שתף קטע נבחר

למנוע מראש שפעת: 5 מזונות שנלחמים בצינון

רגע לפני שערימות הטישו מטביעות אתכם, נסו למנוע את השפעת הבאה דרך הצלחת. מה כדאי לאכול בימים הקרים, ואיך תותים ושיבולת שועל תורמים למערכת החיסון שלכם?

עונת השפעת והצינון כבר החלה: אבל זה לא אומר שצריך לאגור טישו ולחכות לסימפטומים שיתקפו. כדי למנוע מראש חום, עיטושים, נזלת ושאר צרות, כדאי להקפיד על הליכה יומית של 30 דקות, ולהוסיף את חמשת המזונות הבאים לצלחת שלכם. המערכת החיסונית שלכם תודה לכם.

 

איך מטפלים בשפעת?

 

1. חלבונים

אחד מתפקידיו הרבים של החלבון הוא להגביר את היכולת של הגוף שלנו לייצר אנטיביוטיקה. הישמרו מבשר אדום שמן וממוצרי חלבים מלאים (המגבירים תהליכים דלקתיים בגוף), ובחרו בשומנים טובים ובמזונות המכילים כמות גדולה של חלבונים, כמו מוצרי חלב דלי שומן, בשר עוף רזה, חזה הודו, טופו, דגים, אגוזים ושעועית.
 

2. פירות וירקות בכל הצבעים

תפוזים, תותים, פלפלים, ברוקולי, עגבניות, קיווי - כל אלה עשירים בוויטמין C ובפלבונואידים שעוזרים לגוף להפעיל את המערכת החיסונית.

 

3. תה חם

אנשים ששותים חמש כוסות של תה שחור ביום (כשלושה ספלים), מפרישים פי עשרה יותר אינטרפרונים, החומר החלבוני המיוצר בגוף כתגובה לזיהום נגיפי והבולם התפשטות נגיפים, מאשר אנשים הנוהגים לשתות קפה.

 

4. דגני בוקר מחיטה מלאה

דגני בוקר העשויים משיבולת שועל או דגנים מלאים אחרים מספקים שלושה רכיבים תזונתיים החיוניים למערכת החיסון: אבץ, בטא גלוקן וסלניום.

 

5. מרק עוף מתובל

אם בכל זאת תפסתם איזה צינון, אכילת מרק עוף מקצרת ב-50% את זמן המחלה. סברה אחת טוענת שהעוף המבושל משחרר את חומצת האמינו ציסטאין, הפועלת בדומה לתרופה לברונכיטיס.

 

כדי להפוך את המרק למהלומה מנצחת לשפעת, הוסיפו לו שום, שהוא רכיב אנטי-דלקתי, ופלפל אדום חריף, המכיל קפסאיצין שמקל את הגודש והנזלת.




פורסם לראשונה 06/12/2011 22:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אם בכל זאת תפסתם איזה צינון, אכילת מרק עוף מקצרת ב-50% את זמן המחלה
צילום: דודו אזולאי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים