שתף קטע נבחר

מחלץ טורקי: אין לנו ציוד, לא מגיעים לניצולים בזמן

אנקרה דחתה הצעות סיוע ממדינות אחרות, אך לדברי האנשים בשטח התמונה קשה. המחלצים מתלוננים על ציוד פרימיטיבי: "היו קולות בבוקר, בערב חילצנו גופות". שר הבריאות הכריז כי בתי החולים במצב טוב, אך רופא הודה: אי אפשר לטפל בכולם

ההנהגה הטורקית הכריזה כי אין היא זקוקה לסיוע מהחוץ בטיפול בנפגעי רעש האדמה בעיר ואן ובחילוץ ניצולים מבין ההריסות, אך הצוותים בשטח מציגים סיפור אחר לגמרי. העיתון הטורקי "הורייט דיילי ניוז" דיווח הערב (יום ב') כי צוותי החיפוש וההצלה מתלוננים על מחסור בציוד מתאים וכי אנשי הרפואה טוענים כי אין ביכולתם לטפל בכל הנפגעים. מניין הנפגעים העדכני עומד על 279 הרוגים וכ-1,300 פצועים.

 

אסון טבע בטורקיה - העדכונים האחרונים: 

 

"אנו עובדים בכלים פרימיטיביים, אין לנוד ציוד", קונן אחד המחלצים. לדבריו ולדברי חבריו, הם שמעו בשעות הבוקר קריאות לעזרה מתחת לבניין שקרס והחלו לפנות את ההריסות כדי להגיע לניצולים. הקריאות פסקו בצהריים. לבסוף, הם חילצו רק גופות. "אנחנו פשוט לא מסוגלים להגיע לניצולים בזמן".

 

ציוד מכני כבד מפנה הריסות בבניין שקרס חלקית (צילום: AP) (צילום: AP)
ציוד מכני כבד מפנה הריסות בבניין שקרס חלקית(צילום: AP)
 

המחלצים אומרים כי מצב הרוח בקרב הצוותים נמוך במיוחד וכי כל מה שהם יכולים לעשות הוא להתייפח בתסכול על המצב. הם הודו כי קיים מכשיר שמסוגל לאתר אנשים חיים מתחת להריסות הבניינים, אך לדבריהם יש רק אחד כזה והוא נשלח לארג'יש, שנפגעה קשה אף יותר ברעש. "אנחנו נאלצים לצעוק לתוך בניינים שקרסו ולשאול אם יש בהם מישהו", סיכם חבר אחר בצוות החילוץ.

 

ההרס ברחובות ארג'יש. "יש רק נקודת חלוקת מזון אחת" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ההרס ברחובות ארג'יש. "יש רק נקודת חלוקת מזון אחת"(צילום: רויטרס)
 

מבתי החולים באזור לא מגיעה בשורה משמחת יותר. שר הבריאות, רג'פ אקדע, הגיע לאזור ואמר כי המצב שפיר במחוז ואן, אך לרופאיו יש דברים אחרים לחלוטין לומר – הם מתחננים לעזרה. השר אמר לתקשורת כי בתי החולים הקיימים והצוותים שבהם בהחלט מספיקים כדי להתמודד עם המצב וכי אין צורך להפנות ניצולים למוסדות במחוזות השכנים.

 

ההרס ברחובות העיר ואן (צילום: MCT) (צילום: MCT)
ההרס ברחובות העיר ואן(צילום: MCT)

 

רופא בוואן שדיבר עם העיתון, אך סירב להזדהות, צייר תמונה עגומה הרבה יותר. לדבריו, בתי החולים בעיר נפגעו קשות והצוותים מתקשים להתמודד עם מקרי פגיעות ראש, בשל מחסור בציוד ובאספקה רפואיים. הוא הדגיש כי ישנם חולים שחייבים לפנותם לבתי חולים בערים אחרות, כדי שיזכו לטיפול הולם.

 

האמבולנסים אולי מסמלים יותר מכל את המצב הקשה באזור. ניידות רבות הוזעקו מרחבי טורקיה כדי לעזור בפינוי הנפגעים מארג'יש לוואן. עם זאת, צוותים רבים כלל לא הפעילו כלל את הצופרים, מה שאומר שהם לא מסיעים פצועים, אלא גופות.

 

בעיר ארג'יש, שנפגעה הכי קשה באסון הטבע, הוקמה בינתיים רק נקודת חלוקת מזון אחת. מדובר בעיר שמאכלסת כ-73 אלף איש. גורמים רשמיים סיפרו על מחסור משמעותי באספקה ובציוד. במשך שעות לא הגיעה משאית אחת. כל מרקם החיים במקום התפורר: בנקים, בתי חולים וחנויות נפגעו או נהרגו ברעידת האדמה. עם זאת, לא התקבלו דיווחים על בזיזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילד בידי צוותי ההצלה
צילום: MCT
ניצול מחולץ מבין ההריסות
צילום: רויטרס
מתקשים להתמודד עם המצב
צילום: MCT
מומלצים