שתף קטע נבחר

סיוט בתחנה המרכזית בירושלים: נהירה לרב-קו

כרטיסי חופשי חודשי והכרטיסיות יבוטלו בעיר ב-1 בנובמבר, ובמקביל החלה מכירת כרטיס ההנחות לסטודנטים שתסתיים גם היא באותו תאריך. התוצאה: תור של אלף איש ליד עמדות ההנפקה. משרד התחבורה ואגד: "נתגבר את העמדות"

מי שעבר היום בתחנה המרכזית בירושלים צפה בתורי ענק שהשתרכו מול עמדות כרטיס הרב-קו - קרוב לאלף איש ביקשו להנפיק את כרטיס הנסיעה באוטובוס.

 

 

הלחץ נוצר משום שרק הבוקר החלה אגד להנפיק את כרטיס ההנחות לסטודנטים, והם החלו לנהור לעמדות, ונאלצו לעמוד בשני תורים עצומים: תור שמאשר את היותם סטודנטים ומשנה את סטטוס הכרטיס שלהם להנחה מורחבת מזו שניתנה בשנה שעברה (50% גם בקווים בין עירוניים); ותור להטענת הכרטיס כשנתי או כסמסטריאלי.

 

בנוסף, עמדו בתורים אזרחים שאינם סטודנטים שהחליטו להנפיק רב-קו מפני שכרטיסיות הנייר וכרטיסי החופשי חודשי יבוטלו ב-1 בנובמבר. כל מי שחיכה לרגע האחרון, הסתער היום על העמדות כדי לקנות רב-קו שיחליף את הכרטיסים הישנים. כיוון שגם המועד האחרון להטענת כרטיסי הסטודנט הוא ה-1 בנובמבר, נוצר לחץ אדיר.משום מה באגד לא נערכו כראוי לכך שכל הביטולים וכל החידושים כולם התנקזו לאותו שבוע לחוץ אחד.

 

חייבים לעמוד בתור לפני שתי העמדות

יבגני, תושב בית תקוע שאינו סטודנט, היה מבין הממתינים בתור שביקשו להחליף את כרטיסיית הנייר ברב-קו: "לפני בתור עמדו 500 איש ולא הצלחתי לקנות את הרב-קו", הוא מספר. "ב-1 בנובמבר מבטלים את הכרטיסיות, ואם גם מחר יהיה שם תור כזה אני לא יודע מה אעשה".

 

אין ספק שגם לתושבים היה אשם תורם. הודעות על ביטול הכרטיסיות וכרטיסי חופשי חודשי פורסמו כבר במשך למעלה מחודש, כולל במגזר הערבי והחרדי. 50 תחנות הנפקה פוזרו בעיר, אך עד כה, רובן עמדו שוממות. לסטודנטים לעומת זאת, לא היתה הרבה ברירה והם נקלעו היום בעל כורחם לבלאגן הזה. 

  

"טעינת כרטיס רב קו של חברת אגד בירושלים הפכה לפרוצדורה לא הגיונית של המתנה של כמה שעות ואפילו יום שלם", אמרה ל-ynet אוולין, סטודנטית ששילמה לפני מספר ימים על כרטיס סטודנט דרך אתר אגד, ועדיין לא זכתה לקבל אותו לידיה.

 

"שלב 1- עמדת שינוי סטטוס סטודנט, שנפתחת בשעה 6:00 בבוקר, עם תורים ארוכים ופסיכיים וכאלף ממתינים בתור. בעמדה הזאת, מאשרים שאת סטודנטית. שלב 2 – מעבר לעמדת הטענת כרטיס רב-קו שנתי או סמסטריאלי, שנפתחת רק כעבור 4 שעות, בשעה 10:00, וגם בה ממתינים רבים. אי אפשר לעמוד רק בעמדה אחת חייבים לעמוד בתור בשתי העמדות. בשלב הזה כבר ויתרתי".

 

סטודנט עומד יום שני ברציפות בתור

סטודנט בשם אורי כתב ל-ynet: " רק היום בצהריים ניתן היה להתחיל לטעון את כרטיסי הסטודנטים בחופשי תקופתי. מדובר בארבעה ימים לפני תחילת שנת הלימודים, ויותר מאלף איש עמדו בתחנה המרכזית. קיבלנו מספרי תור כפולים. לדוגמא 100 אדום ו-100 ירוק. קודם מסיימים את כל המספרים האדומים ואז עוברים לירוקים. ככה מגיעים לאלפי אנשים בתור.

 

"כדי להגדיל את הסיוט, יש רק שלושה מוקדים בי-ם שבהם ניתן לשנות את הסטטוס ל'סטודנט פלוס'-ושלושה מוקדים אחרים ושונים שבהם ניתן להטעין את הכרטיס החופשי תקופתי לסטודנט.

 

"אני מוצא את עצמי עומד שעות בתור, זה היום השני ברציפות, מפסיד שעות עבודה יקרות, רק כדי לגלות ששעות הפעילות של המוקד מסתיימות הרבה לפני שאני מגיע לדלפק. זה פשוט לא הגיוני. על אגד להגדיל את שעות הפעילות או את מספר המוקדים. הטלפונים והמיילים ששלחתי בינתיים לא שינו משהו".

 

"קניתי כרטיס ואני עדיין משלם באוטובוס בגלל התורים"

חשוב לציין שהרב-קו לסטודנטים נכנס לתוקף החל מהרגע שהסטודנט מקבלו לידיו. כלומר גם אם שילמתם עליו באתר האינטרנט של אגד ב-15 באוקטובר והשגתם אותו רק ב-28 בנובמבר, תוקפו יהיה מ-28 בנובמבר 2011 עד 28 בנובמבר 2012.

 

אך הליך החלפת הכרטיס לסטודנט פלוס הפך לסיוט לרבים. רובם לא הצליחו להניח ידם על הכרטיס בגלל התורים הכמעט בלתי עבירים. "שילמתי 1,374 שקל על הכרטיס ועדיין לא קיבלתי אותו בגלל המתנות של שעות בתור", אמר ל-ynet הסטודנט נתנאל.

 

"את הכרטיס קניתי דרך האתר של אגד, כי רק שם אפשר לקנות אותו. באתר נאמר שיש להטעין אותו בעמדה. ידוע לי שיש עמדות בקניון רב שפע בשכונת גאולה החרדית, וגבעת נשואה אך שם, בכל עמדה עומד נציג אחד בלבד וחשבתי שבתחנה המרכזית זה ילך הכי מהר. טעיתי.

 

"ניגשתי לתחנה המרכזית, עמדתי בתור ולאחר שעה ורבע של המתנה, אמרו לנו שיש לעבור לעמדה אחרת כדי לשנות את הסטטוס של הכרטיס מסטודנט לסטודנט פלוס. ניגשתי לשם ושם קיבלתי מספר 945. זאת אומרת שיש למעלה מ-900 איש לפני בתור.

 

"היו שם שתי עמדות לטעינת כרטיס ושתי עמדות להנפקת כרטיס ורק שני אנשים שעובדים שם. עמדתי שם 3.5 שעות עד שהתייאשתי. שילמתי על כרטיס של שנת הלימודים הנוכחית, יש ברשותי כרטיס של שנת הלימודים שעברה, אך היום נסעתי באוטובוס בתשלום רגיל.

 

"זה פשוט זילות וביזיון שחברת אגד בירושלים, מעמידה רק שתי עמדות ללמעלה מארבעת אלפים סטודנטים שהגיעו היום להנפיק כרטיס שכבר שולם ואינו מכובד"

 

"נפתח עוד עמדות"

ממשרד התחבורה נמסר כי המשרד יבדוק אפשרות לפתוח עמדות נוספות, "עיקר הלחץ הוא בתחנה המרכזית בירושלים לכן נתגבר אותה בעמדות".

  

מאגד נמסר בתגובה ש"נוצר לחץ בגלל שמשרד התחבורה פרסם כי החל מ-1 בנובמבר יפסיקו לכבד כרטיסיות, ובגלל הכרטיס לסטודנטים. נחנו צופים שתוך ימים הלחץ ירד, ויחד עם סיטי פס נפתח עמדות ניידות נוספות ברחבי העיר במקומות בהם יש ביקוש יתר. תושבים שישארו עם כרטיסיה יוכלו להחליפה ברב-קו במחלקה לפניות הציבור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
תור לרב-קו. הכרטיס הנחשק
צילום: אריאל לוי
מומלצים