שתף קטע נבחר

חשבון בנק לא מדווח בחו"ל? חלון הזדמנויות נפתח

לאלפי הישראלים המחזיקים חשבונות בנק בלתי מדווחים בשווי מליארדי שקלים, נפתח כעת חלון הזדמנויות שיאפשר להם הליך דיווח ללא קנסות וריביות

עשרות אלפי ישראלים בעלי חשבונות בנק בלתי-מדווחים בחו"ל, יכולים עכשיו לחשוף את המידע על הכנסותיהם ובתמורה הם יזכו להקלות שונות מצד רשות המסים. חשיפת המידע נעשית בהתאם לנוהל חדש אשר פרסמה רשות המסים לגילוי מרצון.

 

 

"גילוי מרצון" הוא הליך וולונטרי של גילוי כספים שלא דווחו כדין לרשויות המס. בתמורה לגילוי המידע על הנכסים וההכנסות שלא דווחו כדין, מוסר המידע זוכה להקלות מדהימות מרשות המסים כמפורט להלן, ובמיוחד מובטח לו חסינות מהליך פלילי.

 

ברשות המסים מאמינים כי קיימים עשרות אלפי חשבונות בנק בחו"ל שנתפתחו על ידי ישראלים מבלי לדווח על כך כדין לרשויות המס. בהתאם להערכות, ישראלים מחזיקים יותר מחמישים מיליארד דולר בחשבונות בנק בלתי-מדווחים בחו"ל.

 

פטור מקנסות וריבית

ישנם סיבות רבות לכך שישראלים מחזיקים בחשבונות בנק בלתי-מדווחים בחו"ל. לעיתים, מדובר בישראלים שקיבלו ירושה מבני משפחה בחו"ל. במקרים מסוימים חשבונות הבנק נפתחו לפני שנת 2003 בו החלה הרפורמה במס.

 

בעקבות הרפורמה במס הכנסה מינואר 2003 הפכה שיטת המס בישראל לשיטת מיסוי פרסונאלית לפיה מי כ"תושב ישראל" (יחיד ותאגיד) אמור להתחייב במס בישראל גם על הכנסות שהופקו בחו"ל, ובכלל זה חשבון בנק בחו"ל.

 

בעיקרון, אחזקת חשבון בנק בחו"ל ללא דיווח עשויה לגרום להעמדה לדין פלילי. במקרה כזה, בעלי החשבון הזר יתבקשו גם לשלם מס בגין הרווחים שנצברו בחשבון כולל ריבית, הצמדה וכן קנסות כבדים. הבעיה היא שתשלום המס, הריבית והקנסות יגרמו לכך שבעלי החשבון בחו"ל יצטרכו לשלם חלק ניכר מהקרן שנצבר בחשבון הבנק בחו"ל. הנוהל החדש של רשות המסים פותר את הבעיה הזאת.

 

ניתן להעריך כי בעקבות פרסום הנוהל החדש לגילוי מרצון ביחס להכנסות מחו"ל, ישראלים רבים בעלי חשבונות בנק בחו"ל החייבים בדיווח לרשות המסים, יבקשו לפנות לרשות המסים, על מנת "להכשיר" את הכסף בחו"ל ואולי אף להביאו לישראל.

 

הפנייה לרשות המסים צריכה להיעשות בזהירות רבה, שכן מדובר בהליך מורכב. יש לבחון היטב את חבות המס לאור דיני המס והאמנות למניעת כפל מס, לרבות לעניין סיווג ההכנסה. כמו כן, במקרים מתאימים, יש לבחון את האפשרות לניצול הפסדים ולקבלת זיכוי ממס זר ששולם בחו"ל. בכל מקרה, רצוי לנהל משא ומתן יעיל עם רשות המסים לפני שחושפים את המידע, וזאת על מנת לקבל את התנאים הטובים ביותר בהסכם שנחתם לגילוי מרצון.

 

ד"ר אבי נוב הוא עורך דין מומחה לדיני מיסים ומיסוי בינלאומי, ובעליו של אתר האינטרנט הישראלי לתכנוני מס בינלאומיים הכולל מאמרים וחדשות מיסוי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הזדמנות לגילוי מרצון
צילום: Shutterstock
אבי נוב
מומלצים