שתף קטע נבחר

פרס הכריז: 125 ערבים נקלטו בחברות היי-טק

נשיא המדינה קיים הבוקר אירוע חגיגי לרגל הישגי פרויקט "מענטק", שנועד לקדם בצורה משמעותית את קליטתם וגיוסם של עובדים מהמגזר הערבי בחברות ההיי-טק בישראל. "קליטת אקדמאים ערבים תשפר את איכות חברות ההיי-טק והיא מהפכה של ממש גם בהקשר החברתי", אמר פרס

125 אקדמאים ערבים נקלטו בחברות ההיי-טק המתקדמות בישראל מאז השקת פרויקט "מענטק" - כך נחשף הבוקר (א') באירוע חגיגי שקיים הבוקר נשיא המדינה, שמעון פרס, בהשתתפות ראשי חברות היי-טק המובילות בישראל.

 

 

הפרויקט, אותו יזם הנשיא יחד עם נשיא סיסקו העולמית, ג'ון צימברס, נועד לקדם בצורה משמעותית את קליטתם וגיוסם של עובדי היי-טק מהמגזר הערבי בחברות ההיי-טק בישראל. בשנים האחרונות נרשמו מדדים שליליים ביותר באשר לקליטתם של ערבים בהיי-טק, ופעמים רבות נוצרו חסמים של ממש שמנעו אפילו את הגעתם לשלב ראיונות העבודה.

 

צילום: מארק ניימן, לע

 

 

המיזם כולל אתר אינטרנט ייעודי ויחודי לקליטת קורות חיים ושורה של מנהלי משאבי אנוש אשר מסייעים ומדריכים את המועמדים לקראת ראיונות העבודה. אלו מכשירים אותם דרך סדנאות וימי קריירה ומפנים אותם ללמעלה מ-20 חברות היי-טק מובילות שנענו לקריאת הנשיא והצטרפו למיזם.

 

מדובר באקדמאים וסטודנטים בוגרים במקצועות הרלוונטים לחברות ההיי-טק – מדעי המחשב, מתמטיקה, פיזיקה, הנדסת תוכנה, חמרה והנדסת חומרים.

 

בכנס שנערך הבוקר, הכריז הנשיא כי 125 אקדמאים ערבים גוייסו להיי-טק הישראלי. הוא הודה בחום למנכ"לי החברות: "פנינו אליכם לפני פחות משנה עם היוזמה והסתערתם עליה ברצינות גמורה, במסירות וברגש יוצא מן הכלל. קליטת אקדמאים ערבים תשפר את איכות חברות ההיי-טק והיא מהפכה של ממש גם בהקשר החברתי. בישראל אין אפליה פורמלית בחוק אך יש בהחלט אפליה בפועל ועלינו להגן על המיעוט, בעיקר בתחום הכלכלי בו ההכנסות קטנות יותר".

 

"שאלתי את עצמי היכן אפשר לתקן ואחת התשובות שמצאתי היא 'מענטק'. 40% מהשוק הישראלי מבוסס על היי-טק, זה התחום המפרנס ביותר ובעל היוקרה הגבוהה ביותר, והמגזר הערבי עדיין אינו נהנה מפירות ההיי-טק. כניסת נציגי המגזר לענף היא הדרך להעלאת קרנו ופרנסתו של האזרח הערבי בישראל", אמר הנשיא למנכ"לים.

 

רצוי לעבור את מחסום 1,000 המועסקים

הנשיא ביקש מהנוכחים בכנס להמשיך בעשייה כדי שבשנה הבאה יוכל להכריז על 1,000 עובדים שגוייסו בעקבות הפרויקט. "את מחסום ה-100 שהוצג בראשית הפרויקט כבר עברתם ובשנה הבאה ניתן ורצוי לעבור את מחסום 1,000 המועסקים", אמר פרס.

 

זיקה אב-צוק, מנהלת בכירה בחברת סיסקו, הדגישה כי המיזם נועד לתת סיכוי שווה לעובדים במגזר הערבי, המהווה 20% מהאוכלוסיה אך שיעורו בהיי-טק הוא נמוך ביותר.

 

יהושע בקולה, מנכ"ל HP שגייסה 22 עובדים ערבים מאז תחילת הפרויקט, עדכן את הנשיא כי "ב-9 חודשים גייסנו 22 עובדים במגוון מקצועות בינהם הנדסת מכונות, תוכנה, פיזיקאים, כימאים ועובדי מעבדה".

 

מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל שגייסה כ-31 עובדים ערבים לחברה ממועד ההשקה, עדכנה: "אינטל מבינה יתרון עיסקי של Diversity הצטרפנו בשמחה ליוזמה וגייסנו 31 אקדמאים ערבים למשרות שונות".

 

עומר גאווי, בן 23 מכפר קרע, הוא בוגר הטכניון והמגויס הראשון לפרויקט שמועסק כמתכנת בסיסקו, סיפר לנשיא: "בסביבה בה גדלתי לא היתה מודעות גדולה להיי-טק וכולם הלכו על משהו בטוח כמו להיות מורה או רופא. אני כבר בתיכון גיליתי שאני אוהב את תחום המדעים ואיני רואה עצמי בתחום אחר והחלטתי ללכת על זה עד הסוף וללמוד בטכניון.

 

"אני רוצה להודות לכל מי שקשור לפרויקט – לנשיא המדינה, לסיסקו ולכל החברות המעסיקות. אני מאמין שהקבעון של שני המגזרים צריך להישבר, אנחנו באים להגיד שערבי יכול להיות גם עובד ועובד מצטין בהייטק, הזמנים השתנו והמודעות גברה.בטכניון יש מספר שיא של סטודנטים ערבים. יש פוטנציאל רב שניתן לממש אותו".

 

משתתפים נוספים אשר לקחו חלק באירוע היו מנכ"ל SAP, מיקי שטיינר; מנהל הפעילות של אמדוקס ישראל, שי לוי; מנכ"ל ORACLE, משה חורב; מנכ"לית RSA, מיכל בלומנשטוק ברוורמן; מנכ"ל Galil Software, אינס סעיד; מנכ"לית Manpower, אורנה סגל; מנכ"לית קו משווה, יעל קאהן-שרון; מנכ"לית צופן, סמדר נהב מנכל"ית בית הנשיא, אפרת דובדבני והפרויקטורית מטעם בית הנשיא, עו"ד אסנת זמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא המדינה שמעון פרס
צילום: מארק ניימן,לע"מ
מומלצים