שתף קטע נבחר

צילום: אבישג שאר ישוב

חודש המו"מ בין האוצר למתמחים, ללא התקדמות

השיחות בין האוצר להסתדרות הרפואית בנוגע לתנאי ההעסקה של המתמחים התחדשו, אך לא הובילו לתוצאות. המו"מ יימשך בשבוע הבא, אבל המתמחים המתוסכלים צפויים לעתור לבג"ץ נגד ההחלטה של בית הדין לעבודה לחייבם לשוב לבתי החולים

מאבקם נדחק לשולי סדר היום בעקבות עסקת גלעד שליט , אבל המתמחים סוגרים שבוע סוער במיוחד בלי פיתרון למצוקתם. על רקע הוראת בית הדין למתמחים לשוב לעבודה, התחדשו היום (ו') השיחות בינם לבין נציגי האוצר, ההסתדרות הרפואית ומשרד הבריאות. בינתיים, אין פריצת דרך במגעים ונראה שהמתמחים המתוסכלים יעתרו בשבוע הבא לבג"ץ נגד צווי המניעה.

 

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet 

 

השיחות שנקבעו כבר בערב החג, נערכו במשרדי ההסתדרות הרפואית, ואת משרד האוצר ייצג סגן השר איציק כהן. את משרד הבריאות ייצג המנכ"ל, רוני גמזו. ביום שני השיחות צפויות להתחדש, ויום קודם לכן, ייפגש גמזו עם מנהלי בתי החולים כדי לשמוע מהם הצעות לפתרון.

 

מתמחה מחוץ לבית הדין לעבודה. "העוול מתעצם" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מתמחה מחוץ לבית הדין לעבודה. "העוול מתעצם"(צילום: אוהד צויגנברג)
 

"העוול שנגרם למתמחים ממשיך להתעצם", אמר ד"ר אורי ויזל, מתמחה בבית החולים איכילוב בתל-אביב, שנאלץ לעבוד בחג בעקבות צו המניעה שהוציא בית הדין לעבודה.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

"אני לא מפר חוק וברגע שיש החלטה של המדינה אני ממלא אותה, אבל התחושה היא לא נעימה", הוסיף, "משיחות עם חברים אני מרגיש שהתחושה היא שהמשחקים שמשחקים איתנו עלולים בעתיד לגרום להרס הרפואה. בתורנות בערב החג לא היה חולה שלא הביע הזדהות ותמיכה ואמר שבוצע לנו עוול".

 

ד"ר ויזל סיפר שתחושות התסכול בקרב עמיתיו בבית החולים מהולות בשמחה והתרגשות על רקע שחרורו הצפוי של גלעד שליט בשבוע הבא. "כרגע אנחנו עובדים כרגיל בבתי החולים, כי אנו חשים את תחושת האחריות הלאומית בעקבות הפרסום של חזרתו של גלעד שליט. אין ספק שזו בשורה משמחת ומתוך רצון לא לגרוע מהמהלך, היה לנו קל יותר לקבל את הפסיקה ולחזור לעבוד".

 

אביבה שליט מסדרת לקראת שובו של גלעד. "בשורה משמחת" (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
אביבה שליט מסדרת לקראת שובו של גלעד. "בשורה משמחת"(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

הרופא הצעיר ציין כי הוא וחבריו משתדלים לשמור על אופטימיות ומעריכים שניתן לפתור את המשבר במערכת הבריאות לפני שתקרוס. "למרות האכזבה משלטון החוק שבמקום לעשות את העבודה שלו משרת את משרד האוצר, אנחנו נותנים עוד תקווה למשא ומתן, חייב להיות פיתרון. גם אם נלך לבג"ץ, עדיין יהיו חייבים לפתור את הבעיות שאנחנו

מעלים".

 

בינתיים, ממשיכים המתמחים לקבל גיבוי מלא ותמיכה של הרופאים הבכירים. בהודעה של נציגי ארב"ל (ארגון רופאים בתי החולים) נמסר כי "אנו מביעים את תדהמתנו מפסק הדין של נילי ארד, הכולא למעשה מאות רופאים בבתי חולים בניגוד לרצונם. לפסק הדין השלכות מוסריות ממדרגה ראשונה על האוחזים במקצוע הרפואה והוא מציב את ישראל כמדינה הראשונה בעולם המערבי, הכופה על רופאים לעבוד בניגוד לרצונם".

 

עוד הם כותבים: "פסק הדין מתעלם משאלות ערכיות, אינו מידתי, ומתייחס לרופאים כבני ערובה מבלי לפתוח ולו צוהר למימוש זכויות האזרח הבסיסיות ביותר שלהם. אלפי רופאים צעירים, סטאז'רים וסטודנטים עוקבים בדאגה עמוקה אחר התעלמות בית הדין מזכויות הרופאים, בייחוד לאחר שמילאו את הוראות בית הדין באופן קפדני כאזרחים שומרי חוק. מה הברירה שהותיר בעצם בית הדין לרופאים? ציבור הרופאים לא יעבור בשתיקה על הפגיעה הקשה בזכויות האזרח הבסיסיות ביותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין התקדמות בשיחות
צילום: חסן שעלאן
מומלצים