שתף קטע נבחר

אלרוב על דו"חות שופרסל: כללי המשחק השתנו

יוזם מחאת הקוטג', איציק אלרוב, הגיב על הצניחה ברווחי רשת השיווק: "זו התוצאה של הקיץ האחרון. רשתות ויצרנים שלא יורידו מחירים ב 30% יימצאו מהר מאוד בבעיה קשה". האם יעד החרם הבא היא שטראוס? "נחכה לתחילת 2012"

יוזם מחאת הקוטג', איציק אלרוב, הגיב הבוקר (ב') על הדו"חות המאכזבים של רשת שופרסל, ואמר: "זו עוד הוכחה לכוחם החדש והמבורך של הצרכנים, שקולים ומחושבים יותר. רשתות ויצרנים שלא יורידו מחירים ב 30% ויתאימו עצמם לכיס הצרכן, יימצאו מהר מאוד בבעיה קשה". הבוקר פרסמה הרשת הגדולה בישראל את תוצאותיה הכספיות, וחשפה ירידה דרמטית של כ-59% ברווח הנקי.

 

 

לדברי אלרוב, "הציבור היום מתמחר את המוצר לפי כיסו ומחליט אם לקנות או לא. כל נסיון למקסם רווחים על גבינו נידון לכישלון! מחאת הקוטג' שינתה את כללי המשחק וראוי שכל החברות יתחילו להפנים זאת".

 

"הירידה ברווחיות שופרסל זו התוצאה של הקיץ האחרון", אמר אלרוב ל-ynet. "הרשתות מרגישות בכיסן את המחאה החברתית, ואת הצרכן זה לא מעניין, כל עוד סל המזון יקר בעשרות אחוזים מאירופה וארה"ב הצרכן ימשיך להיאבק וימשיך להפגין את הכוח שלו.

 

"היצרנים ורשתות השיווק מבינים יותר ויותר את משמעות המחאה. בהתחלה הם אמרו: 'הבעיה שלכם היא מחיר הקוטג'', אך היום הציבור מתחיל להבין את סדר הגודל של הבעיה בשוק המזון. מדובר במאבק ארוך וממושך, לא יהיה פה זבנג וגמרנו. הציבור מבין שיש לו כוח ביד והוא יכול לנצלו לטובתו והוא יוכל להמשיך להיאבק עד שהמחירים פה ירדו".

 

כיצד אתה מציע ששופרסל תנהג לאור הירידה החדה ברווחיות?

 

"הם יצטרכו להתחיל לנהל את הרשת בצורה אחרת, בצורה שתוביל להורדת מחירים. הצרכן לא מוכן יותר לשלם מחירים מופקעים על מוצרי מזון, לכן הוא מוצא חלופות של רשתות זולות יותר. כל עוד הרשתות לא יבינו זאת ויורידו את המחירים, הן יהיו בבעיה. ברגע שהתחרות בשוק המזון בחלק מרשתות השיווק היא אפסית, הן מנצלות זאת כדי להעלות מחירים".

 

אתה לא חושש שבעקבות המחאה, עובדים יפוטרו?

 

"אנשים לא אוכלים פחות. אזרחי ישראל צריכים להמשיך לאכול, לכן אותם עובדים ימשיכו לעבוד ולייצר מזון, ולמכור מזון. 7.5 מיליון אזרחים לא ימשיכו להישאר בני ערובה של היצרניות ורשתות השיווק ואלה לא ימשיכו עוד להעלות את המחירים ככל העולה על רוחם".

 

אתה מרוצה מהדו"חות העגומים של שופרסל?

 

"אנחנו הצרכנים צריכים להיות מרוצים ברגע שהמחירים ירדו. כל עוד שהמחירים גבוהים הצרכן חייב להמשיך להיאבק".

 

מה השלב הבא במחאה?

 

"אנחנו מחכים לתוצאות ועדת קדמי. במידה שלא תהיה שם בשורה, שר התמ"ת שלום שמחון צריך להניח את המפתחות וללכת הביתה".

 

איימתם להחרים את שטראוס.

 

"בינתיים שטראוס ממשיכה עם המבצעים, ועפרה שטראוס אמרה 'טעינו', אז אנחנו מחכים לראות כיצד היא תתקן את טעותה, לכן נחכה לתחילת 2012 כדי לנקוט בצעדים נגד שטראוס. לא נזנח את המאבק והחברות יודעות את זה".

 

חברי תנועת "ישראל יקרה לנו", שנוסדה בידי שניים ממובילי מחאת הקוטג, בני גרוברמן ואייל עופר, מסרו עף הם בתגובה לדו"חות: "אומרים שהמחאה מתה - עובדתית זה אינו נכון. הציבור הישראלי בוחר להצביע נגד הריכוזיות, נגד הקרטלים בשוק המזון בהצבעה אותה הוא מבצע יום יום בצימצום קניות. מחאה זו נמשכת עד להורדת מחירי המזון בארץ. אנו מצפים לרמות מחירים סבירות. מוטב לרשתות המזון שיבינו שהכסף של הציבור מוגבל - וכעת זה משפיע על רווחיהן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
לא מודאג מפיטורים בענף. אלרוב
צילום: יובל חן
מומלצים