שתף קטע נבחר

בריטניה והיועמ"ש נגד: נתניהו דחה חוק העמותות

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, מתנגד לחוק העמותות, גם במתכונתו החדשה. שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג: "הדבר ייראה כצעד החותר תחת עקרונות הדמוקרטיה שישראל נוסדה על-פיהם". נתניהו החליט שהערעור על החוק לא יעלה להצבעה בינתיים

האם חוק העמותות ייקבר בגלל התנגדות היועץ המשפטי לממשלה והעימות המדיני עם בריטניה? שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג, אמר היום (ד') בהתייחסו ל"חוק מימון העמותות", העלול להגביל תרומות של מדינות זרות לארגוני שמאל כי "הצעד ייראה כחותר תחת עקרונות הדמוקרטיה שישראל נוסדה על פיהם". במקביל, הודיע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי לא יעלה לדיון את הערעור על חוק העמותות גם בישיבת הממשלה הבאה. היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, מתנגד לחוק גם במתכונתו החדשה. נתניהו טרם החליט על עמדתו.

 

עוד בערוץ החדשות:

נאמן: לקבוע בחוק מתי שופט יוכל לבטל חוק

 

הייג אמר כי "על אף שההחלטה אם לקבל את הצעת החוק בלעדית לכנסת, אנו קוראים לכל הנוגעים בדבר לשקול מחדש את הצעד ולממשלה הישראלית להתנגד לו". לדבריו, "הדבר ישפיע באופן מהותי על פרויקטים הממומנים על-ידי בריטניה ומדינות אחרות במטרה לתמוך בזכויות אדם וערכים אוניברסליים". 

 

וויליאם הייג. ביקש "לשקול מחדש" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
וויליאם הייג. ביקש "לשקול מחדש"(צילום: רויטרס)
 

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה לפני כחודש את שתי הצעות החוק שביקשו להגביל את התרומות לארגוני השמאל, אך השרים מיכאל איתן, דן מרידור ובני בגין הגישו ערר - בו צריכה לדון הממשלה. עם זאת, מאז האישור בוועדת השרים גובש מתווה חדש להצעת חוק מאוחדת, שטרם הונחה על שולחן הכנסת.

 

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הודיע לאחרונה במכתב לראש הממשלה כי לא יוכל להגן על החוק בבג"ץ. וינשטיין מתנגד גם לחוק העמותות במתכונתו החדשה. גורמים בסביבת ראש הממשלה הזכירו כי היו מקרים בעבר שבהם "הממשלה התעלמה מעמדת היועץ בחקיקה".

 

מחאה חובקת עולם

גם מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, הביעה לאחרונה חשש מהידרדרות

הדמוקרטיה בישראל, לנוכח תהליכי החקיקה האחרונים. היא הזכירה את חוק מימון העמותות וגם את הדרת הנשים מהמרחב הציבורי. 

 

שגריר האיחוד האירופי בישראל, אנדרו סטנדלי, מתח ביקורת גם הוא על הצעת החוק. "חשוב מאוד להדגיש שאנחנו מעריכים ומכבדים את הזכות הריבונית של ישראל על ענייניה הפנימיים", הדגיש, "אבל אנחנו מודאגים לגבי התפישה של ישראל כלפי מדינות ידידותיות. אנחנו לא מממנים ארגונים פוליטיים, אנחנו מממנים ארגונים אירופיים ופרויקטים של זכויות אדם. אנחנו לא מממנים את הארגונים שייצגו אותנו, וגם המימון הזה מיועד לפרויקטים ספציפיים ולא כדי לממן את הגופים האלה".

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפו רונן מדזיני, אטילה שומפלבי ומורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דחה את הדיון. נתניהו
צילום: רויטרס
דאגה בבריטניה
צילום: EPA
מומלצים