שתף קטע נבחר

תביעה: הרופאה התעלמה מבדיקות הדם - החולה מת

את התביעה הגישה משפחתו של גבר בן 54, שנפטר בשנה שעברה ביסורים קשים מסרטן הערמונית. לטענתם הוא עבר בדיקה לאיתור המחלה ולמרות שתוצאותיה היו חריגות רופאה של קופ"ח "מכבי" התעלמה מכך. כשהתגלתה המחלה כעבור מספר שנים היא כבר שלחה גרורות לכל גופו

את המוות הזה ייתכן ואפשר היה למנוע: לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה תביעה כנגד קופת החולים "מכבי". התובעים, משפחתו של חולה שנפטר מסרטן הערמונית, טוענים כי טיפול לקוי של רופאה של הקופה הוביל, בסופו של דבר, למותו של החולה. לטענתם מספר שנים קודם לכן ביצע החולה בדיקות דם לאיתור מוקדם של סרטן הערמונית ולמרות שהתגלו תוצאות חריגות - הוא לא הופנה לטיפול. את התביעה, בסכום של 3.8 מיליון שקלים, הגישו בשם בני המשפחה עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין ושמואל יקירביץ.

 

עוד על סרטן הערמונית:

סרטן הערמונית: המחלה שהורגת ישראלי אחד ביום

סרטן הערמונית: להיבדק, לנתח - או לא לעשות כלום?

סרטן הערמונית: תמיד מצריך טיפול? 10 עובדות  

 

למרות התוצאות - לא בוצעה בדיקה רקטלית

כתב התביעה מפרט את מותו של החולה, בגיל 54 בלבד, שהיה בריא ופעיל עד לפרשה. הוא הופנה על ידי רופאת המשפחה לבדיקת PSA בדם. מדובר בבדיקת סקר מקובלת לגילוי מוקדם של סרטן הערמונית. תוצאת הבדיקה הראתה ערכים חריגים והוא הופנה לביצוע שתי בדיקות נוספות, שגם הן הראו תוצאות לא תקינות.

 

אלא שרופאת המשפחה, כך עולה מכתב התביעה, לא ביצעה בחולה כל בירור רפואי, כמו בדיקה רקטלית בה הייתה מחוייבת, ולא הפנתה אותו לבדיקת מומחה אורולוג או אונקולוג לביצוע ביופסיה מבלוטת הערמונית, כמתבקש על פי התוצאות.

 

כעבור מספר שנים פנה האיש לאורולוג שהפנה אותו שוב לאותה הבדיקה. הפעם הראו התוצאות ערך גבוה ביותר של 250, פי 60 מהערך המקסימלי המותר. הוא הופנה בדחיפות לביצוע ביופסיה מבלוטת הערמונית ואובחן כסובל מסרטן מתקדם של הערמונית עם פיזור גרורתי נרחב בכל הגוף: לעצמות האגן, לחוליות בעמוד השידרה ולצלעות.

 

לנוכח מצב המחלה המתקדם הוא החל בסדרת טיפולים קשים, אולם אלה לא עצרו את המחלה והגידול המשיך לשלוח גרורות לגוף. ב-2009 הוא הפך למשותק בארבע גפיים, איבד השליטה על הסוגרים עקב לחץ הגידול על חוט השידרה הצווארי ולמרות שנותח - מצבו לא השתנה. לפני כשנה, לאחר למעלה משנתיים של כאבים חשוכי מרפא בשל גרורות בעצמות, הוא נפטר.

 

"אם היו ממשיכים בבירור - הוא היה מבריא" 

מומחה לרפואה פנימית ולאונקולוגיה קבע בחוות דעתו, המצורפת לכתב התביעה, כי התעלמות הרופאה מתוצאות הבדיקות, ובמיוחד מהבדיקות החוזרות, מנעה מהחולה בירור וטיפול שהיה צריך להתבצע ללא כל דיחוי. "אם היו ממשיכים בבירור כנדרש בחולה אשר ערכי בדיקת ה-PSA שלו הם 10, פי שלושה מהנורמה, ומבלי שניתן לכך הסבר, הרי שהיו מגלים את המחלה עוד בשלב המוקדם, החולה היה מטופל והיה מבריא מהמחלה, מאחר וההישרדות בשלב מוקדם הינה קרוב ל-100%. האיחור באיבחון הביא לגסיסה איטית וספוגה בסבל לא יתואר".

 

עורכי הדין מציינים בכתב התביעה כי הנפטר היה בעל תואר שלישי בהנדסה פטרוכימית, מנהל המעבדה לתעשיות פטרוכימיות בחיפה, פעיל ובעל עשייה רבה בחייו. פטירתו הותירה את רישומה הקשה על בני משפחתו, ואלמנתו, שטיפלה בו במסירות במהלך אישפוזו, נכנסה למצב נפשי קשה.

 

מ"מכבי שירותי בריאות" נמסר בתגובה: "אנחנו לומדים את פרטי התביעה ומידע נוסף על מנת לגבש את תשובתנו לבית המשפט".

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterskock
סרטן הערמונית. בשלב מוקדם יש כמעט 100% ריפוי
צילום: shutterskock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים