, ילדים, נשים וכו'), חדרי הלידה, ומחלקות הטיפול הנמרץ.

 

כמו כן הורה משרד הבריאות לבתי החולים לא לבטל שירותים רפואיים חיוניים כגון ניתוחים לחולי סרטן, טיפולי הפריה חוץ גופית, טיפולים כימותרפיים, דיאליזה, ניתוחים לא דחופים הניתנים במסגרת רצף טיפולי, ניתוחים בילדים או ניתוחים שזמן ההמתנה להם נמשך מעל שלושה חודשים.

 

142 מתפטרים באיכילוב, 102 ברמב"ם

היום יכנס מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, מסיבת עיתונאים ובה יפרט את ההיערכות לקראת המשבר. עד שיימצא פתרון או שהצדדים יגיעו להסכם, יתקשו לפעול מחלקות שבהן התפטרו יותר ממחצית המתמחים.

 

מבית החולים איכילוב בתל אביב הגישו 142 רופאים מכתבי התפטרות. המחלקות בהן התפטרו יותר ממחצית הרופאים הן האורטופדיה (17 מתמחים), כירורגיה (12), נשים ויולדות (11), נוירוכירורגיה (7), נוירולוגיה (7).

 

מתמחים מתפטרים בבית חולים איכילוב (ארכיון) (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
מתמחים מתפטרים בבית חולים איכילוב (ארכיון)(צילום: בן קלמר)

 

מבית החולים רמב"ם בחיפה התפטרו 102 רופאים, והמחלקות בהן עזבו מעל מחצית המתמחים הן: אורטופדיה (15), פנימיות (21), ילדים (17), נשים ויולדות (8), אף אוזן גרון (3), אונקולוגיה (6), מיון ורפואה דחופה (2), נוירוכירורגיה (3).

 

מבית החולים שיבא בתל השומר התפטרו 100 רופאים: פנימית (24), ילדים (12), כירורגיה (16), אורטופדיה (13), נשים ויולדות (17).

 

מבית החולים מאיר בכפר סבא התפטרו 100 הרופאים, מתוכם 16 ממחלקת נשים, 7 מהאורטופדית, 13 ממחלקת ילדים, 12 ממחלקת הרדמה, 4 באא"ג, 6 בכירורגית, 6 ממחלקת עיניים, 5 ממחלקת דימות ו-7 ממחלקת עור.  

 

בשאר בתי החולים: 71 מתפטרים בבילינסון, 41 בבני ציון, 33 באסף הרופא, 31 בוולפסון, 30 בשניידר, 24 בהדסה, קפלן - 11, כרמל - 4, העמק - 7, שלוותה - 5 ורק מתמחה אחד התפטר בסורוקה.

 

"מחכה שהתורנות האחרונה תיגמר"

משיחות עם המתמחים עצמם עולה כי חלקם עדיין מאמינים שניתן להגיע לפתרון המשבר ולשיפור תנאי ההעסקה שלהם. נציגות הרופאים הצעירה, שמייצגים את המתמחים שהתפטרו, נפגשו לישיבה שבה החליטו על המשך דרכם במאבק. גם הרופאים המומחים שהקימו את ארגון ארב"ל (ארגון רופאי בתי החולים) מתכוונים לערוך כנס יסוד בימים הקרובים, שם ידונו באפשרויות שעומדות בפניהם מול המשבר תוך כדי שהם נשארים בתוך המערכת.

 

ד"ר לנדאו. "ירדתי 10 קילו מאז שנעשיתי רופא" (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
ד"ר לנדאו. "ירדתי 10 קילו מאז שנעשיתי רופא"(צילום: אלי אלגרט)

 

"אני כבר מחכה שהתורנות הזאת תיגמר", אומר ד"ר יאיר לנדאו, מתמחה במחלקה האורטופדית בשיבא, שעדיין עבד אמש בחדר המיון. "עוד קשה להרגיש געגוע לעבודה כשאתה שקוע בה עד מעל הראש. מה גם שאני כבר חוויתי את ההרגשה הזאת בפעם הקודמת שהתפטרתי והחזירו אותי לעבוד בניגוד לרצוני. אני עכשיו אסיים את התורנות האחרונה שלי וביום שלישי אעזוב את המקצוע שאני כל כך אוהב".

  

עוד כותרות בערוץ החדשות:

 

ד"ר לנדאו וד"ר גוטמן. "בסך רוצים לעבוד משרה אחת" (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
ד"ר לנדאו וד"ר גוטמן. "בסך רוצים לעבוד משרה אחת"(צילום: אלי אלגרט)

 

"לתורנויות הארוכות ולעבודה הקשה יש השלכות. לפני שבוע נרדמתי על ההגה. מקרים כאלה קורים כל הזמן ולמזלי עוד לא הייתה לי תאונה חמורה. חוץ מזה ירדתי 10 ק"ג מאז שהתחלתי לעבוד, כך שהדבר הראשון שאעשה כשאסיים לעבוד זה לישון ולאכול". 

 

ומה בהמשך? "אני חושב לחפש כל מיני אופציות בחברות תרופות או כל מיני דברים כאלה, אבל הרצון הוא שתימצא הדרך שבמסגרתה אחזור לעבוד במקצוע שאני אוהב. אם סופרים לפי שעות, אז אני למעשה עובד בשתי משרות. אנחנו בסך הכול רוצים עבודה אחת, במשכורת סבירה ובעיקר בתנאים סבירים".

 

ד"ר גבריאל גוטמן, גם הוא מתמחה באורטופדיה בבית חולים שיבא, צפוי לעזוב את עבודתו השבוע: "אנחנו אוהבים את המקצוע שלנו אבל נאלצים להילחם עליו. עליתי מארגנטינה לא כדי לחזור לשם אלא כי אני ציוני. בשלב הראשון אני אחפש עבודה זמנית שתחזיק אותי כלכלית ואחרי זה אבדוק מה האופציות שלי, בתקווה שבסופו של דבר גם אצליח להשלים את ההתמחות שלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר יאיר לנדאו וד"ר גבריאל גוטמן. משמרת אחרונה
צילום: אלי אלגרט
מחאת הרופאים. השבוע הדרמטי של המשבר
צילום: ירון ברנר
מומלצים