שתף קטע נבחר

צילום: אבישג שאר ישוב

משרד הבריאות: רוב המתמחים שבו לעבודה

למרות שמספר המתמחים העובדים קטן מהרגיל בערב חג, במשרד הבריאות הודיעו כי רוב המתמחים שבו לעבודה. אבל לא כולם מיישרים קו

משרד הבריאות הודיע בצהריים (יום ד') כי רוב הרופאים המתמחים שבו לעבודה, אחרי שבית הדין הארצי לעבודה קבע כי התפטרותם "קולקטיבית" ולכאן אינה חוקית. עם זאת, חלק מהמתמחים הבהירו כי אין בכוונתם לשוב לעבודה. 

 

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

מתמחים ברמב"ם. "ההתפטרות הייתה אישית" (צילום: אבישג שאר ישוב) (צילום: אבישג שאר ישוב)
מתמחים ברמב"ם. "ההתפטרות הייתה אישית"(צילום: אבישג שאר ישוב)

 

"אנו בטוחים שכל המתמחים ישובו לעבודתם וייצרו קשר עם מנהלי המחלקות והנהלות בתי החולים בהתאם לפסיקת בית הדין", נמסר ממשרד הבריאות, "ההידברות עם המתמחים נמשכת גם בשעות אלו ומשרד הבריאות ירכז מאמץ להמשיך להושיב את כל הצדדים כדי למצוא פיתרון למחלוקות".

 

חזרתם של המתמחים לעבודה מורגשת בעיקר בבתי החולים איכילוב, מאיר ובילינסון. אולם, משום שמדובר בערב חג, כמות המתמחים שאמורים לעבוד היום היא לכל היותר 50% מכמות המתמחים העובדים ביום רגיל.

 

בין המתמחים יש שממתינים לקריאה אישית ממנהלי בתי החולים או מההסתדרות הרפואית (הר"י, המהווה את הארגון היציג שלהם), לפני שיחזרו לעבודתם. אך במקביל כבר נשמעים קולות של רופאים שמבקשים להביע מחאה קשה על החלטת בית הדין, ולהתייצב בבתי החולים כשהם כבולים באזיקים.

 

אחרי פסיקת בית הדין התקיימה בלשכתו של שר האוצר פגישת ההידברות נוספת בין נציגי האוצר, נציגי הר"י, אנשי משרד הבריאות ונציגי המתמחים, בניסיון לפתור את המשבר ולמצוא פיתרון שיספק את המתמחים. בתום הפגישה הביעו הצדדים אופטימיות, וההידברות ביניהם תימשך ביום שישי הקרוב.

 

לגבי החלטת בית הדין מסרו נציגי המתמחים בתגובה: "פסיקת בית הדין רומסת ברגל גסה ובאופן בוטה בפעם השנייה זכויות אזרח בסיסיות. הפסיקה הופכת סכסוך עבודה מקומי לעניין עקרוני הנוגע לשאלות מוסריות של מותר ואסור לאזרח עובד במדינה דמוקרטית. הסוגיה העקרונית תוכרע בערכאות המשפטיות העליונות של מדינת ישראל".

 

המסדרון בבית החולים מאיר לאחר ההתפטרות (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
המסדרון בבית החולים מאיר לאחר ההתפטרות(צילום: חסן שעלאן)

 

ייעוץ משפטי: הפרת הצו תגרור קנס או מאסר

עו"ד עדי ניב-יגודה, מרצה למשפט רפואי ויועץ למוסדות בריאות, טוען שביטול מכתבי ההתפטרות הללו הוא צעד חריג וחסר תקדים מבחינה משפטית. "זה יוצר מציאות משפטית חדשה", הוא אומר. "המדינה, שלאורך תקופה ארוכה ניהלה את המו"מ עם המתמחים בעצלתיים והמתינה עד לרגע האחרון, היא שדחקה את בית הדין להכריע בסוגיה. מן הרגע הראשון ניתן וצריך היה להימנע מלהכניסה לתבניות משפטיות.

 

לדברי עו"ד ניב-ויגודה, מרגע שהוצאו צווי המניעה, רופא אשר יפר את צו בית המשפט יחשוף את עצמו לסנקציה משפטית של קנס או מאסר. בהתאם לפקודת בזיון בית המשפט, טרם ההחלטה על קנס או מאסר, נדרש בית הדין לזמן את המפר, על מנת לשמוע עמדתו מדוע לא תופעל כנגדו הסנקציה המשפטית הקבועה.

 

כותרות נוספות בערוץ החדשות:

 

"הוצאת צווי מניעה כנגד הרופאים המתפטרים הינה פיתרון של כיבוי שריפות, ששוחק את מעמדה וכוחה של מערכת המשפט בישראל", הוא מדגיש. "כאמור, פתרון למשבר המתמשך במערכת הבריאות אינו צריך להגיע מתוך מערכת המשפט או באמצעות כלים משפטיים".

 

הדיון בבית הדין לעבודה. "צו המניעה הוא 'כיבוי שריפה'" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הדיון בבית הדין לעבודה. "צו המניעה הוא 'כיבוי שריפה'"(צילום: גיל יוחנן)

 

משרד הבריאות: לחזור לשגרה לפני החג

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי "המשרד קורא לכל הרופאים להחזיר את העבודה בבתי החולים לסדרה. יתקיים דיון דחוף עם מנהלי בתי החולים בו יונחו כל המנהלים להביא את העבודה למתכונת סדירה טרם כניסת החג.

 

"משרד הבריאות קיווה להחלטה שכזו של בית הדין, עם כל הקשיים הכרוכים בה, תוך הכרה שמכתבי ההתפטרות הופקדו מצד טובי הרופאים במדינת ישראל, ולא יעלה על הדעת שמערכת הבריאות ובתי החולים יתפקדו בלעדיהם. הם המתמחים של היום ומנהלי המערכת של מחר. הם הרופאים שנרצה שיטפלו בנו, הם ולא אחרים.

 

"ההידברות עם המתמחים והר"י נמשכת ותמשיך כדי ליישב את המחלוקת בדרכי שלום. פסק הדין של בית הדין איננו פתרון לבעיות שהועלו. המגעים לא פסקו עם ההתפטרות ולא יופסקו גם לאחר חזרת העבודה לסידרה".


פורסם לראשונה 12/10/2011 13:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתמחים ממתינים לקריאה רשמית מהר"י או מהמנהלים
צילום: אלי אלגרט
המיון באיכילוב. מתמחים מאיימים להגיע באזיקים
צילום: מוטי קמחי
מומלצים