שתף קטע נבחר

על בדלי סיגר, וורן באפט והצלחה בחיים

כולנו נוטים הרבה פעמים לראות "בדל סיגריה" לידנו, ולא מתכופפים להרים אותו, ולעתים בדל הסיגר הזה יכול להיות מקפצה משמעותית ליצירת הצלחה בחיינו

וורן באפט, איל ההון אמריקאי המתמחה בהשקעות, נחשב למשקיע הפרטי הגדול ביותר בעולם. באפט מדורג שלישי בטבלת האנשים העשירים ביותר בעולם, עם הון אישי הנאמד ב-50 מיליארד דולר.

 

עוד טורים מאת הכותבת:

  • גברים מהמשרד ונשים מהמטבח - על דעה קדומה

 

בביוגרפיה שלו, באפט מביא משל מעניין להצלחה בעולם העסקי בתחום המניות. הוא מספר שהמורה שלו בתחום הוא בנג'מין גראהם, מחבר הספר "המשקיע הנבון", לדעת באפט - "הספר הטוב ביותר על השקעות אשר נכתב אי פעם".

 

באפט אומר שגראהם לימד אותו משוואה מאד פשוטה - בודדים בלבד מתכופפים ברחוב כדי להרים בדלי סיגר שעדיין נותרו בהם שאיפות בודדות. רק מה - אלו עדיין כמה שאיפות טובות לחובב הסיגר.

 

באותה מידה, גם בשוק העסקים ניתן למצוא חברות שכמעט אף אחד כבר לא מעוניין בהם, רוב האנשים לא מוצאים בהן עניין, אך למעשן החובב נותרו בהן עדיין כמה שאיפות.

 

לא כולנו אנשי עסקים וזה בסדר גמור

דווקא חברות אלו יכולות להפיח רוח חיים לאחר זמן מה ולצמוח הרבה יותר רחוק ממה שרוב האנשים, אלו שלא טורחים להתכופף ולהרים את הסיגר, היו מעזים לשער. באפט השקיע בחברות רבות שמשולות לבדל הסיגר שאף אחד לא מתכופף אליו, ואני נוטה לחשוב שרבים היו מתחלפים עם מצב העו"ש שלו (כולל כותבת שורות אלו)... לא כולנו נוטים להשקיע במניות, לא כולנו אנשי עסקים וזה בסדר גמור.

 

אבל כולנו נוטים הרבה פעמים לראות "בדל סיגריה" לידנו, ולא מתכופפים להרים אותו, ולעתים בדל הסיגר הזה יכול להיות מקפצה משמעותית ליצירת הצלחה בחיינו.

 

אני בטוחה שיצא לכם לשמוע על איזו השקעה טובה, או איזו הצעת עבודה שנראתה די אפרורית וביטלתם אותה במחי יד. לאחר כמה חודשים או שנים, שמעתם שמי שכן בחר לקפוץ על המציאה צבר הצלחה מרשימה.

 

הרבה פעמים הטייס האוטומט שלנו נוטה מתוך שמרנות, או זהירות מובנת, או כל סיבה שהיא, לבטל הזדמנויות שונות עליהן אנו שומעים.

 

פיטר קאש, בספרו המרתק "המנכ"ל והדלת המסתובבת", מספר על כך שכדי לאתר הזדמנויות עסקיות, מספיק לעלעל בעיתון ברמה יומיומית ולחפש הזדמנויות. העיתון פשוט מלא הזדמנויות ובעידן של הרישות החברתי ושל האינטרנט, בעיני, אנו "מופצצים" בהזדמנויות שונות ליוזמות.

 

כמה רעיונות

1. חשוב להיות בערנות כדי לקלוט את ההזדמנויות השונות הנקרות אלינו. גם במקום העבודה שלכם, שימרו על אוזניים ועיניים פקוחות, נהלו שיחות מסדרון, היו "בעניינים" כדי לשמוע רעיונות מעניינים והזדמנויות אשר יכולות לצוץ בעתיד.

 

2. קראו בעיתונות ובמדיה השונה על החדשות ועל המתרחש - דאגו להיות מעודכנים במתרחש. אל תסתכלו על הכותרות כעל משהו גדול ומרוחק- היפכו זאת לחלק מהמציאות שלכם, הורידו זאת בראשכם למשהו פרקטי ולא מרוחק - כלומר, הרחיבו את המציאות שלכם והבינו שגם כותרות בעיתון של היום יכולות להיות המציאות של מחר עבורכם.

 

3. כנסים הם הזדמנות נפלאה להיות מעודכנים, ללמוד על המתרחש בהווה ועל מגמות עתידיות. אני נוהגת ללכת לכנסים לפחות אחת לחודשיים, בתחומי עניין שונים, כדי להתעדכן וללמוד על מגמות השוק ולראות לאן מנשבת הרוח.

לדוגמה, בכנס בו הרציתי בנושא יזמות בעסקים, עלה מנכ"ל העיר המארחת ודיבר על כך שהעתיד שייך לזבל- כל הנושא של פינוי נכון של אשפה, תהליך מיון ומחזור יעיל של האוצר ששמו זבל.

 

ברור שלא לכל אחד זה מתאים, אך זהו רעיון למי שאוזניו כרויות ושיש בידו לקדם מהלך בנושא - כל הזמן עוברים ליד האוזן יוזמות שונות, עלינו רק לפתוח אוזניים ולבדוק הזדמנויות מעניינות.

 

4. אל תיסחפו לבצע החלטות ושיתופי פעולה רק לפי מראית העין החיצונית. ישנם עסקים וארגונים שנראים מאד יפה מבחוץ עם חזות נעימה ומושכת. להבדיל, ישנן חברות שיושבות בבניינים אפרוריים ונראות כשמרניות ולא "סקסיות". אל תתנו לרושם החיצוני לבלבל אתכם ובצעו למידה מקיפה של הארגון, באמצעים השונים העומדים לכם. הרבה פעמים המשפט שלמדנו בילדות - "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו" מסתבר כנכון. וורן באפט מדגיש כל הזמן את הלמידה המעמיקה שביצע בכל חברה אליה פנה לשיתופי פעולה- הוא לא התעצל ולמד לעומק וכך צבר יותר הצלחות במהלך דרכו.

 

5. הקשיבו תמיד לתחושת הבטן שלכם. בצעו מחקר מעמיק של הארגון בו אתם רוצים לעבוד או שעימו אתם רוצים להשקיע, אך לצד זאת, תמיד סמכו על תחושת הבטן שלכם.

 

המנהלים המצליחים ביותר שאני מכירה, בעולם הרחב, מדגישים תמיד את חשיבות תחושת הבטן בכל מהלך עסקי. גם אם הדברים נראים מצוין אך משהו "לא יושב" לכם, הקשיבו לתחושת הבטן ולכו עימה. האינטואיציה היא מורה דרך מצוין כאשר היא נסמכת על ידע רחב שרחשתם מסביב.

 

הכותבת היא מנכ"ל התמרה - תהליכים בעיצוב חיים. ניתן לפנות אליה בדוא"ל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נותרו עדיין כמה שאיפות טובות לחובב הסיגר
צילום: index open
באפט השקיע בחברות רבות שמשולות לבדל הסיגר שאף אחד לא מתכופף אליו
צילום: איי פי
גלית תגורי משה
צילום: צדוק משה
מומלצים