שתף קטע נבחר

תמיכה מהמומחים: "ההתפטרות - יום כיפור הבא"

בכירי הרופאים המומחים ש"מרדו" בהסתדרות הרפואית קראו להתערבות מיידית של רה"מ במשבר והדגישו: "אנשים הולכים למות". בפגישת המתמחים והאוצר לא הושגה פריצת דרך

מערכת הבריאות נערכת לקראת המשבר הגדול בתולדותיה ובבוקר (יום א') הודיע מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו, כי נשקלים צעדים משפטיים כדי למנוע את התפטרותם של מאות המתמחים. אחר הצהריים הגיעה תשובתם של הרופאים המומחים, התומכים במחאת המתמחים ומתנגדים להסכם שנחתם בין ההסתדרות הרפואית לאוצר. "אנשים הולכים למות למרות המאמץ שתעשה המערכת", הדגישו תוך שהם קוראים להתערבות מיידית של ראש הממשלה. ynet העביר את מסיבת העיתונאים בשידור חי.

 

שביתת הרופאים - כתבות נוספות:

 

בינתיים, נפגשו במשרד האוצר הממונה על השכר, ראשי ההסתדרות הרפואית מלווים בנציגי המתמחים ואנשי משרד הבריאות - בניסיון אחרון למניעת ההתפטרות. פריצת דרך לא היתה, ואנשי האוצר המשיכו להתנגד לדרישת המתמחים לפתוח את ההסכם וטענו כי היא אינה מתקבלת על הדעת.

 

"יש אסונות שאי אפשר לאמוד אותם או לצפות אותם. האסון הזה שממשמש ובא עלינו הולך להיות יום הכיפורים הבא והוא בר-מניעה", אמר פרופסור ערן דולב במסיבת העיתונאים של הרופאים המומחים, המתנגדים להסכם. "יש לנו שתי יממות עד למועד ההתפטרות ואז קריסת מערכת הבריאות היא רק שאלה של זמן ומחיר - מחיר זה בני אדם".

  

ארגון ארב"ל - ארגון רופאי בתי החולים - הוקם לאחרונה על ידי שורה של רופאים בכירים ממרכז הארץ ומטרתו לדאוג לאינטרסים שלהם. לאורך כל תקופת המאבק, העניק הארגון גיבוי למתמחים המתפטרים ובמקביל ביקר את התנהלותו של יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן.

 

הרופאים המומחים, היום במסיבת העיתונאים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הרופאים המומחים, היום במסיבת העיתונאים(צילום: מוטי קמחי)
 

היום, במסיבת העיתונאים, הדגישו הרופאים המומחים כי הם "מבקשים כמעט בתחינה - תנו לרופאים לעשות את עבודתם. במשך שנים רבות שירתתי בצבא קבע בחיל הרפואה: אם 800 קצינים צעירים מיועדים לשירות קבע היו מתפטרים היתה קמה מהומה כזו שמיד היה לה פתרון. 890 רופאים מתמחים, אנשים יוצאים מן הכלל, הולכים להתפטר ואין לזה פתרון לא כלכלי ולא ערכי ולא ענייני. אנחנו חיים בחברה שכנראה יש לה ערכים קצת מעוותים", אמר דולב.

 

לדברי דוקטור ג'קי אור, "אנשים הולכים למות למרות כל מאמץ שהולכים לעשות במערכת, כי המערכת לא מסוגלת לסבול את ההתפטרות הזו. הוא התלונן על מדיניות משרדי האוצר והבריאות, הגורסים כי מערכת הרפואה תשרוד את המשבר, ותקף: "ראש הממשלה, מעבירים לך מידע לא נכון".

 

מחאת המתמחים. "המערכת לא מסוגלת לסבול את ההתפטרות" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מחאת המתמחים. "המערכת לא מסוגלת לסבול את ההתפטרות"(צילום: ירון ברנר)
 

התפטרותם של מאות מתמחים ועשרות רופאים מומחים אמורה להיכנס לתוקף מיום שלישי, ומערכת הבריאות מנסה לפתור ברגע האחרון את המשבר הצפוי.

 

מוקדם יותר הבוקר, כינס מנכ"ל משרד הבריאות מסיבת עיתונאים כדי לפרט את ההיערכות לקראת המשבר. "גם אם אין כאן משהו מתואם ואין כאן משהו שהוא לא ראוי מבחינה חוקית גרידא, יש כאן משהו שהמערכת לא יכולה להתמודד איתו, ויביא לקריסה של אחת המערכות הכי קריטיות במדינה. הצעד מחייב אותנו, במידה ואנחנו רואים שזה על סף מימוש, גם לשקול את הצעד המשפטי", הבהיר ד"ר גמזו, "ככל שיעבור הזמן, זה בהחלט יכול להגיע למצב של קיפוח חיי אדם".

 

באשר לצעד משפטי פוטנציאלי, הבהיר גמזו כי "הוכנה פניה לבתי המשפט, שהיא פניה לא קולקטיבית. היא שמה את האצבע על מחלקות בהן ההתפטרות הקבוצתית עוברת את ה-50%". לדבריו, בהתייעצות עם מנהלי בתי החולים, נבדקה השאלה אם מערכי החירום נמצאים בסכנה,

 עניין שיוביל להתפתחות משפטית ולאפשרות של הוצאת צווי מניעה. "אנחנו דורכים על הסף. זה פרי מר מאוד שאנחנו צריכים נאלצים לטעום אותו כשלנגד עינינו באמת חשש אמיתי משרידות מערכי האשפוז".

 

"אנחנו לא חושבים שזה הפתרון", אמר גמזו ביחס להתפטרות. "שמנו את זה על השולחן כי חשבנו שיש כאן קטע מתואם ויזום שמעמיד את המערכת בחוסר הוגנות כלפיה, ולכן פעלנו עם כל הנתונים שהיו בידינו. ראינו את האקט כמאורגן זמן רב לפני כן". עם זאת, ציין גמזו בניגוד לאקט ההתפטרות הקודם, "הראיות של אקט מאורגן הן קטנות יותר הפעם וטיפול משפטי בהקשר הזה עלול גם להיכשל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר גמזו. צעדים משפטיים
צילום: עופר עמרם
מחרתיים מתפטרים
צילום: בן קלמר
מומלצים