שתף קטע נבחר

כמה ישראלים חשפה גוגל לבקשת רשויות החוק?

פרטיהם של עשרות ישראלים, ככל הנראה, נמסרו לרשויות החוק ב-2011. כך לפי דו"ח שקיפות עולמי של גוגל שמצביע גם על הסרת תוצאות חיפוש, סרטים מיוטיוב ועוד תוכן לבקשת ממשלות

גוגל מסרה לרשויות החוק בארץ פרטים של עשרות גולשים ישראלים במחצית הראשונה של 2011. זו הערכה שעולה מדו"ח שקיפות חצי-שנתי שמפרסמת החברה. לא ידוע מה המספר המדויק של הגולשים שנחשפו כי גוגל לא מפרטת מה הוא. היא גם לא מפרטת מה הנסיבות המדויקות שבגינן נמסרו הפרטים, או אם אלו נמסרו במסגרת של צו משפטי או פשוט בקשות של המשטרה. בגוגל מציינים בכל הדו"ח באופן כללי כי מספר הבקשות לפרטים במסגרת חקירות פליליות עולה מדי שנה, וכי בכל מקרה הפרטים נמסרים רק אם הבקשה מגיעה כחוק.

 

הגרף הישראלי בגוגל ()
הגרף הישראלי בגוגל

 

עוד מציין הדו"ח שהרשויות בישראל שלחו ב-2011 פחות מעשר בקשות להסרת תוכן משירותי גוגל: תמונה מפיקאסה, סרטון מיוטיוב, או הסרת תיבת ג'ימייל לדוגמה. מתוך הבקשות שהתקבלו, גוגל נענתה רק לרבע באופן מלא או חלקי. בדו"ח מצוין כי במספר נמוך שכזה, החברה לא מפרטת איזה סוג של תוכן ומה הסיבה להסרתו. מגוגל ישראל לא נמסר מידע נוסף על הבקשות הללו.

 

עוד בynet מחשבים

 

מסירים אתרים נאצים

הדו"ח עוד מראה כי ברזיל, גרמניה, ארצות הברית ודרום קוריאה הן המדינות ששלחו לגוגל הכי הרבה דרישות להסרת תוכן משירותיה. במחצית הראשונה של 2011, גוגל הסירה סרטונים מיוטיוב, תוצאות חיפוש, תוכן מהרשתות החברתיות והבלוגים שלה, תמונות מפיקסה, תיבות ג'ימייל ועוד.

 

הסיבות שמפורטות בדו"ח להסרת התוכן הן: התחזות, השמצות, הסתה, פורנוגרפיה, פגיעה בפרטיות אלימות ועוד. ברזיל שלחה 224 בקשות להסרת פרטי תוכן שונים. בגוגל מסבירים שהסיבה לריבוי הבקשות נובעת מהפופולריות של הרשת החברתית אורקוט במדינה. בשנה שעברה נקנסה גוגל בגלל שלא סיננה בדיחות גסות, והודעה שמכנה כומר בכינוי פדופיל. בגרמניה, הוסרו 1,585 תוצאות חיפוש שנחשבות למשמיצות בעקבות 50 צווים שהחברה קיבלה מבתי משפט במדינה. בדו"ח מצוין כי התקבלו בקשות להסיר אתרים שמוכרים מזכרות נאציות, דבר שמנוגד לחוק בגרמניה.

 

 

בארצות הברית גוגל קיבלה בקשה להסיר סרטונים ביוטיוב שמראים אלימות משטרתית או משמיצים שוטרים ונציגי רשויות אכיפה אחרים. החברה אומרת שסירבה לבקשות הללו. גוגל קיבלה גם בקשות לחשיפה של 11,057 גולשים בארצות הברית, ונענתה ל-93 אחוזים מהבקשות. לאחרונה דווח כי חוק האזנות סתר מ-1986 איפשר לממשלת ארצות הברית לקבל פרטים של מתנדב באתר ההדלפות ויקיליקס.

  

בדרום קוריאה הסירה גוגל בעיקר תוצאות חיפוש ומודעות פרסומת שהיו מנוגדות לתקנות מנהל התרופות והאוכל הקוריאני - כלומר מודעות לתרופות האסורות ללא מרשם, ככל הנראה - החברה לא מפרטת.

 

בסין, מדינה שגוגל הייתה מסוכסכת איתה בשנתיים האחרונות וכמעט יצאה ממנה, יוטיוב לא היה זמין במחצית הראשונה של 2011. באותה תקופה הגיעו 3 בקשות להסיר 121 פריטי תוכן משירותים אחרים של גוגל. החברה מציינת שנענתה רק להסרת מודעות פרסומת, אך לא מפרטת מעבר לכך ב"דו"ח השקיפות" בגלל שנאסר עליה לעשות כך מטעם הממשלה הסינית. כמו כן, אין נתונים על חשיפת פרטי גולשים בסין.

  

כמעט שקוף

הדו"ח לא מפורט. הוא לא חושף כל בקשה בודדת מכל מדינה, אלא מספק נתונים גולמיים על מספר הבקשות שהגיעו בכל מדינה, מספר הבקשות שנענו, ואפשרות מיון על פי הסיבה והמוצר. בחלק מהמדינות גוגל מציינת בקשות בולטות במיוחד או מפרסמת תובנות שלה מהנתונים.

 

בגוגל אומרים שהם נוקטים בשקיפות הזאת, בין השאר, בשביל להמשיך ולעודד את המחוקק בארצות הברית לעדכן את חוק האזנות הסתר לו מלאו 25 שנה. החוק נחקק כשעדיין לא היה חיבור אינטרנט מסחרי, וחשבונות אימייל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדו"ח השקוף, או האטום למחצה של גוגל
צילום: AP
מומלצים