שתף קטע נבחר

הג'ולי של אנג'לינה: מדוע גברים נמשכים ליופי?

על מה גברים מסתכלים כשהם רואים אישה יפה ועל מה נשים מסתכלות כשהן מביטות בתמונות ארוטיות של גברים? רחלי לנגפורד על אפקט היופי וההשלכות שלו על המוח שלנו

"אני לא יכול להוריד ממך את העיניים", אמר לה בתוך ים של עשן כחול-אפור, במועדון הצר אליו נדחקו כדי לחגוג את הסילבסטר. "תפסיק", היא אמרה בטון של 'בבקשה תמשיך', והסמיקה, מוסיפה בכך אודם נוסף ללחייה הבוערות מהחום הגבוה ששרר במקום. "באמת, אני מתכוון לזה", הוא ענה ונעץ בה מבט שחור בו בערו גחלי אש קטנות וכתומות.

 

עוד על יופי בערוץ יחסים:

הפרטים הקטנים של היופי

הצלחתי לשכוח לרגע שהיא אישה יפה

למי אכפת אם היא יפה? העיקר שהיא סקסית

צריך בגרות במתימטיקה כדי לזהות אישה יפה

 

"נו, די. אל תגיד לי שהשורה הזאת עבדה לך עד עכשיו", ענתה תוך כדי שעטתה על פניה פרצוף רציני, שלא הפריע לה מלהמשיך ולענטז. "בחיי שאת הראשונה שאני אומר לה את זה", השיב לה מבלי להחמיץ רגע. היא הסתכלה עמוק אל תוך עיניו, שוקלת אם 'לקנות' את זה.

 

 

עד העונג הבא

קשה לנבא אם הסיפור הזה יסתיים בנשיקה בחצות, או שמא העלמה תהפוך לדלעת עם בוא הרגע הדרמטי. מה שכן, אני יכולה להעיד שלמחמאות של גברים יש בסיס מדעי. כשהם אומרים אותן ברצינות, סביר להניח שהם אכן עומדים מאחורי דבריהם, ומיד תבינו מדוע. 

 

חוקרים מאוניברסיטת ציריך מצאו עוד בתחילת 2006 את הסיבה שיופי עושה לנו טוב: בהייה בפרצוף יפה מעוררת פעילות מוחית באזור הקורטקס האורביטו-פרונטלי, כלומר - יופי מביא להתעוררת של אזור ספציפי במוח שלנו, שמרגע שהוא פועל - אדם מרגיש תחושה של עונג וסיפוק.  מכאן שיופי עושה לנו טוב במוח, אבל רק כשהוא בא מהאדם הנכון.

 

ליופי, כמובן, יש סטנדרטים מגוונים, אולם חוקרים מצאו שגברים ונשים מדרגים יופי נשי וגברי, באופן די זהה. כלומר, כולם מסכימים פחות או יותר מה נחשב יפה ומה נחשב מכוער - גם במין הנגדי, וגם במין שלהם עצמם.

 

הבדיקה התבצעה כך: חוקרים נתנו לנשים ולגברים לדרג יופי בתמונות של שני המינים. התוצאות הראו שבניגוד לדעה הרווחת שנשים לא נוטות לפרגן ליופי בנשים אחרות - הרי שמבחינת פעילות מוחית - הנשים הוכיחו שיפוט הוגן של רמת היופי הנשי. אם כן, מוח של אישה מזהה שהוא רואה אישה יפה אחרת, למרות שלא תמיד היא עצמה תודה בכך במודע.

 

באשר להעדפה מינית - כאן הדירוג הנשי והגברי העניק תוצאות שונות. נמצא שאצל גברים איזור התגמול במוח פעל בצורה מוגברת בזמן שהם בהו בנשים יפות, אך לא פעל באותה מידה כשבהו בגברים יפים. בהתאמה, אצל הנשים איזור התגמול פעל כשהן בהו בגברים יפים בצורה מוגברת, ולא פעל באותה מידה כשהן בהו בנשים יפות.

 

כלומר, המוח של הגברים ידע שגם הגברים שהם ראו בתמונות אכן נחשבים יפים, אך הפרצופים הגבריים לא גרמו לאזור התגמול והעונג שלהם לפעול, מאחר והנבחנים לו חשו כל משיכה כלפי גברים אחרים. 

 

מתגמלת את הבוהים בה בתחושת עונג. אישה יפה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מתגמלת את הבוהים בה בתחושת עונג. אישה יפה(צילום: shutterstock)

 

אצל הומואים ולסביות התמונה המוחית מתאימה למשיכה המינית שלהם - בלסביות אזור התגמול עבד דווקא כשהן ראו נשים יפות ולא גברים יפים, ובהומואים הוא עבד כשהם ראו גברים יפים ולא נשים יפות. אבל מסתבר שהשאלה האם אזור התגמול במוח שלך עבד או לא כשראית פרצוף יפה, היא לא השאלה היחידה.

 

הראי לי את פנייך ואומר לך אם יפה את

מדוע מחקר שמתעסק ביופי ובמשיכה מינית השתמש בתמונות פנים בלבד? הרי המיתוס המקובל הוא שגברים דווקא מתמקדים בחלקי גוף הקשורים למיניות אצל האישה, בעוד נשים הן אלו שיעדיפו להסתכל קודם כל על הפנים. אז זהו, שלא.

 

מחקר מטעם אוניברסיטת אינדיאנה, שפורסם באפריל 2007 במגזין Hormones and Behavior, נתן לנשים ולגברים לצפות בתמונות בעלות אופי מיני, בזמן שמכשיר מיוחד עקב אחר תנועות העיניים שלהם ובדק לאיזה איזור בתמונה הם מסתכלים, ולמשך כמה זמן. ד"ר הת'ר רופ, מובילת המחקר, מצאה שגברים הסתכלו קודם כל על פני האישה בתמונה, ורק אחר כך פנו לשאר חלקי הגוף.

 

הם גם התמקדו על פני הנשים למשך יותר זמן, למרות שהתמונות היו, כאמור, בעלות אופי מיני וסיפקו גם מוקדים גופניים אחרים לצפייה. הנשים, לעומתם, לא נטו כלל להתמקד בפני הגברים שבתמונות, ופנו מיד להסתכל על חלקי הגוף האחרים. התברר כי הגברים והנשים הקדישו זמן זהה להתבוננות באזורי הגוף השונים, מלבד הפנים.

 

קודם מבט על הפרצוף, אחר כך נגיע אל הגוף. בר רפאלי נוצצת  (צילום: MCT) (צילום: MCT)
קודם מבט על הפרצוף, אחר כך נגיע אל הגוף. בר רפאלי נוצצת (צילום: MCT)

 

האם נשים שנוטלות גלולות חרמניות יותר?

גבר שסוקר אישה ברחוב מתחיל מהפנים שלה, אפילו לשבריר שנייה קצר כל כך, שאולי אפילו הוא עצמו לא יודע שהוא בדק את פניה לפני שהעיניים שלו פנו במורד גופה. אך לפני שנחגוג את תשוקתן הויזואלית של נשים ונטען שהיא שווה לזו של הגברים (שאלה שעדיין נתונה לדיון, הרי במוח המצב קצת שונה) - נזכיר סעיף קטן שנמצא במחקר.

 

מסתבר שתנועות העיניים של נשים שצפו בתמונות מיניות של גברים, היו שונות בהתאם למצב ההורמונאלי שלהן. מסתבר שנשים שנטלו גלולות בהו יותר באזורי הגוף המיניים של גברים, בעוד נשים שלא נטלו גלולות הפנו יותר את תשומת ליבן להקשר בו צולמה התמונה.

 

 

מחקר מוקדם יותר מ-2004 שנעשה על ידי סטפן האמאן וקים וואלן, דיווח שהפעילות המוחית המתרחשת בעקבות צפייה באייטם מיני משתנה בין גברים לנשים. השניים מצאו שאיזור האמיגדלה שאחראי על עיבוד רגשות, היה פעיל יותר אצל גברים לאחר בהייה בתוכן מיני, בעוד אצל נשים פעילות מוחית זאת הייתה מופחתת. במסקנות המחקר שלהם טענו שייתכן וזוהי חלק מהסיבה מדוע גברים מתעכבים יותר על פניה של אישה, ולא רק על שאר גופה.

 

רק תחשבו איך כל השיקולים הללו רצים לנו בראש, בלי שאנו מודעים אליהם כלל. השיקולים הללו מתוכנתים, ועדיין לא התעדכנו על עידן הסיליקון בשפתיים, הבוטוקס, המייק-אפ והריסים המלאכותיים. מבחינת השיקולים המוחיים "יפה הוא טוב", וכל מה שאנחנו יודעים זה שהבחור מהפסקה הראשונה אמר לה "אני לא יכול להוריד ממך את העיניים", והיא חייכה בחינניות והשפילה ריסים מפלסטיק.

 

אהבתם את הכתבה? ספרו לנו בפייסבוק של ערוץ יחסים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם נשים מבינות שהיא יפה. אנג'לינה ג'ולי
צילום: AP
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים