שתף קטע נבחר

משרד החינוך בעד הגדלת ימי החופשה לאברכים

ל-ynet נודע כי ועדה במשרד החינוך הסכימה לאחרונה להחריג מ-78 ימי החופשה שאושרו לאברכים במסגרת חוק טל, 18 ימי השישי והשבת שהם במילא ימי מנוחה. מנכ"ל עמותת חדו"ש: "שום מועסק במשק אינו מקבל ימי חופשה כה רבים"

לכמה ימי חופשה שנתיים נזקקים האברכים בכולל? אם לא די בכך שבביקורות שנערכות במוסדות תלמוד התורה של הצעירים החרדים נמצא לא פעם כי רבים כלל אינם שוהים שם, ל-ynet נודע כי בעקבות מחלוקת משפטית סביב 78 ימי החופשה שאושרו לאברכים במסגרת חוק טל, החליט משרד החינוך להוסיף להם 18 ימי חופשה נוספים.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

לטענת האברכים, בחישוב 78 ימי החופשה כלולים גם סופי שבוע, ולכן יש לנכות את ימי שישי ושבת שהם במילא ימי מנוחה.

 

לא מספיק 78 ימים. "אף מועסק לא מקבל ימי חופשה כה רבים" (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
לא מספיק 78 ימים. "אף מועסק לא מקבל ימי חופשה כה רבים"(צילום: נועם מושקוביץ)
 

על-פי הקריטריונים הקיימים כיום בחוק טל האברכים זכאים ל-78 ימי חופשה בשנה: 20 ימים בין י"א-ל' בתשרי סביב חגי תשרי, 30 יום בין א'-ל' בניסן באזור חג הפסח, ו-28 ימים בין ה' באב ועד ב' באלול, סביב חופשת הקיץ.

 

עם זאת, ל-ynet נודע כי מאז יישום חוק טל בשנת 2004, שעיגן את הפטור מגיוס לצה"ל, התעוררה מחלוקת משפטית בנושא השבתות. האברכים טענו ש-78 הימים הקבועים בחוק כוללים את ימי שישי ושבת שהם ממילא ימי מנוחה ולכן יש לזקוף לזכותם 18 ימי חופשה נוספים.

 

לטענת האברכים, החוק הקיים מגביל את אפשרויות החופשה שלהם רק לתאריכים ממוקדים, ולכן הם זכאים לנצל את יתרת ימי החופשה כראות עיניהם, גם בימים "מיוחדים" כגון חתונות, הלוויות, לידות ועוד.

 

ל-ynet נודע עוד כי הוועדה מטעם משרד החינוך החליטה לאחרונה לקבל את הפרשנות של האברכים ומנהלי הכוללים ולהחריג את השבתות ממכסת ימי החופשה. בהמלצות הוועדה נכתב כי "בנוסף ל-78 ימי החופשה הקבועים בחוק טל, מוסד תורני יהיה רשאי לדווח בבקשת התמיכה, או בהודעה מראש, על ימי חופשה נוספים בהיקף שלא יעלה על 18 ימים". עם זאת, יש לציין כי בכך קיוו חברי הוועדה כי נושא החופשה השנתית יוסדר באופן סופי וניתן יהיה להדק את הפיקוח על הישיבות ולוודא שהלימודים מתקיימים כסדרם ללא מחלוקות משפטיות.

 

"יותר חופשה פירושה יותר תלמידים פיקטיביים"

מנכ"ל עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, הרב עו"ד אורי רגב, אמר בתגובה להגדלת ימי החופשה כי "שום מועסק במשק אינו מקבל ימי חופשה כה רבים, ואין סיבה שהמדינה תוסיף על ימי החופשה שנקבעו בעבר. תלמוד התורה הוא ערך חשוב וראוי לתמיכה, אך צריך לקבוע מכסה של עילויים ומתמידים, שיקבלו תמיכה מוגברת, ובאשר לשאר - הגיע הזמן שישתלבו בשירות צבאי או לאומי ובשוק העבודה, או שילמדו על חשבונם ולא על חשבון משלמי המסים".

 

לדבריו, "המפלגות החרדיות לא מפסיקות לספר על החשיבות הרבה של הלימודים בישיבות ובכוללים, שמצדיקה השתמטות משירות צבאי ומעבודה, ומחייבת הזרמת תקציבי עתק מקופת משלמי המסים. לאור זאת, קשה להבין איך הפך לימוד התורה בישיבות לכל כך לא חשוב עד שאפשר לוותר על שלושה שבועות נוספים של לימוד".

 

אורן יהי-שלום, מנכ"ל תנועת חינוך ישראלי, הוסיף כי "החלטת משרד החינוך מעמיקה את העיוות ומדגישה את האבסורד הישראלי שכספי חינוך מופנים למוסדות ללא שום פיקוח ושתכליתם אינה עולה בקנה אחד עם יעדיה של המדינה. יותר חופשה פירושה יותר תלמידים פיקטיביים וחבל מאוד שבמקום לצמצם את התופעה המדינה רק מרחיבה אותה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוד ימי חופשה לאברכים. לא בשבת
צילום: עמית שאבי
מומלצים