שתף קטע נבחר

השופטת הציעה לעכב פיטורי הרופאים ב-10 ימים

פחות מיממה לפני שהתפטרות מאות המתמחים תיכנס לתוקף, התכנסו הצדדים בבית הדין הארצי לעבודה. הנשיאה, השופטת נילי ארד, הציעה לנהל משא ומתן במשך 10 ימים. המתמחים טרם השיבו להצעה

נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, הציעה לרופאים לקיים סבב נוסף של משא ומתן שיימשך 10 ימים, ובמהלכו יעכבו את מועד ההתפטרות. אם יסרבו הרופאים, ייפתח הערב (יום ב') דיון בנושא בבית הדין.

 

שביתת הרופאים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

שיחות שנערכו בין נציגי ההסתדרות הרפואית והמתמחים לבין נציגי האוצר ומשרד הבריאות, ונמשכו יותר משלוש שעות, לא הניבו עד כה תוצאות. ממחר ועד שבת צפויים 702 מתמחים ו-32 רופאים מומחים לממש שוב את הודעת ההתפטרות שלהם ולעזוב את עבודתם.

 

מחוץ לבית הדין לעבודה. הרופאים יסכימו להצעת השופטת? (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מחוץ לבית הדין לעבודה. הרופאים יסכימו להצעת השופטת?(צילום: אוהד צויגנברג)
 

על פי ההוראות המיוחדות של משרד הבריאות, אם ההתפטרות תיכנס לתוקף, יתאחדו מחלקות בעבודת היום ובתורנות הלילה; יבוטלו ניתוחים שאינם דחופים; רופאים מומחים יבצעו תורנויות על מנת לבצע את משימותיו הדחופות של בית החולים, וכמו כן יבוטלו חופשות אישיות של מנהלי מחלקות ורופאים בכירים.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

כמו כן, הורה משרד הבריאות לבתי החולים לא לבטל שירותים רפואיים חיוניים כגון ניתוחים לחולי סרטן, טיפולי הפריה חוץ גופית, טיפולים כימותרפיים, דיאליזה, ניתוחים לא דחופים הניתנים במסגרת רצף טיפולי, ניתוחים בילדים או ניתוחים שזמן ההמתנה להם נמשך מעל שלושה חודשים.

 

"בישראל תמיד מחכים לרגע האחרון"

במקביל, עשרה רופאים בכירים, החברים בארגון ארב"ל, התייצבו במשכן ראש הממשלה בירושלים כדי ליזום פגישה עם נתניהו ולנסות לגרום לו להתערב במשבר במערכת הבריאות. "אנחנו רוצים לשוחח עם ראש הממשלה כדי להסביר את הצורך בעצירת התהליכים שקורים עכשיו ולהגיע לנקודה שבה בוחנים את הדברים מנקודת מבט שקולה יותר", אמר ד"ר אמנון מוסק, סגן מנהל המחלקה הנירולוגית בבית החולים איכילוב בתל-אביב, "אנחנו רוצים להגיד לנתניהו שאי אפשר להמשיך לנוח על השמרים ושההסכם הזה רק פוגע בדיוק באותם נקודות רגישות של המערכת".

 

"כולם נלחמים בהחזרת המתמחים ולא בהצלת המערכת, אף אחד לא שואל מה באמת צריך לעשות כדי לפתור את הבעיות האמיתיות שגורמות לאותם אנשים לעזוב ככה את עבדותם", הוסיף ד"ר מוסק, "לדעתי, המאבק הוא לא של המתמחים, הם פועלים בתור אינדיבידואלים, אבל אנחנו ושאר הרופאים, בעיקר מהמרכז, רואים בהסכם הזה הסכם פוגע, פתטי ולא מועיל ואנחנו החלטנו לפעול בדרכנו כדי לעצור את הנטישה של אנשים טובים מהמערכת ומלימודי הרפואה למקצועות אחרים, שהתחילה עוד הרבה לפני התפטרות המתמחים".

 

ד"ר יוסי פז, סגן יו"ר ועד הרופאים בבית החולים איכילוב, ציין: "אנחנו רוצים להסביר לראש הממשלה את הדרישות למה שאנחנו חושבים שיסיים את המשבר. לי ברור שהוא לא יפגוש אותנו לפחות הערב, אבל הוא יכול לפתור את הבעיה הזאת בקלות יתרה. אם הוא יקצר את ההסכם זה לא יעלה שקל לקופת המדינה".

 

פרופסור יהודה אולמן, סגן מנהל ועד הרופאים של בית החולים רמב"ם וממייסדי ארגון "ארבל", התייחס להצעתה של השופטת ארד לדחות את ההתפטרות בעשרה ימים לצורך המשך ההידברות, ואמר: "השאלה שצריכה להישאל היא מה יעשו בעשרה ימים שלא עשו בחודשיים האחרונים. נכון שבישראל תמיד מחכים לרגע האחרון, אבל מישהו כבר צריך לפתור את המשבר הזה".

 

"מתפלל שהחמ"ל הזה לא יצטרך לעבוד"

בינתיים, בצל המשך המאמצים למנוע את התפטרות מאות הרופאים, שתיכנס מחר לתוקף, במשרדי הבריאות בירושלים מכינים את החמ"ל, שיחל לעבוד משעות הבוקר ותפקידו לשמור על הסדר ועל עבודה תקינה של מערכת הבריאות לקראת העומס הצפוי.

 

בחמ"ל בירושלים כבר נערכים (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
בחמ"ל בירושלים כבר נערכים(צילום: גיל יוחנן )
 

במשרד הבריאות פינו חדר מיוחד ומילאו אותו, בין היתר, במחשבים, טלפונים ולוחות. הוא יאוכלס בין השעות 18:00-08:00 על-ידי בעלי תפקידים שונים במשרד הבריאות שיעבדו במשמרות ויעמדו בקשר מול כל בתי החולים.

 

"מדינת ישראל מעולם לא ידעה משבר בגודל כזה", אמר ד"ר אבינועם פירוגובסקי, מנהל המחלקה לנהלים וסטנדרטים במשרד הבריאות, שיהיה ממנהלי

החמ"ל.

 

"אנחנו מתכוננים למצב שבאופן הדרגתי ילכו ויפחתו הרופאים במערכת ואנחנו ניצור פה ריכוז מידע לגבי המצב בכל זמן נתון", הוסיף ד"ר חזי לוי, שהגה את הרעיון להקים את החמ"ל, "אנחנו רוצים שתהיה שליטה מרכזית כדי ליצור תמונת מצב עדכנית לגבי מה שקורה בבתי החולים".

 

ד"ר לוי הסביר: "אנחנו נהיה הגוף שמאשר אלו מחלקות ייסגרו, אם יהיה צורך בכך, וגם נהיה הגוף המווסת באמצעות מד"א לאיזה בית חולים יופנו חולים חדשים. החל ממחר, אנחנו נהיה הגוף שיודע ליצור תמונת מצב על כל בתי החולים, בכל רגע נתון, אך אני מתפלל שהחמ"ל הזה לא יצטרך לעבוד בסופו של דבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר ההסתדרות הרפואית הגיע לבית הדין
צילום: אוהד צויגנברג
מנכ"ל משרד הבריאות, רוני גמזו, בבית הדין
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים