שתף קטע נבחר

מאות סטאז'רים בעצומה: לא נתחיל את ההתמחות

בעוד הרופאים המתמחים ממתינים לפסיקת בית הדין בנוגע להטלת צווי המניעה, נרשם צעד נוסף במחאה. אחת החותמות על העצומה: "אני לא רוצה להיכנס למערכת שמבזה אותי"

בעוד המתמחים ממתינים לפסיקת נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, בנוגע לצווי המניעה, נרשם צעד נוסף במחאת הרופאים: מאות סטאז'רים וסטודנטים לרפואה חתמו היום (ה') על עצומה בה הם מצהירים כי לא יתחילו בתהליך ההתמחות.

 

מאבק הרופאים - כותרות נוספות:

 

מתמחים בבית הדין בירושלים. "בתנאים האלה לא נתחיל בהתמחות" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מתמחים בבית הדין בירושלים. "בתנאים האלה לא נתחיל בהתמחות"(צילום: גיל יוחנן)

 

"על רקע הדיון והמשך המאבק הכללי, אנו - סטאז'רים בהווה ומתמחים בעתיד - מכריזים כי בתנאים המסתמנים, לא נתחיל את שלב ההתמחות", נכתב בעצומה. לדבריהם, ההיגיון העומד מאחורי הדברים הוא שלאחר סיום הסטאז' וקבלת הרישיון, לא ניתן לחייבם בצווים להתחיל בהתמחות.

 

עוד נכתב בעצומה: "על מקבלי ההחלטות להבין כי במציאות הנוכחית, לאחר קבלת הרישיון, עומדות בפנינו מגוון אפשרויות העסקה אלטרנטיביות. בנקיטת צעד זה אנו פועלים מתוך רצון כן להציל את מקצוע הרפואה ואת מערכת הבריאות הציבורית. אנו קוראים לסטאז'רים נוספים לתמוך בהצעה זו".

 

מחכים להחלטה. "רוצים לעשות את העבודה מתוך אמונה" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מחכים להחלטה. "רוצים לעשות את העבודה מתוך אמונה"(צילום: גיל יוחנן)

 

ש', אחת החתומות על המסמך, סיימה לא מכבר את לימודי הרפואה ועומדת לפני תחילת הסטאז' - שנת ההכשרה האחרונה כרופאה-צוערת בבית חולים, רגע לפני תחילת ההתמחות. "אני לא רוצה להיכנס למערכת שמבזה אותי ולא תאפשר לי לעזוב אם ארצה", היא אומרת ל-ynet, "אני רוצה לעשות את העבודה מתוך אמונה במה שאני עושה ורצון לעבוד, ולא כי מכריחים אותי תמורת תנאים קשים ושכר רעב".

 

את לא חוששת לעתידך לאחר שנות לימוד רבות כל כך?

"לא. אני יכולה להתקבל לכל אוניברסיטה בעולם ולסיים שם את תקופת הסטאז' ואת ההתמחות ללא התחושה המרה אחרי שנוטלים מאיתנו את הזכות הבסיסית, את חוק יסוד חופש העיסוק, ומחייבים אותנו לעבוד בתנאי עבדות של ממש במערכת כפוית טובה".

 

עוד כותרות בערוץ החדשות:

 

רועי (השם המלא שמור במערכת), שאמור להתחיל בקרוב את הסטאז', חתם גם הוא על העצומה: "אין לי שום כוונה להיכנס למערכת בריאות שכזו. החולים ממתינים שעות כי אין מי שיטפל בהם, כל רופא עסוק בארבעה דברים אחרים, יש משמרות של 28 שעות רצופות ויותר, והחולים מקבלים רופאים מותשים באיחור רב.

 

"הדברים הללו עולים בחיי אדם. החולים מפקידים את חייהם בידי רופא שעובד 300 שעות בחודש, רוב הזמן ללא שינה, בחגים ושבתות. וכל זה כשהתמורה על העבודה היא פחות מחצי ממה שאני משתכר היום כסטודנט. אין לי סיבה להכניס את עצמי למיטה

חולה".

 

יוזם העצומה, ד"ר אלעד בן ארצי, סטאז'ר מבית החולים ברזילי באשקלון, הסביר כי "בניגוד למתמחים, אנחנו מגזר בלתי לחיץ ועלינו אי אפשר לאיים בצווים".

 

לדבריו, "קיימות לפנינו מגוון רחב של אלטרנטיבות תעסוקתיות הרבה יותר טובות מהמערכת הציבורית, גם בשליחות וגם בתנאים. היום כל נער ונערה מבינים, שאין שום סיבה להיות רופא בישראל, במערכת שמשלמת שכר נמוך משכר של קופאי, ומחזיקה אותם כעובדים בכפייה - זה בלתי נתפס. התחושה היא של רמיסה אינסופית ויריקה בפנים שלנו. אנחנו הרופאים הישראלים החדשים, ולא ניתן שירמסו אותנו. נצביע ברגליים, ולא נתחיל סטאז' והתמחות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית החולים איכילוב. הסטאז'רים: "עומדות בפנינו מגוון אפשרויות"
צילום: ירון ברנר
"נוטלים מאיתנו זכות בסיסית"
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים