שתף קטע נבחר

בריטניה: איסור התרומות לשמאל יפגע בישראל

השגריר מתיו גולד מתח ביקורת על הצעת החוק שזכתה לתמיכת ראש הממשלה, לאסור על ארגונים קבלת תרומות ממדינות זרות, והביע חשש מהשלכותיו. "אנו תומכים בארגוני זכויות אדם בכל העולם, מטרתנו אינה נגד ממשלת ישראל"

ראש הממשלה הביע תמיכה, שר החוץ ניסה לעקוף מימין - ושאלת הכסף האירופי שמגיע לארגוני השמאל גוררת עוד אזהרה לישראל. שגריר בריטניה בישראל, מתיו גולד, מתח היום (ד') ביקורת חריפה על הצעת החוק שאוסרת למעשה מימון זר לארגונים בישראל.

 

מימון ארגוני השמאל - כותרות אחרונות בנושא:

 

גולד שוחח הבוקר עם ח"כ אופיר אקוניס מהליכוד, יוזם הצעת החוק שזכתה לגיבוי מצד בנימין נתניהו, ואמר כי לבריטניה יש חששות אמיתיים מהעניין: "אנו תומכים בארגוני זכויות אדם במספר רב של מדינות בעולם, מטרתנו לתמוך בערכים אוניברסאליים והיא לא נגד ממשלת ישראל". השגריר הזהיר כי החוק ישפיע לרעה על ישראל בקרב הקהילה הבינלאומית.

 

הצעתו של אקוניס אמורה לעלות ביום ראשון בוועדת השרים לענייני חקיקה. בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי היא "באה לאסור על עמותות בישראל לקבל תרומות מממשלות וגופים בינלאומיים כדוגמת האו"ם והאיחוד האירופי. לאור פעילותן המתסיסה של ארגונים רבים הפועלים תחת מסווה של 'ארגוני זכויות אדם' ובאים להשפיע על השיח הפוליטי, אופייה ומדיניותה של מדינת ישראל".

 

"לא ייתכן", נכתב, "שמדינת ישראל תאפשר באופן חופשי ומוצהר למדינות העולם להתערב בענייניה הפנימיים. הצעת החוק לא באה לפגוע בעמותות חברתיות ואחרות,

 ההצעה באה למנוע את התערבותן של מדינות זרות בפוליטיקה הישראלית באמצעות התמיכה בעמותות בעלות אופי פוליטי ולשים סוף להתערבותם של גורמים זרים בקביעת עתידה ואופייה של מדינת ישראל והחיים בה".

 

בסיעת ישראל ביתנו הודיעו שידרשו מוועדת השרים לענייני חקיקה לדון גם בהצעתה של חברת הכנסת פאינה קירשנבאום באותו נושא. ההבדל: היא מתירה קבלת תרומות ממדינות זרות, אך מטילה עליהן מס של כ-45%. בכל מקרה, ארגוני השמאל הם שישלמו את המחיר, מאחר שהם זוכים למרבית המימון מטעם מדינות זרות - בעיקר מאירופה - בעוד ארגוני ימין נהנים לרוב מתרומות פרטיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא נגד ישראל. השגריר גולד
צילום: עופר עמרם
מומלצים