שתף קטע נבחר

עוד מומחים מאיימים להתפטר: "משפילים אותנו"

"דורכים עלינו וגוזלים מאיתנו את מה שמניע את כולם - והוא התקווה", אומרים רופאים בכירים שמצטרפים למאבק המתמחים. לפחות 10 עשו זאת באיכילוב, גם מנהל המיון בשיבא כתב מכתב התפטרות, אך טרם הגישו. היום: דיון בבג"ץ

בית הדין הציל זמנית את מערכת הבריאות מקריסה, אבל הזעם על ההסכם עם האוצר לא דועך, וסכנה חדשה וחמורה מרחפת. להפגנה אתמול בתל-אביב נגד תנאי ההעסקה באו כאלפיים בני אדם - רובם מתמחים, סטאז'רים וסטודנטים לרפואה - אלא שיותר ויותר רופאים בכירים מצהירים על כוונתם להתפטר. היום (ג') אמור בג"ץ לדון לראשונה בעתירת המתמחים נגד ההחלטה לפסול את התפטרותם.

 

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

היוזמה החדשה החלה בבית החולים איכילוב בתל-אביב, ואליה הצטרף היום  מנהל המיון בבית החולים שיבא בתל השומר, ד"ר ג'קי אור. "הכנתי וחתמתי על מכתב שאומר שאני מתפטר", הוא אמר היום ל-ynet. "עדיין לא הגשתי אותו ואני כרגע בשיחות עם מנהלי מחלקות שהביעו את ייאושם ורצונם להתפטר והחליטו גם הם לעזוב".

 

עוד מאמש הצהירו רופאים בכירים באיכילוב בגל האיומים. "לנסות ולהציג את המאבק כרק של מתמחים זו טעות. ברשותי מספר שמות של רופאים בכירים שמתכוונים להתפטר ולעזוב את עבודתם בבית החולים הציבורי ולעבור לפרטי, כי כך הם לא מוכנים להמשיך לעבוד", אמר ד"ר יוסי פז, מנהל תחום ניתוחי ריאות וסגן יו"ר ועד הרופאים באיכילוב.

 

"העם לא מתלוצץ עם רופאיו". אמש בהפגנה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"העם לא מתלוצץ עם רופאיו". אמש בהפגנה(צילום: ירון ברנר)
 

"כרגע מדובר על חמישה מנהלי מחלקות ורופאים בכירים נוספים מאיכילוב, ולצערי הדבר תופס תאוצה מהר משחשבתי. אני יודע על יותר מעשרה רופאים בכירים. המכנה המשותף לכולם הוא הדאגה מהעתיד. כולם חוששים וחושבים על הפנסיה שלהם. זה לא ייתכן ששופט בבית הדין לעבודה יקבל פנסיה של פי 13 משל רופא. אני מניח שמנהלי בית החולים מודאגים מהסיטואציה שנוצרה, אבל זה המצב שנגזר עלינו".

 

"לקצר את משך ההסכם"

סגן מנהל המחלקה הניוירולוגית באיכילוב, ד"ר אמנון מוסק, הוסיף: "אנחנו מרגישים חוסר אונים נוכח מה שקורה במערכת הרפואה. הגיעו מים עד נפש. אנחנו לא מצליחים לסדר את המערכת - אז המערכת תצטרך להסתדר בלעדינו".

 

מוסק טרם הגיש את מכתב ההתפטרות שכתב, "אבל מילאתי טופס על כוונתי להתפטר. אם לא תהיה דרך אחרת והמערכת תישאר כמו שהיא, אני לא רואה את עתידי בה. אני יודע שעם ההסכם שנחתם ל-9 שנים, אני לא אראה שום שינוי, וזה מתסכל לראות את המצב של הרופאים הצעירים אצלנו".

 

"עובד בכפייה". מתמחים מפגינים, אמש בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"עובד בכפייה". מתמחים מפגינים, אמש בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
 

"אני כבר בעמדה בכירה, כך שעבורי לא מדובר בפן הכלכלי", הוא הוסיף. "אני מרגיש שדורכים עלינו, משפילים אותנו וגוזלים מאיתנו את מה שמניע את כולם - והוא התקווה. אני ורבים חושבים שאנחנו לא מעוניינים בתוספת, שלא יכניסו שקל כתוספת אלא שיקצרו את ההסכם לשלוש שנים - ואחרי זה נחליט מה לעשות. אם זה יקרה אני חושב שיהיה אפשר להמשיך הלאה". 

 

תסכול שלא ניתן לבטא בכסף

היום יתחיל הדיון בבג"ץ בנוגע להתפטרותם של המתמחים אבל לטענת הרופאים הבכירים, לא יהיה זה פיתרון האמיתי לבעיה. "הבג"ץ זה סיפור עצוב", המשיך ד"ר מוסק, "אם הוא יאפשר להם להתפטר אז 800 אנשים טובים יעזבו והמערכת תקרוס. השאלה האמיתית ולה לא נותנים את התשובה בבתי המשפט היא למה הדבר הזה קורה? למה אותם אנשים מוכנים להפסיק להיות רופאים? התשובה היא תסכול שלא ניתן לבטא אותו בכסף". 

 

גם בבית החולים רמב"ם בחיפה נשמעים קולות דומים. הרופאים הבכירים שם ישקלו בימים הקרובים את צעדיהם, ולדברי אחד מחברי ועד הרופאים ומנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית, פרופסור יהודה אולמן, גם התפטרות על הפרק. "ברמב"ם נעשה סיעור מוחות בין מנהלי המחלקות והרופאים הבכירים וחשבנו על האלטרנטיבות העומדות בפנינו. ראינו שכל הדברים די חסרי שיניים כי לרופאים אין כל כך את המצפון לשבות וכנראה שניאלץ לעזוב את המערכת הציבורית ולעבור למערכת הפרטית שאותה בממשלה מנסים לטפח".

 

לדברי אולמן, "בכל מקרה, מתמחים צריכים לדעת שהם לא לבד במאבק הזה, שהוא מאבק על תדמיתה של הרפואה הציבורית כולה במדינת ישראל. זהו מאבק שישפיע על כל רופא ורופא".

 

שלשום היו אמורים נציגי המתמחים להתייצב לפגישה עם נציגי האוצר, משרד הבריאות וההסתדרות הרפואית, אך הם החליטו להחרים את הפגישה נוכח המבוי הסתום במגעים, וחוסר הטעם בדיון בהצעות האוצר, "המובילות להרס שירותי הרפואה הציבורית, ולפגיעה בחולים", כהגדרתם. אנשי האוצר והממונים על השכר, עם זאת, מדגישים כל העת כי הם ממשיכים במאמציהם להביא לפתרון. 

 

במהלך השבועות האחרונים הצטרפו מאות רופאים מבית החולים רמב"ם לארב"ל, הגוף החדש המבקש לייצג את רופאי בתי החולים בתוך ההסתדרות הרפואית, שחתמה על ההסכם מעורר המחלוקת עם משרד האוצר.

 

מבית החולים איכילוב נמסר בתגובה: "מדובר בהצהרת כוונות בלבד של מספר רופאים בכירים מבית החולים, לא הוגשו שום מכתבי התפטרות".

 

בהכנת הידיעה השתתף אחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה אמש בתל-אביב
צילום: ירון ברנר
"דורכים עלינו ומשפילים אותנו"
צילום: ירון ברנר
מומלצים